karamba je napisao/la:pape , svjet ide naprijed . golf 1 dizel je savršen auto ali ga nitko više ne vozi jer kugla zemaljska se vrti i svijet ide naprijed , prije par tisuća godina u krapini su ljudi bili u špilji , danas su u kućama i imaju digitalne televizije . U svjetu nautike to sve malo kasni ali malo , to što je tebi normalno imat prastari dizel u svijetu to baš i nije normalno ja s njim nebi išo dalje od porta , jer je po svim izračunima svaki dio svaki šeraf i svaki dihtung odavno trebao biti recikliran i premontiran u nešto novije . svjestan sam da se nema para i da ti dizeli vrte još i danas , ali sam i svjestan koju ekološku katastrofu svaki taj prastari dizel radi svjetu ,atmosveri ,algama, školjkama itd . imao sam i torpada i jamnara i perkinsa i ove vanbrodske al to tu sad nije tema.(doživio sam i blokadu perkinsa skoro novog 6cil isto bez veze)
...pa ne bi se baš složija s tobom...naime ovi moj je obični dizel, dobro...grize za oći kad si mu blizu auspuha, dere se ko lud...i tako to...bali...a za sad ništa ne bali...i to je to...a po godini prozivodnje kako je ŽorŽ reka, stariji je i od tebe i od mene...dakle konstruiran je i predimenzioniran debelo...tako da šta bi Duracell reka...traje i traje i traje...i traje....
...međutizim danas...potrošačko društvo...
...sve šta se radi, radi se samo da to šta kupiš...šta prije ti ode u kuac i ponovo da trčiš kupit novo...a za to novo...elektrane lože nemilice da napoje tvornice energijom, troše se sirovine, resursi, milijoni kubika vode...i bla, bla, bla...a samo mali još uvik samo mali dio odlazi na reciklažu...velika večina na smetlišta...tako da šta se tiće ekologije...taj tvoj novi motor kojeg minjaš svako malo...je veći zagađivač gledajuč sliku malo šire...nego ovi moj jadni Pero koji još uvik vrti...
...a šta se tiće modernih stanova i nekadašnjih špilja...kad si već spomenija...ja san uvik ka čif gradilišta objekata za struju uvik zajebava građevince...da oni ništa drugo ne rade nego opet ...špilju...ono šta oplemenjuje objekat...su instalacije...voda, struja, grijanje, kanalizacija, ventilacija....uvedi to sve u špilju negdi na Kozjaku...imaš potpuno isto...ugodan stan....tako da moš odma povuć i paralelu s mojim Perom...nabacaj mu elektronike, turbine, interkulera, svih čudesa...on je u osnovi i dalje čađavac Pero ko i svaki oni drugi "moderni"....
...tako da te priče o ekologiji...pusti...sve je to ništa drugo nego mazanje okica...da bi ti neko opet uzeja nofce...a i mi uz svu tu pustu "modernu" tehnologiju i dalje iđemo u krasni kukumar....