plavo_more je napisao/la:Dobro, do 300h rada imaš značajno jeftinije održavanje, blago tebi. Ali što je s ostalim satima rada. Da li se i kod tebe javlja strmi rast troškova održavanja (kvarovi)?
...da kucnen u drivo ...ne.....
Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
plavo_more je napisao/la:Dobro, do 300h rada imaš značajno jeftinije održavanje, blago tebi. Ali što je s ostalim satima rada. Da li se i kod tebe javlja strmi rast troškova održavanja (kvarovi)?
plavo_more je napisao/la: Ima li netko neke takve podatke (troškovi/sati rada) za druge motore iste ili različite marke?
zorica je napisao/la:400 h. Klipnjaca, prstenovi klipa, ??????, brtva glave?????
Pa to je nov motor. Kakvo ulje lijes...floriol
plavo_more je napisao/la:zorica je napisao/la:400 h. Klipnjaca, prstenovi klipa, ??????, brtva glave?????
Pa to je nov motor. Kakvo ulje lijes...floriol
Kakvo ulje? Pojma nemam! To radi ovlašteni serviser!
Denis1 je napisao/la:plavo_more je napisao/la:Dobro, do 300h rada imaš značajno jeftinije održavanje, blago tebi. Ali što je s ostalim satima rada. Da li se i kod tebe javlja strmi rast troškova održavanja (kvarovi)?
Ma kakvi strmi troskovi odrzavanja??Imam Hondu 40 godinu i pol staru 1670 sati.Svakih 100 sati promijenim ulje i filter(250 kn),nakon 1000 sati dosao mi je serviser i promijenio sve remenn,cinkove,svijecice,ulje u hidraulici,ispiranje od kamenca(1500kn).Sad cu opet sam dalje mijenjati do 2500 sati.Ne razumijem kakvi strmi troskovi??Pa sta ima mijenjati osim ulja,cinkova??
Istina i imam suzukija od 115ks novog kupljenog prije ljeta,4 servisa kroz ljeto nesto preko 8000 kn.Ali to je neki drugi par rukava .Garancija je u pitanju.Npr kod ovlastenog servisera ulje mi naplati 137 kn za litru i ruke 275 kn sat.Necu ulaziti u njegov posao ali znam da sam promijenim ulje i zamjenim filter za ravno 20 min a on uredno naplati 2.5h rada.Isto kao i ulje i cijene ulja,ali to je drugi par rukava.
plavo_more je napisao/la:Cijena ulja tu nije bitna, već je bitan kvalitet cjelovitog povjerenog održavanja. Izgleda da ovaj forum prate i serviseri, što je jako dobro. Moj serviser se nekako zamislio, počeo je priznavati greške. Pa ne može jedan visokoserijski motor biti posebno tako defektan, a u cijelosti je održavan od ovlaštenog servisera. To jedna velika firma, poput Suzuki, ne može dopustiti da joj se teško stečeno povjerenje urušava na tako jeftin način. A postoji još tu i ZAKON O OPĆOJ SIGURNOSTI PROIZVODA!
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.