YAMAHA F6 CMHL

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: YAMAHA F6 CMHL

PostPostao/la dome » 29. 12. 2013. (22:11)

Alo dragi kolega forumaš ......
Pa ja sam u svom drugom postu ove teme napisao :
dome je napisao/la:.....Neću dalje jer ovo ide u neželjenom smjeru ...........

Ali ti me i dalje navlačiš ............ daj zaista nema potrebe ...... pa sve smo si rekli ............ jesam li ti lijepo iskreno zaželio svu sreću ovoga svijeta ?
Meni se uvijek možeš obratiti za savjet ali onako iskreno i naravno uz uvjet da pritom ne dovodiš u zabludu ostale čitatelje :wave:
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la bananko28 » 29. 12. 2013. (22:32)

dome je napisao/la:Meni se uvijek možeš obratiti za savjet ali onako iskreno i naravno uz uvjet da pritom ne dovodiš u zabludu ostale čitatelje :wave:

evo opet govoriš da lažem...... :evil:

al ajde dobro, naravno ti znaš bolje.... ;) u najmanju ruku ko vidoviti milan! :lol: :lol:

budi mi pozdravljen! i tebi sve najbolje!
bananko28
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la Pape » 30. 12. 2013. (13:17)

...evo ne pratim ovu temu, jel me toliko ti mikseri za kolače ne zanimaju, više san ljubitelj parnjača....bijah upozoren i skrenuta mi ponovo pažnja...pa pročitah od vrija do dna....

...a moj komentar je....

...a bože bogati me sačuvaj!....

...i...

...p.s. ...zar i dalje nekima nije, ne očito,...nego ga triba mokron, vunenom, šta je baba isplela na selu i ne prala misec dana korištenja bičvetinom, manit po glavini...ili ja više ne znan koji kuac...

...bananko, čovik, baci to u more i aj kupit MOTOR....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la karamba » 30. 12. 2013. (14:27)

pape , svjet ide naprijed . golf 1 dizel je savršen auto ali ga nitko više ne vozi jer kugla zemaljska se vrti i svijet ide naprijed , prije par tisuća godina u krapini su ljudi bili u špilji , danas su u kućama i imaju digitalne televizije . U svjetu nautike to sve malo kasni ali malo , to što je tebi normalno imat prastari dizel u svijetu to baš i nije normalno ja s njim nebi išo dalje od porta , jer je po svim izračunima svaki dio svaki šeraf i svaki dihtung odavno trebao biti recikliran i premontiran u nešto novije . svjestan sam da se nema para i da ti dizeli vrte još i danas , ali sam i svjestan koju ekološku katastrofu svaki taj prastari dizel radi svjetu ,atmosveri ,algama, školjkama itd . imao sam i torpada i jamnara i perkinsa i ove vanbrodske al to tu sad nije tema.(doživio sam i blokadu perkinsa skoro novog 6cil isto bez veze)
,,
činjenica je da s tom yamahom 6 nešto nije u redu . Shvaćam šta dome piše i servisni intervali su propisani al se krše , kršili su se i kršit će se . Jedna takva jamaha6 s bijelom kapom isto tu u malinskoj je blokirala isto nakon godine korištenja , ona prije s plavom kapom isto nije valjala (imao sam ju) u garanciji je bilo problema i tijekom tih par godina koliko sam ju imao uvjek problemi . Imao sam dosta motora i priznajem da sam neredovit u servisima i mjenjanju ulja , sad u najmu još donekle poštujem intervale ali prije sam znao proč i 600i više sati bez mjanjanja , pa doljevanje pa svašta nešto ,nisam nikad pazio i nikad mi nije motor nijedan osim te yamahe blokirao .
Bez obzira na nepridržavanje servisnih intervala mislim da motor nesmije blokirat ni nakon 500 sati nemjenjanja ulja !, nažalost čini mi se ipak da je i dalje taj model bolje izbjegavati .
moja preporuka za one koji su u dilemi je da se skupi još koja kuna pa se kupi yamaha 8 koja je sigurno pravi motor pa čak da je bolje kupiti i polovnu 8 bolje nego novu 6.
ipak je to malo previše slučajnosti . Moje mišljenje je da se yamaha trebala ipak malo više potruditi oko tog modela.
,,
razumijem sve šta dome priča i sve to stoji i gledajući sa strane servisera je u pravu , nisu se poštivali intervali i kraj priče . Ali da sam na banankovom mjestu s razlogom bi bio bjesan ipak nije to selva onaj znak na kutiji mora nešto značiti.
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la marin » 30. 12. 2013. (14:54)

