yamaha 4t-4 ks

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

yamaha 4t-4 ks

PostPostao/la legi » 18. 01. 2014. (21:02)

dobio na korištenje dotični motorić,sad bi napravio servis,sam naravno,da li ga treba doma paliti u bačvi prije mjenjanja ulja,da se zagrije il se može na hladno mijenjat,ulje u peti isto,impeler mijenjan lani i cink,motor dobro radi,pali od prve,da li i svićicu minjat....koje ulje u njega livat...nisan nikad imao vanbrodski pa molim pomoć,i malo informacija o tom motoriću,kakav se pokazao...hvala
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

Re: yamaha 4t-4 ks

PostPostao/la jerga » 18. 01. 2014. (21:31)

Legi, to je vjerojatno najgora yamaha ikad proizvedena. Znam nekoliko likova koji su je imali i stalno neki problemi, uglavnom sa pregrijavanjem motora. Riješili su se tog motora čim su mogli. Ali tko će ga znati. Ulje unutra stavi ulje za 4t fouriborde 10W-40 ili 10W-30, a možeš i automobilsko ulje iste gradacije. U petu Ina hypenol SAE 90, kupiš litru ulja za cijenu onih bolesno skupih tuba sa "specijalnim" uljem za pete a ustvari ista stvar. Cink bi bilo dobro zamijeniti svake godine, vanjski izgled vara jer je on unutra porozan i tako te zajebe. Svjećicu promijeniš, nije neka lova pa si miran ali ako lijepo radi uzmeš je i držiš u rezervi. Naravno nju kupiš u trgovini autodijelova. A nemoj se zezati s paljenjem motora iako ne škodi da je ulje mlako ali ne vidim neku veliku korist od toga za tih pola litre ulja što ide unutra. Impeler nemaš potrebe dirati
ono čega nema to se ne kvari
jerga
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Marinello Eden E-tec 115; pasaraElanYamaha6

PostPostao/la Doni71 » 18. 01. 2014. (22:07)

jerga je napisao/la:Legi, to je vjerojatno najgora yamaha ikad proizvedena

:lol: :lol: ..u startu si ohrabrio čovjeka..dobio je motor na korištenje..pita za savjet o servisu..ostalo sve u redu.. :)
Doni71
Member

Tip plovila: nemam plovilo..

PostPostao/la ceko » 18. 01. 2014. (22:32)

Yamalube ulje, zašto eksperimentirati? Kupiš litru i imaš za dvije godine, a za nogu šta će ti litra hipenola?? Uzmi tubu (50-ak kn), ali ustvari, odvidaj donju vidu i vidi da li ima emulzije (nema potrebe mijenjat ako je dobro, ako nije onda servis).. Ni cink ne moraš mijenjat, diži nogu iz mora i to je to.. Svjećicu uzmi za rezervu :lol: ..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la ab ovo » 19. 01. 2014. (14:01)

Legi, imao sam taj motor, u 3. godini korištenja kao pogonskog i panulaškog otišla bregasta.
Mijenjaj redovno ulje gore i dole kako ti je Ceko rekal.
Ako budeš doma neće ti trebat, a ako često panulaš brzo ćeš ga isplatit obzirom da si ga dobil. :think:
Nemoj ga jako zavidat za krmu, aš ga nećeš moći odvidat da ga fondaš kad ti krepa. :)
Trdo!!!
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la teo_ribar » 19. 01. 2014. (15:01)

imel san ovaj motor na drvenoj pasari, jedno 3-4 leta, svi pljuju po njemu, a ja snjin nikakove greške, fanj se je i navozil, svaki dan ga skidal sa barke i va bunker, zi bunkera drito na krmu i pali i vozi, nikad ni ni zaštucal, pa ti sad budi pametan ;)
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la jerga » 19. 01. 2014. (15:03)

Samo ti zamijeni cink protektor, pusti priče ća. Cink koji ne radi napravi kroz vrijeme toliku štetu na vitalnim dijelovima motora da brzo postane otpad. A litra hipenola te košta kao ona tuba "specijalnog" ulja. Pa ti vidi šta ti je bolje, ali ja iz principa nikad nisam kupio tu tubu zbog turboprenapuhane cijene. Mijenjaj redovno ulje i taj cink i vjerujem da će ti dobro služiti motorčić, iako ga prati glas kako sam ti rekao u prvom postu. Ali poklonjenom konju se ne gleda u zube ;). Za ulje u peti vrijedi ono kao što ti je rekao ceko: provjeri jel ulazi more, ako je OK ne diraj. Jer stalnim mijenjanjem ćeš sigurno kad tad napraviti da more počne ulaziti i miješati se sa uljem. A vidio sam motora koji su unutra imali samo more (većinom Tomosi) :lol:
jerga
Member

PostPostao/la jerga » 19. 01. 2014. (15:07)

teo_ribar je napisao/la:imel san ovaj motor na drvenoj pasari, jedno 3-4 leta, svi pljuju po njemu, a ja snjin nikakove greške, fanj se je i navozil, svaki dan ga skidal sa barke i va bunker, zi bunkera drito na krmu i pali i vozi, nikad ni ni zaštucal, pa ti sad budi pametan ;)

A to su ipak drugi uvjeti...treba motor na barci biti 365 - 10(15) dana potrebnih za farbanje, to je pravi test za motor. Oni za koje sam ja rekao bili su u tim (puno nepovoljnijim) uvjetima.
jerga
Member

PostPostao/la teo_ribar » 19. 01. 2014. (15:10)

ja san moga skidal sa barke jer je prijašnji motor bil dobil noge, pa ki se jednom opeče puše i na hladno ;)

ali motor je bil u akciji skoro svaki dan
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la bananko28 » 19. 01. 2014. (15:11)

teo_ribar je napisao/la:imel san ovaj motor na drvenoj pasari, jedno 3-4 leta, svi pljuju po njemu, a ja snjin nikakove greške, fanj se je i navozil, svaki dan ga skidal sa barke i va bunker, zi bunkera drito na krmu i pali i vozi, nikad ni ni zaštucal, pa ti sad budi pametan ;)

znam i ja jednu takvu. radi godinama bez greške. :thumbup:
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la legi » 19. 01. 2014. (19:07)

ne panulam s njim,služi mi kad idem dalje(pod cres,staru bašku,ćutin) pa ga upalim i vozim s dva motora i do sad nije bilo problema....motorić ima već 5-6 god
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

PostPostao/la ab ovo » 19. 01. 2014. (19:17)

Koliko si brži? Jesi mjerio? Mislim da ne dobivaš baš puno, ipak imaš tešku barku.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la legi » 19. 01. 2014. (19:29)

ma dobijen jedno milju,ni puno al ima više snage bolje gura barku,i kad je više mora lipše probija,moraš ga vozit,najgore kad stoji,a panulam s torpedom jer mi tako paše...AB :wave:
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

PostPostao/la Robi-ST » 19. 01. 2014. (19:59)

legi je napisao/la:nisan nikad imao vanbrodski pa molim pomoć,i malo informacija o tom motoriću,kakav se pokazao...hvala

reka bi jedan moderator: "najbolji u klasi" : Other6:
;)
sometimes you win, sometimes you learn
Robi-ST
Old Senior Member

Tip plovila: Leisure 17, Bura 2.5R

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.