Tohatsu MFS 6B

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Tohatsu MFS 6B

PostPostao/la maro » 22. 09. 2010. (11:47)

Moj bad..
Nisan iz vlade,hvala bogu :) Dome thx. na obrazloženju.
:wave:
maro
New Entry

PostPostao/la Poko » 22. 09. 2010. (12:54)

Bok!

Ne poznajem hrvatske propise ali u Sloveniji (kao i u EU) više nije moguče registrirat 2t motore, zato se 2t motori u SLO dućanima ne prodaju više. 2t motor možeš u EU registrirat jedino ako je več bio registriran negdje u EU, što znači, da ja ne mogu registrirat 2t polovan motor kupljen u Hrvatskoj a mogu taj isti iz Italije (ako je več bio registriran, naravno). To je donekle glupo, jer taj iz Hrvatske može biti sasvim nov i ekološko bolji napram nekom starom talijanskom. Šta će biti kad HR uđe u EU neznam, ali vjerovatno če se tada moći u EU registrirat i motore kupljene u HR, što je opet malo glupo, ali tako je.
Poko
New Entry

PostPostao/la dome » 22. 09. 2010. (17:09)

Poko je napisao/la:Bok!

Ne poznajem hrvatske propise ali u Sloveniji (kao i u EU) više nije moguče registrirat 2t motore, zato se 2t motori u SLO dućanima ne prodaju više. 2t motor možeš u EU registrirat jedino ako je več bio registriran negdje u EU, što znači, da ja ne mogu registrirat 2t polovan motor kupljen u Hrvatskoj a mogu taj isti iz Italije (ako je več bio registriran, naravno). To je donekle glupo, jer taj iz Hrvatske može biti sasvim nov i ekološko bolji napram nekom starom talijanskom. Šta će biti kad HR uđe u EU neznam, ali vjerovatno če se tada moći u EU registrirat i motore kupljene u HR, što je opet malo glupo, ali tako je.

Ma jeli ti to pokušavaš uvjerit nas da u SLO ne možeš registrirat novog E-teca ni Tohatsua TLDI ???
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Gaso » 22. 09. 2010. (17:15)

Bez problema registriraš E-Tec ili TLDI.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la wildstar » 22. 09. 2010. (17:31)

Riječ je o malim motorima običnim 2t to je čovik pita.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la Poko » 22. 09. 2010. (18:52)

dome je napisao/la:
Poko je napisao/la:Bok!

Ma jeli ti to pokušavaš uvjerit nas da u SLO ne možeš registrirat novog E-teca ni Tohatsua TLDI ???

E-Tec i TLDI možeš ali ovih manjih 2t do 30 KS ne možeš.
Poko
New Entry

PostPostao/la dome » 22. 09. 2010. (19:30)

Ma jeli se mogu ili se ne mogu registrirat 2T odluči se ........ jer i E-tec je 2T ili ti zakon u SLO ne vridi za E-tec.A, da ni možda zakon pisan tako da se ne odnosi na E-teca :eh:
Poko je napisao/la:E-Tec i TLDI možeš ali ovih manjih 2t do 30 KS ne možeš.

E i ča kad načinu E-tec od 15ks ko ča najavljuju oće li onda u SLO prilagođavat zakon prema E-tecu?
Ma malo mi to pari redikulozno (za SLO i EUROPU da je u nas još,još ma tamo :o )da zakon zabranjuje u načelu sve 2T motore osim E-teca i TLDI .............
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Mali Dabar » 23. 09. 2010. (11:24)

Prva stvar je sto ljudi uopce nemaju pojma kako radi 2T motor ,a kako 4T.
Uci se u osnovnoj skoli na satu tehnickog,ako netko nije bio prisutan,necu objasnjavati !
:D

Nema zabrane za 2T ni 4T motora,nikoga nije briga kako motor radi,bitni su ispusni plinovi.
Znaci postoje norme za ispusne plinove EURO 2,3,4,5....
Tko ispostuje te norme moze registrirati motor,pa pravo da ga lozi na drva.
Polovni motori su tu i takvi kakvisu i oni ostaju do kraja svoga radnog vijeka isto kao oldtimer automobili.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la gale » 14. 12. 2013. (10:07)