Bananko mislin da ipak nisi napisa domaći rad u ovom slučaju, to me čudi jer vidin da si temeljit šta i moraš bit za zubolovca
Te male 4t yamahe starije generacije (zadnjih desetak i više godina ) su dokazano loše, a izgleda da i naslijednici su iste kvalitete
Ja sam je isto ima godinama i isto samo probleni s njom, presretan bija kad san je proda za sitnu lovu, a u isto vrime mi je bilo žaj čovika,
jer ko voli da ga neko proklinje
Uglavnom, dosta ti je obać bilo koji porat a najbolje po otocima i sl. di ljudi najviše koriste takve male pente na pasarama, pa ćeš vidit da tih yamaha ima neuobičajeno
malo s obzirom na inače kvalitetu i renome brenda. Vidićeš puno tohatsu-a, mercury-a, i puno malih 2t yamaha koje su vrhunski motori itd.

Inače za yamahu kao brend, pa i za servis mrežu samo riječi hvale po mom iskustvu, šta veći motor to kvalitetniji, ali brate te 4t male jednocilindrične motore su profulali
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la bananko28 » 30. 12. 2013. (15:57)

kad sam išao kupovat motor htio sam kupiti tohatsu 6ks 4t ali ga nije bilo u cjeloj jebenoj rijeci. o suzukiju nisam ni pomišljao jer sam čitao dosta loših stvari o njemu na forumu.( čak sam i otvorio temu o njemu) i onda sam posjetio dučan jamahe i reko kad sam več tu idem je kupit,bio sam nestrpljiv.... ;) ipak je to jamaha, nema šanse da se zajebem,garant, tako bi trebalo nekako i biti, a i vidio sam da ju dosta hvale

dome je napisao/la:Sad protekom par godina od kad su u upotrebi mogu argumentirano dati izjavu da su naj bolji motori u klasi koji se mogu naći na našem tržištu na koje sam ja stavio ruke odnosno sa kojima sam došao u kontakt.Do današnjeg dana niti jedna reklamacija kako opravdana tako ni neopravdana.Ako netko želi kupiti stari model F6AMHL sa dva cilindra ima još jedan u Hrvetskoj koji je zaostao na skladištu pa ako netko želi može mu se isporučiti .........
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 30. 12. 2013. (16:04)

marin je napisao/la:Bananko mislin da ipak nisi napisa domaći rad u ovom slučaju, to me čudi jer vidin da si temeljit šta i moraš bit za zubolovca
Te male 4t yamahe starije generacije (zadnjih desetak i više godina ) su dokazano loše, a izgleda da i naslijednici su iste kvalitete
Ja sam je isto ima godinama i isto samo probleni s njom, presretan bija kad san je proda za sitnu lovu, a u isto vrime mi je bilo žaj čovika,
jer ko voli da ga neko proklinje
Uglavnom, dosta ti je obać bilo koji porat a najbolje po otocima i sl. di ljudi najviše koriste takve male pente na pasarama, pa ćeš vidit da tih yamaha ima neuobičajeno
malo s obzirom na inače kvalitetu i renome brenda. Vidićeš puno tohatsu-a, mercury-a, i puno malih 2t yamaha koje su vrhunski motori itd.

