...a šta reć na ovo...

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: ...a šta reć na ovo...

PostPostao/la MURTER 600 » 01. 02. 2014. (21:47)

Ne nego se tip vozija ispod mora pa mu nestalo benzine i jednostavno pustio skuter i pješice ošo doma.Kako nije imao GPS na skuteru ,nije ga mogao poslije naci.
Ja još nisam cuo da more po dnu nagurava metalne predmete pa ni skutere makar imali kotace :angel:
Murterino 21
Demokracija je kada dvije budale imaju više prava od jednog pametnog!
To što su se meduze održale bez mozga preko 650 miliona godina,daje nadu mnogim ljudima..........
MURTER 600
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: MURTER 600(murterino 21) Nanni turbodiesel 60

PostPostao/la Pape » 01. 02. 2014. (23:21)

...nagurava more, neboj se...itekako nagurava...

...a za vespu i skuter...ne virujen da je bacija neko dobru vespu iz čista mira u more, pa ni ovi skuterčić...ovo za akumulatore mogu virovat, a i ko zna odkad su dole...odkad na otpadu plačaju skoro kunu po kilu...ne moš nač nigdi nijednog...
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Grinteša » 02. 02. 2014. (08:09)

Ma bit će ovo jugo donilo iz Albanije :D.
Grinteša
Senior Member

Tip plovila: Gajeta 8.30 m (plastificirana) IMR 34

PostPostao/la Mara iz staklenika » 02. 02. 2014. (09:14)

MURTER 600 je napisao/la:Ne nego se tip vozija ispod mora pa mu nestalo benzine i jednostavno pustio skuter i pješice ošo doma.Kako nije imao GPS na skuteru ,nije ga mogao poslije naci.
Ja još nisam cuo da more po dnu nagurava metalne predmete pa ni skutere makar imali kotace :angel:

Uvik se nesto nauci novoga.
Kad bi znao koliko auto moze dogurat pod vodom...,nemora cak ni bit u leru... ;)
slika
Mara iz staklenika
Korisnik baniran - dvostruki nick

Tip plovila: Gradac

PostPostao/la Lando » 02. 02. 2014. (13:55)

te skutere je neko ukro , odvozio što je odvozio i iz zloće mu nabio pun gas i pustio ga s mula da odleti dalje u more . Siguran sam da je ukradeno i bačeno u more . Nebi bio problem naći vlasnika ako se ima volje , a vjerovatno su i nestanci prijavljeni policiji . Sve u svemu zločesto i odvratno . :thumbdown: :thumbdown:
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la Pape » 02. 02. 2014. (22:52)

Grinteša je napisao/la:Ma bit će ovo jugo donilo iz Albanije :D.

...jedan dan na sonderu vidiš lip zadiv dole na 50 i kusur metara...prođe koje žešče jugo od par dana...i više ga nema...zar misliš da je bija Hudini i tu se mota tih dana?...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Denis1 » 02. 02. 2014. (23:40)

Pocetkom prvoga bio sam na Unijama,vanjska strana kod rta Vnetak 3 akumulatora po 200A svaki,baceni tek par dana(znam sigurno jer sam bio i 15dana prije na istom mjestu i nije ih bilo) i sad mi vi recite ,kako se nekome uopce da voziti te akumulatore do tamo da bi ih bacio u more??Ma jednostavno ne mogu shvatiti to razmisljanje pa sta nije bilo jednostavnije pustiti na rivi ili uz kakvu baju kad vec nije nosio na otpad.Da mi je samo znati kakav mozak za to moras biti??ps.ako citas ovaj tekst i ti si bacio te akumulatore u more molim te posalji mi razlog u privat,jednostavno mi nije jasno od kud su se oni tamo stvorili.U jednom trenu sam cak pomislio da su pali iz kakvog aviona...
Denis1
Member

PostPostao/la Pape » 03. 02. 2014. (00:38)

...a šta da ti kažen...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Grinteša » 03. 02. 2014. (06:41)

Šta je najbolje, za akumulator na otpadu možeš dobit 50 kn.
Ako ti se i neda ići na otpad ima čudo sirotinje šta stalno po kontejnerima traži boce i željezo :(
Grinteša
Senior Member

Tip plovila: Gajeta 8.30 m (plastificirana) IMR 34

PostPostao/la cady » 03. 02. 2014. (09:09)

