Udesi na moru - 2013.

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Udesi na moru - 2013.

PostPostao/la zorica » 14. 12. 2013. (00:03)

teo_ribar je napisao/la:još jedna smrt na moru..... :(

U moru na predjelu Malo žalo u Mimicama kod Omiša jutros oko 8 sati pronađeno je tijelo mrtvog muškarca za kojim su od sinoć u 18 sati plovilima tragali policija i Lučka kapetanija.
Kako doznajemo, isplovio je brodicom na more, a okolnosti stradavanja utvrdit će se očevidom.

http://www.pomorac.net/index.php/rss/rs ... -moru.html

Izbacilo ga meni jutros 500 metara od kuce. Covik iz Piska isa sinoc na lignje, on i pas. Izgleda infarkt i upa u more. Trazili ga i nasli jutros na plazi u mimicama. Mislin da ga je nasa od naseg forumasa murterinja otac, ali nisan siguran. Eto ukratko.
Osobno ga neznan ali uvik mahnemo na moru. Steta
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la Pestilence » 14. 12. 2013. (15:00)

Robi-ST je napisao/la:isto ka sta prakticni dio vozackog ispita nije apsolutno nikakva garancija da nece bit prometnih nesreca, ipak polaznika primora na upoznavanje pravila, ponasanje vozila i funkcioniranje prometa. i na cesti i na moru se radi o prijevoznom sredstvu, samo sta na cesti ta prometala idu brze po uređenim putevima, postoje semafori i vozila imaju kocnice, dok na moru nema kocnica i krece se u svim smjerovima na pomicnoj podlozi.
na vozackom se padne ako se oduzme prednost, prekoraci brzina u naseljenom mjestu, ne zaustavi na znak STOP iako nikoga nema u blizini ili ako se ne moze uparkirati. iste stvari bi trebale vridit i na moru, pa past ispit kod oduzimanja prednosti, glisiranja u 300 metara od obale ili blizu drugih brodova/kupaca/ronioca, ako se ne zna pravilno usidtrit brod na vitru/kurentu ili isplovit iz lucice bez sudaranja sa drugim brodicama.
znam da u nesrecama na moru nema smrtnih slucajeva ka na cesti, ali meni je i ovaj jedan previse, a nije jedini.... sa ovakvim nacinom dobivanja dozvole za voditelja brodice ljudima se salje sasvim kriva poruka, jer misle da je to teska pizdarija i sasvim nebitna stvar. kad pitas bilo koga koja je procedura za dobit tu dozvolu, svi ce ti reć, ma neš ti, samo das 400 kuna i naucis sve u jedno popodne, ispit traje 15 minuta. suludo je onda ocekivat ozbiljan pristup plovidbi i moru.
osim prakticnog dijela tecaja i prakticnog dijela ispita, ja bi obavezno uvea i jedan izlazak na more barem 3 do 4, tako da ljudi shvate da more i vitar nisu zaebancija.

Ja jos uvik stojin pri tome da cesta i more nisu prometno ni slicni, i da se ne mogu usporedjivat, pogotovo na ovakav nacin...
Da se ne polaze praksa za vozit auto bilo bi barem duplo vise nesrica na cestama svaki dan... A da se polaze praksa za B kategoriju na moru to nebi smanjilo nesrice (B-kategorijske) na moru ni za 2%... Ja jos nisan nisan cuo za nesricu nakon koje san komentira "nema lik prakse" ili "da je ima prakse mogla se izbjec nesrica"... To se dogadja (na moru) jaaako rijetko, bar meni logika tako nalaze...
Uvik je: budala je neosvijetljena, kreten je glisira uz kraj/medju kajicima, autopilot ( :mrgreen: ), bio je pijan, ja bi ove jet-ski manijake zatvorio, triba nosit kalasnjikov radi budala itd....
Kad si pametan i pazis sta radis nesrice na moru (B-kategorijske, jer o njima pricamo) se dogode jako tesko (smrtni slucajevi da ne govorin), pa taman da nemas nikakvu praksu... Cesto se dogadjaju iskljucivo zbog budalastina... Pa tako i ovaj slucaj oko kojega je pocela rasprava, a i ogromna vecina drugih...

A sta se tice jednostavnog prolaska na ispitu za B kategoriju, to je drugi problem i sa ovin nema nikakve veze... Da se taj ispit provodi kako triba (da se korektno ispituje ono sta bi covik triba znat i da ga se baci ako nezna) to bi bilo skroz dovoljno...

Ja se takodjer slazen da more i plovidba nisu zajebancija... Ali ljudima koji su liti na moru to JE zajebancija, i vade dozvolu iz zajebancije, i da poloze praksu opet bi in bila zajebancija i uzrokovali bi nesrice, njima je poanta u zajebanciji... A ne moru s duson, emocijama i patetici koje je vecina ljudi koji cesto izlaze na more krcata i to in je bitno...

A ovo s moren 3-4 vec spada pod utopiju... :D
Ako imas problem, napravi sve sta mozes da ga rijesis.
Ako ga nemozes rijesit, onda nemas problem.
Pestilence
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: pasara Elan 490 + Yamaha F6

PostPostao/la ab ovo » 14. 12. 2013. (15:31)

Pestilence je napisao/la:triba nosit kalasnjikov radi budala itd....

Samo ti piši, prate ljudi forum :mrgreen:

http://novine.novilist.hr/default.asp?W ... 328592863E

POREČ » Pomorska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 40-godišnjakom iz Poreča, utvrdila da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja. U četvrtak navečer oko 20 sati, policijski službenici su zajedno s ribarskim inspektorom obavili nadzor brodice u luci Poreč i pritom su pronašli jednu automatsku pušku s pripadajućim spremnikom i 60 komada streljiva. Oružje i streljivo su oduzeti, a protiv 40-godišnjaka se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.
Nakon ovog posljednjeg pronalaska oružja policija ponovno upućuje poziv svim građanima da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo zakonom zabranjeno automatsko oružje. (M. Ko.)
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la didapatak » 16. 12. 2013. (16:26)

..i kod nas gaze ribare..
..http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ ... nih-345545
..ali ne jednog po jednog.. :thumbdown:
.. :angel:
"Koliko konje voliš, toliko ti duša vridi..."
> youtube <
> tamburaši <
didapatak
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Greben 4,5 i Tohatsu 8/4t

PostPostao/la Zipi » 16. 12. 2013. (20:14)

a ne da si Offtopic nego si turbo....

BTW,NHF,sad je bilo na vjestima..,"ribiči spavali u brodovima"...

kako znat koji ljudi su ribiči a koji nisu.....,dok spavaju.. :?: :wtf:
Nepoznate ribe vraćajte u more jer su opasne!
Zipi
Korisnik baniran - dvostruki nick

Tip plovila: Elan pasara

PostPostao/la Pape » 17. 12. 2013. (08:56)

