dalmatinka-ven 590

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: dalmatinka-ven 590

PostPostao/la Lakic67 » 10. 11. 2013. (00:17)

Postovani,

Moze li se dalatinki skratiti kabina i ima li neko iskustva u tome? Recimo skinut skaline gdje je predviden unutarnji motor ali isto tako mjesto gdje je timun ugurat prema unutara da bi se vanka dobilo vise mjesta? Dovoljno je i primjer slika. :D

Lijep Pozdrav
FIDELIO
Lakic67
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka 580

PostPostao/la josme » 10. 11. 2013. (08:10)

..imaš ovdje slika od ven-a koji je bez tih skala i poklopca...jednostavno odrežeš i nabaciš ploču..a za timun ne kužim kuda bi ga gurnuo. :wtf:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la hobotnica » 10. 11. 2013. (11:59)

Lakic67 je napisao/la:Postovani,

Moze li se dalatinki skratiti kabina i ima li neko iskustva u tome? Recimo skinut skaline gdje je predviden unutarnji motor ali isto tako mjesto gdje je timun ugurat prema unutara da bi se vanka dobilo vise mjesta? Dovoljno je i primjer slika. :D

Lijep Pozdrav

pogledaj zoru malo ,mislim da ti je taj brodic primjer kako bi ti to htio napravit??
hobotnica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la SV.NIKOLA » 10. 11. 2013. (22:39)

Lakic67 je napisao/la:Postovani,

Lijep Pozdrav

http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... as-7175900
pogledaj ove slike nove dalmatinke možda i nešto nađeš... :thumbup:
"Bolje herojski ustuknuti , nego kukavički pobijediti"
SV.NIKOLA
Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: adria 500 yamaha 6 ks

PostPostao/la hobotnica » 21. 12. 2013. (20:43)

ajde jedno brzinsko pitanje,s obzirom da su venove dalmatinke registrirane do 40 ks...a ja gledam jednu hondu 40 iz 2001 god ima komande i sve satove koliko sam vidi,zanima me dali se to isplaca montirat na krmu jednog deplasmanca???imam neke flapsove dok ne montiram spojler nece to biti to znam i sam ali cijena nije velika a ipak nije to t 18 :?ako ima tko kakav savjet bio bih zahvalan :thumbup:
hobotnica
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 21. 12. 2013. (20:56)

SV.NIKOLA je napisao/la:http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... as-7175900
pogledaj ove slike nove dalmatinke možda i nešto nađeš... :thumbup:

Ne znam kakvog smisla ima stavljati i ovdje link sa njuškala ... koliko će te slike "trajati"? Dok se ne proda? A onda? :wtf:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la tg-boy » 21. 12. 2013. (21:12)

hobotnica,
ne znam što očekuješ od 40 ks na krmi vena 590 :?
ako češ vozit u pola gasa i manje iči češ otprilike 5-7kn ovisno o svemu - da se ne ponavljamo, sve sa više gasa kopati će krmu - dakle bez spojlera ili flapsova nema značajnog ubrzanja, a i onda trebaju neke preinake kkobilice itd - vidi prije - u temema je bilo puno priće o tome
ukratko iz osobnog iskustva ovako - tomos 18 je veeeeliki potrošač sa čini mi se svega 13ks na propeli - dalje imao sam 4t suzuki 15ks i bio superzadovoljan njime potrošnja 3-5 puta manja od t 18 - naravno brzina je bila oko 5-6kn i to je to ----- ;)
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la Rexi » 21. 12. 2013. (21:37)

eto nije mu dosta dalmatinke pa hoce gliser :mrgreen:
Rexi
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka

PostPostao/la hobotnica » 22. 12. 2013. (09:25)

Rexi ne zaje...he he .sala mala.ma nisam uopce mislija glisirat nego penta nije skupa pa bi ju mozda uzeja eto cisto tako .spojler cu svakako montirat tomos je ok za lipo mirno more ali malo mi je preslab pa eto sanjam nesto.svjestan sam da ce kopat bez njega to stoji definitvno.vjerojatno je i preteska za taj kaic.
hobotnica
Old Senior Member

PostPostao/la škarik » 22. 12. 2013. (09:33)