Grinteša je napisao/la:Šta je najbolje, za akumulator na otpadu možeš dobit 50 kn.
Ako ti se i neda ići na otpad ima čudo sirotinje šta stalno po kontejnerima traži boce i željezo :(

Je, žalosno je. Za svaki otpad se nađe sirotinja,koja to upotrebi za svoje potrebe,ili proda. (akumulatori,pl.boce?
Bolje ostaviti pored kontenera,i svakom dobro.
cady
Senior Member

Tip plovila: Zora 590 ven - Yamaha 25ks 4t

PostPostao/la borro » 03. 02. 2014. (10:01)

Koliko bi samo olova natopio od tih akumulatora!! Auuuu!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la MV KRK » 03. 02. 2014. (21:16)

denis1 s si zaboravio kad si na krušćici naletio sa batanom na wc školjku na 5 metri vode, neko ju je doneso da lignji imaju di kenjat. a sta se tice auta , na otoku prviću od strane velebita u jednoj uvali imate djeepa na jedno 30 tak metara, gosti uvijek nemogu vjerovat kako je to moguće , bit će da je imao prepumpane gume kad je pao u more :)
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PostPostao/la ravno stopalo » 04. 02. 2014. (10:44)

Denis1 je napisao/la:Pocetkom prvoga bio sam na Unijama,vanjska strana kod rta Vnetak 3 akumulatora po 200A svaki,baceni tek par dana(znam sigurno jer sam bio i 15dana prije na istom mjestu i nije ih bilo) i sad mi vi recite ,kako se nekome uopce da voziti te akumulatore do tamo da bi ih bacio u more??Ma jednostavno ne mogu shvatiti to razmisljanje pa sta nije bilo jednostavnije pustiti na rivi ili uz kakvu baju kad vec nije nosio na otpad.Da mi je samo znati kakav mozak za to moras biti??ps.ako citas ovaj tekst i ti si bacio te akumulatore u more molim te posalji mi razlog u privat,jednostavno mi nije jasno od kud su se oni tamo stvorili.U jednom trenu sam cak pomislio da su pali iz kakvog aviona...

Šta se čudiš ,ove sezone sam našao u moru na metar dubine 4 komada olova dimenzija 30x10x15,,svaki težak cca 25 kg,izgledom identičan onim betonskim rubnjacima u parku,100% ga je neko izlio za umetnut u kolumbu i kad je smatrao da je nepotrebno jednostavno iskipao u more i sakrio pod površinu.

WC školjka nije nikakvo zagađenje,čak je i dobra jer može poslužit kao kuća hobotnici.
ravno stopalo
Korisnik baniran - dvostruki nick

Tip plovila: u fazi nabavke

PostPostao/la zore70 » 04. 02. 2014. (18:15)

Denis1 je napisao/la: 3 akumulatora po 200A svaki,baceni tek par dana(znam sigurno jer sam bio i 15dana prije na istom mjestu i nije ih bilo) i sad mi vi recite ,kako se nekome uopce da voziti te akumulatore do tamo da bi ih bacio u more??.

Iman ti ja na to odgovor...osobno doživljen ..često servisiram motore po otocima,po ciloj obali i sl. Prošlo lito radija san na jednom našem otoku profesionalnom ribaru sa više od 20 god staža,sa dva broda...koji živi od mora

Nakon odrađenog servisa išli smo u probnu vožnju,sve san provjerija i kad san vidija da je ok otiša san na provu sist i malo guštat dok ne dođemo u porat..to s e računa ka mini godišnji :lol:

Na povratku u porat iskrcavam alat i vraćam se po sić sa starim filterima,remenima i sl. i kantu sa starim uljem. Na brodu nema ništa od toga,vrtim se,pitam...

kaže lola "rješija sam to dok smo se vraćali u porat" i dodaje mi prazan sić :wtf: :?: :!:

..i šta onda reć dalje..šta mislit...katastrofa :thumbdown:

Tuga je da nije jedini takav
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la legi » 04. 02. 2014. (18:24)

I ča sve je istresa u more i ulje,to je ko da si sere po svon dnevnom boravku....za svaku osudu,jbt kad vidin ča sve bacaju u more slabo mi dođe..
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju.