SCAM hidraulika za kormilo

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: SCAM hidraulika za kormilo

PostPostao/la tokar » 18. 11. 2013. (16:28)

Hidraol 46 :wave:
tokar
Member

PostPostao/la zore70 » 19. 11. 2013. (15:53)

Buterfly je napisao/la:Molim pomoć Koje ulje koristit u scam hidrauliku za kormilo koji hidraol!?

ATF-bilo kojeg tipa i proizvođača ili baš za one mici..pici..ajzle kojima smeta crvena boja... Hidraol 15 od INE,ili neko drugo hidralično ulje iste gradacije drugih proizvođača Ili već spomenuto "tajanstveno" ulje koje prepakira scam

fedjica je napisao/la:u scam ne ide atf ulje jer gustoca ne odgovara. atf ce ostetiti semeringe i pumpu.

ide..bez problema..ne smeta ni jednom tipu semeringa..o ringova..čelika..aluminija..bronze..crijeva

tokar je napisao/la:Hidraol 46 :wave:

Tokaru :Angry53: ..Hidraol 46 je pregust..više je nekako za bagere..vitla.. ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la som » 19. 11. 2013. (17:17)

zore70 je napisao/la: ATF-bilo kojeg tipa i proizvođača ili baš za one mici..pici..ajzle kojima smeta crvena boja... Hidraol 15 od INE,ili neko drugo hidralično ulje iste gradacije drugih proizvođača Ili već spomenuto "tajanstveno" ulje koje prepakira scam

Ulje uopče nije tajanstveno, meni su u Scama kod ugradnje kormila stavili Shell ATF. Oni ga ne prepakiravaju nego livaju iz bačve na kojoj piše da se radi o tom ulju.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la zore70 » 20. 11. 2013. (16:00)

Tajanstveno...to je šala..
Drugo ,šta čine kad ga priliju iz bačve od 200 l u manje kante nego prepakiravaju..neće svako kupit 200l.. ;) Sve su to ulja kojih nema kupit u manjim pakovanjima..najmanje šta ima od svih marki za kupit je INA Hidraol u kanti od 20 litri i to ga nema nigdi po pumpama jer ne ide u bagere i sl nego se naručuje.

I nije u Scama SHEL-ov ATF nego hidraulično SHELL ulje Tellus 15...prozirno je..a može i Mobil HSC 522..ili Castrol HYSPIN AWH-15..BP Bartan HV15..ili INA HIDRAOL 15... Valvoline ULTRAMAX HD15..i mnoga druga hidraulična ulja gradacije 15..po standardu ISO VG15 kad smo već zagropali priču

Često bi naša uništene gumice u cilindru,pojedena crijeva i sl...nikako ne ulivat ulje-tekućinu za kočnice,motorna ulja i sl..virujte svašta ljudima kvazimajstori savjetuju
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la som » 20. 11. 2013. (18:41)

Meni su dali Shell ATF od litru kad sam ugrađiva autopilota jer je tribalo dolit ulje. Ja govorim o Scamu u Murteru.
som
Old Senior Member

PostPostao/la zore70 » 21. 11. 2013. (21:38)

som je napisao/la:Meni su dali Shell ATF od litru kad sam ugrađiva autopilota jer je tribalo dolit ulje. Ja govorim o Scamu u Murteru.

Na žalost Scam u Murteru više nema podružnicu :(
U toj hidraulici nema frka da je i ATF i da je mix sa Hidraolom 15 ili bilo kojim HD uljem pogodne gradacije,jako dobra i robustna je to konstrukcija za razliku od nekih drugih.
Da spomenem,u nevolji bi poslužija i HIdraol 46 samo bi bilo tvrdo vrtit timun jer je ulje gusto.
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 24. 11. 2013. (11:17)

fedjica je napisao/la: .............. atf ce ostetiti semeringe i pumpu. .......atf je dobar za flapove i automatske mijenjace ali ne i za hidrauliku.....

Davno se nisam ovako slatko nasmija ............ ova izjava ide u prilog onoj anjštajnovoj izjavi iz zorinog potpisa ...........
oli automatske getribe i flapovi nemaju semeringe ........ a, možda su semerinzi na automatskim gertribama rađeni od nasa materjala pa ih zločesti atf ne može izisti ..........
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la som » 24. 11. 2013. (14:17)

som
Old Senior Member

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.