Inače za yamahu kao brend, pa i za servis mrežu samo riječi hvale po mom iskustvu, šta veći motor to kvalitetniji, ali brate te 4t male jednocilindrične motore su profulali

potpisujem sve do zadnjeg slova
:thumbup:
Zadnja izmjena: karamba; 30. 12. 2013. (16:04); ukupno mijenjano 1 put/a.
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la marin » 30. 12. 2013. (16:04)

ako se ne varan bananko tvoja je jednocilindrična a ova u citatu s dva cilindra
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la bananko28 » 30. 12. 2013. (16:09)

je, ali i ova koju dome hvali je jednocilindrična. dvocilindrična je F6AMHL viewtopic.php?f=18&t=3870

Čovik je pita za 6CMHL
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 30. 12. 2013. (16:50)

karamba je napisao/la:pape , svjet ide naprijed . golf 1 dizel je savršen auto ali ga nitko više ne vozi jer kugla zemaljska se vrti i svijet ide naprijed , prije par tisuća godina u krapini su ljudi bili u špilji , danas su u kućama i imaju digitalne televizije . U svjetu nautike to sve malo kasni ali malo , to što je tebi normalno imat prastari dizel u svijetu to baš i nije normalno ja s njim nebi išo dalje od porta , jer je po svim izračunima svaki dio svaki šeraf i svaki dihtung odavno trebao biti recikliran i premontiran u nešto novije . svjestan sam da se nema para i da ti dizeli vrte još i danas , ali sam i svjestan koju ekološku katastrofu svaki taj prastari dizel radi svjetu ,atmosveri ,algama, školjkama itd . imao sam i torpada i jamnara i perkinsa i ove vanbrodske al to tu sad nije tema.(doživio sam i blokadu perkinsa skoro novog 6cil isto bez veze)

...pa ne bi se baš složija s tobom...naime ovi moj je obični dizel, dobro...grize za oći kad si mu blizu auspuha, dere se ko lud...i tako to...bali...a za sad ništa ne bali...i to je to...a po godini prozivodnje kako je ŽorŽ reka, stariji je i od tebe i od mene...dakle konstruiran je i predimenzioniran debelo...tako da šta bi Duracell reka...traje i traje i traje...i traje....

...međutizim danas...potrošačko društvo...

...sve šta se radi, radi se samo da to šta kupiš...šta prije ti ode u kuac i ponovo da trčiš kupit novo...a za to novo...elektrane lože nemilice da napoje tvornice energijom, troše se sirovine, resursi, milijoni kubika vode...i bla, bla, bla...a samo mali još uvik samo mali dio odlazi na reciklažu...velika večina na smetlišta...tako da šta se tiće ekologije...taj tvoj novi motor kojeg minjaš svako malo...je veći zagađivač gledajuč sliku malo šire...nego ovi moj jadni Pero koji još uvik vrti...

...a šta se tiće modernih stanova i nekadašnjih špilja...kad si već spomenija...ja san uvik ka čif gradilišta objekata za struju uvik zajebava građevince...da oni ništa drugo ne rade nego opet ...špilju...ono šta oplemenjuje objekat...su instalacije...voda, struja, grijanje, kanalizacija, ventilacija....uvedi to sve u špilju negdi na Kozjaku...imaš potpuno isto...ugodan stan....tako da moš odma povuć i paralelu s mojim Perom...nabacaj mu elektronike, turbine, interkulera, svih čudesa...on je u osnovi i dalje čađavac Pero ko i svaki oni drugi "moderni"....

