Izrada brodskog frižidera

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Izrada brodskog frižidera

PostPostao/la bananko28 » 28. 10. 2013. (14:48)

evo našao ja sliku na jednom forumu u istoj temi. kvadrat i pol sitiroporčića za ovu cjenu :o :o :o :o :o :o :o :o

slika
bananko28
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la salmat » 23. 11. 2013. (12:49)

Pozdrav
Da se nadovezem na ovu temu posto imam izolirani dio klupe koji sad koristimo kao jaceru, a dobio sam u firmi hladnjak cca 100 lit koji zbog nemogucnosti transporta nemogu donesti cijelog pa sam izvadio iz njega kompresor DANFOSS BD 35 F 12/24 V ,termostat, isparivac uglavnom sve, e sad moj kolega elektricar :evil: me nagovorio da precvikam cijev sta povezuje kompresor i isparivac i to ne predstavlja problem nego sta kroz tu cijev ide jedna mala cijevcica cca 2mm debljine i ona je isto precvikana e sad zanima me dali je to popravljivo i hoce li uopce biti upotrebljivo .

Unaprijed zahvaljujem
salmat
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Adriatic 7.90-Yanmar 3QM30

PostPostao/la pikabu » 23. 11. 2013. (14:11)

Mene zanima kako se u već izolirani dio (klupa) može najjeftinije ugraditi nešto što hladi. Link, cijena, opcije?
pikabu
Member

Tip plovila: Dalmatinka + Tohatsu 30KS

PostPostao/la som » 23. 11. 2013. (15:32)

salmat je napisao/la:Pozdrav
e sad moj kolega elektricar :evil: me nagovorio da precvikam cijev sta povezuje kompresor i isparivac i to ne predstavlja problem nego sta kroz tu cijev ide jedna mala cijevcica cca 2mm debljine i ona je isto precvikana e sad zanima me dali je to popravljivo i hoce li uopce biti upotrebljivo .

Unaprijed zahvaljujem

Inače kroz tanju cijev ide "vrući" plin a kroz deblju "hladni" plin da sad ne objašnjavam u detalje.Ako je prerezano na bakrenoj cijevi onda je popravljivo. Kod popravka je jako važno da se ne smanjuje presjek tj. protok plina pogotovo kroz tanju cijev.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la salmat » 23. 11. 2013. (16:11)

som je napisao/la:
salmat je napisao/la:Pozdrav
e sad moj kolega elektricar :evil: me nagovorio da precvikam cijev sta povezuje kompresor i isparivac i to ne predstavlja problem nego sta kroz tu cijev ide jedna mala cijevcica cca 2mm debljine i ona je isto precvikana e sad zanima me dali je to popravljivo i hoce li uopce biti upotrebljivo .

Unaprijed zahvaljujem

Inače kroz tanju cijev ide "vrući" plin a kroz deblju "hladni" plin da sad ne objašnjavam u detalje.Ako je prerezano na bakrenoj cijevi onda je popravljivo. Kod popravka je jako važno da se ne smanjuje presjek tj. protok plina pogotovo kroz tanju cijev.

Zahvaljujem na odgovoru ima jos nesto, jedan dio te deblje cijevi sta dolazi iz evaporatora je aluminijski, a na motoru je kako mi se cini sve bakreno a mala cijevcica je bakrena i bas je prerezano na aluminiju :o ?
salmat
Member

PostPostao/la som » 23. 11. 2013. (18:50)

Dugogodišnje iskustvo kaže da se bakrena cijev da popraviti a aluminijska ne. Postoji način da tanju cijev koja je bakrena zalotaš a onda bi vanjsku aluminijsku tribalo popraviti ka cijev u podmornici tj.cijev priko cijevi ali to se u praksi pokazalo samo ka privremeno rješenje.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la MURTER 600 » 23. 11. 2013. (22:35)

Nisam strucan u tome ali kada sam nekad radio sa kabelima ciji su provodnici bili aluminijski ,lotali smo spojeve uz pomoc
praška koji se zove boraks.
Murterino 21
Demokracija je kada dvije budale imaju više prava od jednog pametnog!
To što su se meduze održale bez mozga preko 650 miliona godina,daje nadu mnogim ljudima..........
MURTER 600
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: MURTER 600(murterino 21) Nanni turbodiesel 60

PostPostao/la salmat » 24. 11. 2013. (11:35)

Hm interesantni odgovori ,mislim da cu morat otic kod netkoga tko se bavi friziderima i slicno pa tamo vidjet sta se da napravit ,a mozda postoje i nekakvi ajmo ih nazvat suhi spojevi tipa hermeto spojnica ili slicno ,jer kako sam gledao na stranicama i slikama od Dnfossa evaporator i kompresor se kupuje zasebno i tamo se vide nekakvi spojevi na tim cijevima samo nemogu uvecat sliku pa da vidim detaljnije.

Svejedno hvala na odgovorima i ako postoji jos kakva ideja slobodno napsite
salmat
Member

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.