Hobotnica, odgovorio sam ti na pp. Imam 30KS, promijenio sam propelu sa 9.9x11 na 9.9x9 i još imam oko 1100 neiskorištenih okretaja. Ne glisiram, najugodnija vožnja, sa ovim motorom i ovom propelom) je na 8nm. Može "potegnut" na 11, totalno opterečens 2 osobe i hrpu opreme. Vozim ga na 8-8.5.
Moram posudit manju propelu pa probat šta će se desit, ne radi povećanja brzine nego radi iaskorištenosti motora i mirnijeg rada. naravno, ovaj moj VEN je možda drukčiji od tvog radi brkova i spojlera.
škarik
Old Senior Member

Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la hobotnica » 22. 12. 2013. (09:47)

je škarik vidija sam hvala ti .da nebi neki mislili da sam ja novi mop ;) eto pitam jer je cijena motora 1800 e a isa bi za 1600 servis je napravljen,osovina je duga i ima elektro start pa mislim da bi ga tribalo uzet ...eh kad ni love za novoga pa covik gleda skrpat nesto bez da ulazi u nekakve kredite i sl.znate sami s obzirom na situaciju.pardon na ot. :wave:
hobotnica
Old Senior Member

PostPostao/la škarik » 22. 12. 2013. (13:29)

sve je jasno, ja sam "čekao" 2-3 mjeseca da se u oglasima pojavi nekakav rabljeni, 25-30KS, 2T ili 4T i nikako. I onda san uzeo novoga Tohatsua. Za sada 100 sati, od toga bar 80 sati od jeseni, i radi ok. Bučniji je od Suzukia, Honde, ali nema veze.
škarik
Old Senior Member

Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la koki » 28. 12. 2013. (14:29)

volta je napisao/la:Početkom ove sezone (a nešto i krajem prošle) dodano:

Još izolacije stropa s oblogom od prošivenog skaja kadi ima za kupit ovakav prošiveni skaj i po koj cijeni
slika

Inox rezervoar za vodu kapaciteta oko 40l (smješten u prostor predviđen za ugradnju unutarbrodskog motora), s crpkom i tušem
slika

Separator vode iz goriva
slika

Sonder/ploter
slika

Podloška sondera, da se poništi kosina kabine da bi uređaj bija u livelu (ah ta estetika), napravljena od teflona
slika

Rezultat djelovanja izniveliranog uređaja :lol:
slika

Da bi se kapetan i posada nakon sličnih bokuna osjećali u svakom momentu ugodno i unutar kabine ugrađeni ventilatori (računalni-veliki). Pomažu pri ljetnom popodnevnom odmoru...
slika

...a i ne samo odmoru :lol: :lol: Uz otvorene prednje prozore i bočicu mirisnog eteričnog ulja okačenu pored ventilatora, efekt je shwepess - neopisivo zadovoljstvo :lol: :lol: :lol:
slika

Inaće ventilatori su ugrađeni na ploču koja se može, prema želji, rotirati lijevo-desno, dok se WC postavlja samo za nekog višednevnog izbivanja.

Eto za sad toliko. Nastavak radova slijedi ovisno o slobodnom vremenu.

Kadi ima za kupit ovakav prošiveni skaj i po kojoj cijeni
koki
New Entry

Tip plovila: Onedin 650

PostPostao/la volta » 15. 01. 2014. (01:55)

Može se pronać više manje u svakoj radnji koja se bavi prodajom tepetarskog materijala i pribora. Konkretno ja sam ovaj kupio u radnji "Varoš" u Splitu, a cijene se na žalost više ne sijećam (niti približno :oops: )! Za početak progooglaj malo za tebi najbližu radnju (upiši pojam npr. "tapetarski materijal" i lokaciju).
volta
Member

Tip plovila: VEN-590

PostPostao/la Elec » 16. 03. 2014. (03:34)

U nedostatku drugih izazova srednjih godina ja sam odlucija malo preuredit brod...... :o

Mnogima ce ovo biti i ovako i onako no dvije stvari nisu se mogle minjat, a to je brod koji se preuredjuje i moja visina (visina natkabine.)

Slike slijede

1.jpg

2.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Elec
New Entry

Tip plovila: MF805

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.