Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Goldfinger je napisao/la:Uvjek je stalna borba između estetike i funkcionalnost.
Dok su mi klinci mali mogu ih ugurati u predkabinu, ali za 2-3 godine to će biti krakate pubertetlije i neću imati kamo s njima.Već sada razmišljam o improviziranim krevetima na krmi.Istina spava se pretežno samo noću, ali kad se izmorimo svatko hoće imati malo komfora.
Imam tešku zimsku ceradu i ljetnu tendu. Noću nisam nikad spavao u brodu ( uvijek je bio aktivni noćni ribolov na sviću) tako da neznam, da li da si skrojim ljetnu tendu od laganog materijala, ako ću noćiti na krmi?!
Kakva su vaša iskustva sa spavanjem na krmi s obzirom na vlagu ? Da li je dovoljna laka tenda?
(pokušavam staviti slike ali mi stalno napominje da mi datoteke nisu ispravne.....valjda ću skužiti postupak...do tada skužajte)
Goldfinger je napisao/la:Istina nezasitni smo.
Meni treba minimalno 5 kreveta, za sada imam četri ležaja na brodu jer imam staru verziju A790.
Za 2 tj idem pogledati brodice koje je uredio moj potencijalni marangun.Navodno radi ležajeve na kat koji se mogu sakriti, kad nisu u upotrebi tako da ne narušava interijer i ne smanjuje prostor.
Što se tiće klinaca mislim da će još 3 g. biti zainteresirani za boravak s nama, jer je na moru s nama stalno akcija - ribolov; pecanje , panulavanje, ronjenje, ribolov s puškom, parangalima, samicama, vađenje školjaka, podvodno fotografiranje....
Još ih možemo supruga i ja impresionirati, tako da još štošta mogu naućiti. Dok im nije dosadno znaći pali...
vili je napisao/la:Imam adriatica kupljenog u 12 mj. , i krenio sam u obnovu odnosno šminkanje te dodavanje spojlera s bočnim stabilizatorima .
Interesira me dali je netko montirao elektro vinč , pa me intersira koje snage je , koliko je lanac dug i funkcijonira li.
Pozdrav od Vilija.
Goldfinger je napisao/la:Komandna ploća mi je u dosta lošem stanju tako da ću sve obnovit ispočetka, od prekidaća žica i ostalog.Ne znam da li da se zezam sa solarnim ploćama ili ne? Ima li tko solarke na svom brodu?
Goldfinger je napisao/la:Bok dječaci
Opus jedva čekam vidjeti slike komandne ploče. Od čega si napravio podlogu komandne ploče (plastika ili drvo) ?
Da li postoje priključci( adapteri ) za punjenje laptopa i mobitela na brodu ? Osim zasebnih solarnih panela?raptor je napisao/la:Krasan opis vrsta ribolova i alata samo jedan od navedenih izbaci iz upotrebe i sve pet
Hvala na pohvalama što se ribolova tiče.Vjerojatno misliš na podvodni ribolov kao stavku koju treba izbaciti. I taj sport je prihvatljiv ako ti služi za opuštanje i ako poštuješ pravila.Pod opuštanjem mislim na uživanje u ronjenju i nadmudrivanjem s ribom (kapitalcima) a ne bezobzirni izlov.
Goldfinger
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.