Postao/la lincoln » 03. 01. 2014. (10:26)
Poštovani forumaši, obzirom da je tema zamrla a pitanje spojlera je ostalo otvoreno osjećam se pozvanim da ponudim neke informacije jer sam postao ponosni vlasnik istih. Prednosti spoilera su slijedeće: brod ide brže sa istom pozicijom ručice gasa u odnosu na prije, značajno sporije se zaustavlja kod oduzimanja gasa ( oprez kod pristajanja jer sam izbuba cijeli brod dok se nisam navikao), lakše je korištenje brodskih skala, stabilniji je . Jedini nedostatak je da samoizliv ne ispušta svo more već dio ostane kod kabine obzirom na malu promjenu u nagibu brodice.Što se tiče brzine ja sam sa mojim Tohatsu 9.9 dok je brod bio čist i neopterećen bez spoilera postizao max 10,2 nm ali je to nakon što je brod opremljen i opterećen i sa malo trave na intonku palo na 8,5. Sa spoilerom je to opet došlo na 10 nm. Tom brzinom inače ja rijetko plovim jer mi je potrošnja obzirom na moj stari Tohatsu tad oko 6 l na sat pa je navodim samo kao referencu. Obično plovim brzinom oko 6,3 nm i pri toj brzini potrošnja sa spoilerom je značajno manja nego prije. Ako koga još nešto zanima neka slobodno pita iako vidim da je zadnji post bio u petom mjesecu prošle godine pa postoji mogućnost da je ova tema završena priča.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.