Pestilence je napisao/la:
Robi-ST je napisao/la:isto ka sta prakticni dio vozackog ispita nije apsolutno nikakva garancija da nece bit prometnih nesreca, ipak polaznika primora na upoznavanje pravila, ponasanje vozila i funkcioniranje prometa. i na cesti i na moru se radi o prijevoznom sredstvu, samo sta na cesti ta prometala idu brze po uređenim putevima, postoje semafori i vozila imaju kocnice, dok na moru nema kocnica i krece se u svim smjerovima na pomicnoj podlozi.
na vozackom se padne ako se oduzme prednost, prekoraci brzina u naseljenom mjestu, ne zaustavi na znak STOP iako nikoga nema u blizini ili ako se ne moze uparkirati. iste stvari bi trebale vridit i na moru, pa past ispit kod oduzimanja prednosti, glisiranja u 300 metara od obale ili blizu drugih brodova/kupaca/ronioca, ako se ne zna pravilno usidtrit brod na vitru/kurentu ili isplovit iz lucice bez sudaranja sa drugim brodicama.
znam da u nesrecama na moru nema smrtnih slucajeva ka na cesti, ali meni je i ovaj jedan previse, a nije jedini.... sa ovakvim nacinom dobivanja dozvole za voditelja brodice ljudima se salje sasvim kriva poruka, jer misle da je to teska pizdarija i sasvim nebitna stvar. kad pitas bilo koga koja je procedura za dobit tu dozvolu, svi ce ti reć, ma neš ti, samo das 400 kuna i naucis sve u jedno popodne, ispit traje 15 minuta. suludo je onda ocekivat ozbiljan pristup plovidbi i moru.
osim prakticnog dijela tecaja i prakticnog dijela ispita, ja bi obavezno uvea i jedan izlazak na more barem 3 do 4, tako da ljudi shvate da more i vitar nisu zaebancija.

Ja jos uvik stojin pri tome da cesta i more nisu prometno ni slicni, i da se ne mogu usporedjivat, pogotovo na ovakav nacin...
Da se ne polaze praksa za vozit auto bilo bi barem duplo vise nesrica na cestama svaki dan... A da se polaze praksa za B kategoriju na moru to nebi smanjilo nesrice (B-kategorijske) na moru ni za 2%... Ja jos nisan nisan cuo za nesricu nakon koje san komentira "nema lik prakse" ili "da je ima prakse mogla se izbjec nesrica"... To se dogadja (na moru) jaaako rijetko, bar meni logika tako nalaze...
Uvik je: budala je neosvijetljena, kreten je glisira uz kraj/medju kajicima, autopilot ( :mrgreen: ), bio je pijan, ja bi ove jet-ski manijake zatvorio, triba nosit kalasnjikov radi budala itd....
Kad si pametan i pazis sta radis nesrice na moru (B-kategorijske, jer o njima pricamo) se dogode jako tesko (smrtni slucajevi da ne govorin), pa taman da nemas nikakvu praksu... Cesto se dogadjaju iskljucivo zbog budalastina... Pa tako i ovaj slucaj oko kojega je pocela rasprava, a i ogromna vecina drugih...

A sta se tice jednostavnog prolaska na ispitu za B kategoriju, to je drugi problem i sa ovin nema nikakve veze... Da se taj ispit provodi kako triba (da se korektno ispituje ono sta bi covik triba znat i da ga se baci ako nezna) to bi bilo skroz dovoljno...

Ja se takodjer slazen da more i plovidba nisu zajebancija... Ali ljudima koji su liti na moru to JE zajebancija, i vade dozvolu iz zajebancije, i da poloze praksu opet bi in bila zajebancija i uzrokovali bi nesrice, njima je poanta u zajebanciji... A ne moru s duson, emocijama i patetici koje je vecina ljudi koji cesto izlaze na more krcata i to in je bitno...

A ovo s moren 3-4 vec spada pod utopiju... :D

...sve se skoro ja slažen...ali da na kapetaniji prilikom polaganja utiraju mao straja u kosti, a da ljudi koji dođu na polaganje ne svačaju to ko zajebanciju...litnju kako si napisa...mislim da bi ipak bilo malo drugačije...ovako polaganje svačaju ko sr@**e i pizdariju, ne'š mi ti...pa onda kad dođu na brod i more i plovidbu i sve ostalo po moru smatraju...pizdarijom...zato se tako i ponašaju jer misle a ne'š mi ti...ako ovi ne cijepe tamo...odrišiš, sidneš i cilo more je moje...pizdarija...

....a uvik će bit ka i uprometu ovih kojima se ebe za išta i voze kako im prdne i ljudi ginu radi njih....
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

Prethodna

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.