...tako da te priče o ekologiji...pusti...sve je to ništa drugo nego mazanje okica...da bi ti neko opet uzeja nofce...a i mi uz svu tu pustu "modernu" tehnologiju i dalje iđemo u krasni kukumar....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la ceko » 30. 12. 2013. (19:16)

:thumbup: Mudro zboriš.. Ko daje golfa jedinicu? Uziman odma! :lol: Nego, motor po meni nije smio tako riknut bez obzira na ure.. U čemu je greška? Pa ne krepavaju motori tek tako svakome ko panulaje.. Prema tome :eh: ..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la bananko28 » 30. 12. 2013. (20:08)

ceko je napisao/la::thumbup: Mudro zboriš.. Ko daje golfa jedinicu? Uziman odma! :lol: Nego, motor po meni nije smio tako riknut bez obzira na ure.. U čemu je greška? Pa ne krepavaju motori tek tako svakome ko panulaje.. Prema tome :eh: ..

prijatelju, i mene je samo zanimalo u čemu je greška, ali eto "zakasnio sam na servis 20-30 sati pa je ZARIBALA RADILICA". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 30. 12. 2013. (20:31)

Pape je napisao/la:
karamba je napisao/la:pape , svjet ide naprijed . golf 1 dizel je savršen auto ali ga nitko više ne vozi jer kugla zemaljska se vrti i svijet ide naprijed , prije par tisuća godina u krapini su ljudi bili u špilji , danas su u kućama i imaju digitalne televizije . U svjetu nautike to sve malo kasni ali malo , to što je tebi normalno imat prastari dizel u svijetu to baš i nije normalno ja s njim nebi išo dalje od porta , jer je po svim izračunima svaki dio svaki šeraf i svaki dihtung odavno trebao biti recikliran i premontiran u nešto novije . svjestan sam da se nema para i da ti dizeli vrte još i danas , ali sam i svjestan koju ekološku katastrofu svaki taj prastari dizel radi svjetu ,atmosveri ,algama, školjkama itd . imao sam i torpada i jamnara i perkinsa i ove vanbrodske al to tu sad nije tema.(doživio sam i blokadu perkinsa skoro novog 6cil isto bez veze)

...pa ne bi se baš složija s tobom...naime ovi moj je obični dizel, dobro...grize za oći kad si mu blizu auspuha, dere se ko lud...i tako to...bali...a za sad ništa ne bali...i to je to...a po godini prozivodnje kako je ŽorŽ reka, stariji je i od tebe i od mene...dakle konstruiran je i predimenzioniran debelo...tako da šta bi Duracell reka...traje i traje i traje...i traje....

...međutizim danas...potrošačko društvo...

...sve šta se radi, radi se samo da to šta kupiš...šta prije ti ode u kuac i ponovo da trčiš kupit novo...a za to novo...elektrane lože nemilice da napoje tvornice energijom, troše se sirovine, resursi, milijoni kubika vode...i bla, bla, bla...a samo mali još uvik samo mali dio odlazi na reciklažu...velika večina na smetlišta...tako da šta se tiće ekologije...taj tvoj novi motor kojeg minjaš svako malo...je veći zagađivač gledajuč sliku malo šire...nego ovi moj jadni Pero koji još uvik vrti...

...a šta se tiće modernih stanova i nekadašnjih špilja...kad si već spomenija...ja san uvik ka čif gradilišta objekata za struju uvik zajebava građevince...da oni ništa drugo ne rade nego opet ...špilju...ono šta oplemenjuje objekat...su instalacije...voda, struja, grijanje, kanalizacija, ventilacija....uvedi to sve u špilju negdi na Kozjaku...imaš potpuno isto...ugodan stan....tako da moš odma povuć i paralelu s mojim Perom...nabacaj mu elektronike, turbine, interkulera, svih čudesa...on je u osnovi i dalje čađavac Pero ko i svaki oni drugi "moderni"....

...tako da te priče o ekologiji...pusti...sve je to ništa drugo nego mazanje okica...da bi ti neko opet uzeja nofce...a i mi uz svu tu pustu "modernu" tehnologiju i dalje iđemo u krasni kukumar....

mudro zboriš !
ali to je kapitalizam , šta smo tražili to smo dobili , moramo se kretat pa barem i unazad ;)
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 30. 12. 2013. (21:21)

Ma kojom se filozofijom vi bavite :wtf:
Od problema sa yamahom, pa onda na čađare, pa elektrane, kapitalizam....a, ma
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la teo_ribar » 30. 12. 2013. (23:56)

slika
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.