Postao/la ritmoloco » 16. 12. 2013. (23:18)
RUMBACI U ULJU
Sinoć sam napravio rumbace u ulju po šverkovom receptu - 1.post(recept) u ovoj temi.
I to sam prvi puta u životu radio.
Rezultat - više nego dobar.
Evo da podijelim moje iskustvo sa drugima iskusnijijma i neiskusnima, i još da dodam moj prilog:
1. ako ikako možete kuhajte rumbace u nekoj prostoriji van stana u kom živite, jer je to miris a la bakalar X 3, ne možete ga se rješit iz kuhinje bar 24h. Ne stavljat kapulu u vodu u kojoj se kuha -tako su mi rekli (ja sam u vodu stavio korjen i list celera, mrkvu , papar u zrnu, lovorov list i ocat, i još sam dodao octa zadnjih 1/2 sata-po šverku.
2. obavezno kuhati 2 i pol sata, jer nakon dva sata je meso bilo još zeru tvrtkasto.
3. jedan ribar mi je rekao da se prva voda nakon 1/2 sata kuhanja baci,a povrće i meso se izvadise opet vrati nazad i opet se stavi u slanu vrelu vodu (zakuhati paralelno)- i to ću drugi puta napraviti. zato što je meso rumbaca ima malo prejak miris, a sve to mi se nije dalo raditi jer sam počeo kuhat u 22h.
4. Kad se skuhano meso čisti od kosti, i kad se onaj crni dio u sredini makne, po meni je bolje da se oni veći komadi mesa
još razdijele na manje komadiće, jer se bolje slože u staklenke i malo popiju ulja i dobiju miris od lovora i papra.
Uglavnom - dok sam kahao - malo sam bio skeptičan kako će to ispasti, zbog preintenzivnog mirisa , al na kraju, kad sam
drugi dan probao bilo je odlično !!!
Šverko hvala na recepu !!!
definitivno..!.. možda !!!