...evo imam jedno pitanje,dobrim poznavateljima možda glupo...ali ja neznam pa ću pitati....kupio sam rabljeni Tohatsu MF6 iz 2004g.,uredno ga upisao u plovidbenu dozvolu,uredno upisan broj motora...e sad,znam da taj broj osim na naljepnici izvana mora biti i utisnut negdje na bloku motora...sve sam pregledao sa svih strana i ne mogu ga naći..što ako me na moru zaustavi policija ili kapetanija i traži dlaku u jajetu..i između ostalog i ovaj broj na motoru(ne na naljepnici)..moje pitanje je..gdje je?? :problem:
gale
New Entry

Tip plovila: Eolo Girasole - Evinrude 40

PostPostao/la Dade » 14. 12. 2013. (17:45)

u ovoj našoj temi Tohatsu MFS 6B ja bih čoveku da preporučiom isti motor ali sa 5 ks i da nebrine ništa ni o kvalitetu ni o registraciji ni o zagađenju okoliša....tu je sve ok.
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la gale » 18. 12. 2013. (19:28)

gale je napisao/la:...evo imam jedno pitanje,dobrim poznavateljima možda glupo...ali ja neznam pa ću pitati....kupio sam rabljeni Tohatsu MF6 iz 2004g.,uredno ga upisao u plovidbenu dozvolu,uredno upisan broj motora...e sad,znam da taj broj osim na naljepnici izvana mora biti i utisnut negdje na bloku motora...sve sam pregledao sa svih strana i ne mogu ga naći..što ako me na moru zaustavi policija ili kapetanija i traži dlaku u jajetu..i između ostalog i ovaj broj na motoru(ne na naljepnici)..moje pitanje je..gdje je?? :problem:
...nije zezancija...nije valjda da mi nitko ne može odgovoriti na ovo pitanje o broju motora??...sad sam počeo misliti da ga možda i nema utisnutog nigdje...Tohatsu 6
gale
New Entry

PostPostao/la el passo » 18. 12. 2013. (21:08)

Ne moraš se bojati. Zamisli da si ga kupio novog, vozio parsto sati i onda ti se desio kvar radi kojeg je blok trebalo zamijeniti. Imao si sreće pa je to bilo u garantnom roku....da iluzija bude ljepša...i zamijenjen je novim
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la wildstar » 20. 12. 2013. (18:36)

gale je napisao/la:
gale je napisao/la:...evo imam jedno pitanje,dobrim poznavateljima možda glupo...ali ja neznam pa ću pitati....kupio sam rabljeni Tohatsu MF6 iz 2004g.,uredno ga upisao u plovidbenu dozvolu,uredno upisan broj motora...e sad,znam da taj broj osim na naljepnici izvana mora biti i utisnut negdje na bloku motora...sve sam pregledao sa svih strana i ne mogu ga naći..što ako me na moru zaustavi policija ili kapetanija i traži dlaku u jajetu..i između ostalog i ovaj broj na motoru(ne na naljepnici)..moje pitanje je..gdje je?? :problem:
...nije zezancija...nije valjda da mi nitko ne može odgovoriti na ovo pitanje o broju motora??...sad sam počeo misliti da ga možda i nema utisnutog nigdje...Tohatsu 6

Nema ga nigdi samo naljepnica
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la gale » 21. 12. 2013. (08:50)

..hvala na odgovoru wildstar :thumbup: ..jednostavno i konkretno :thumbup:
gale
New Entry

PostPostao/la Juraj » 30. 12. 2013. (22:56)

E,a oćemo li sad drva pilit na ruke?Nisam nešto čuo da su počeli radit 4T motorke? A ako više 2T nesmi u Uniju ..... :mrgreen: :mrgreen:
I šta sad,jel kupljen taj motor s početka teme ili?
Juraj
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 790,Mercedes 60

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.