Strici je napisao/la:Počeo sam gori i čeka da neko učini ventilj di bi svi napuvani mogli puvati, pa se ispuvati i ne svađati se. Ali di bi mogli lipo, onako fino spuštavati, a niko se nebi smija jiditi. Ma i podjebavati, biti Lero to drugon reči, redikulati i sve ča ne paše gorika, da gorika drjimo temu o znaja i mišjenja.
Pa kad te oče jiditi, a ti njega pošalji ovdi, a ne u p.mat.....
Pročita san da mi oni moj profešur, ne ne, špecijalist preporuča iči u Peveca ima onih đira za kupit ča kosidu travu, pa da stavin na moj brod. Moj bidni sinko, a ja ti iman mali lipi kaić, o oka. Pa nemam mista za take velike stvari. Neman ni trave da bi kosija, a ako kosin onda na ruku. A ti imaš veeeeli brod. Ka sanduk. I imaš puuuuno mista, a moribit da bi ti kosilica bila i o korist. Znaš ono uvatiš zubonju, dva, ili više, pa upališ tu makinju za travu i skidaš zubonjima krljušt. Ekola, ti to tribaš, a ja ti baš i nevolim makinje iz PRC. Ako ti zavali koji šold, pomoči ču ti prijateju.( A ako triba znan di se zube mogu utopit za 200 kuna)
Gori na našen največen otoku san vidija slični tvome, i uslika ga. Vidin kašun, ma sličan mi je nečijen. Da ni sličam moribiti tvon?
Ako je ka i tvoj, nije ni čudo ča bi se rado uselija na oni lipi Galeb, makar ondi i palubu riba, jer tamo ti gazda sigurno nebi da biti kapitan.
No ljudi ča imadu puno šoldi , kad dojdu nami, budu i neoprezni, raznježu se, a ti mu najdeš kakvu dobru mušu, pa mu je uvali moribit se taj da i preveslati, a ako poneseš samo 3 puške od silnih koje imaš u gumenon kaiču, ma usrat če se od straja. I ti češ onda biti kapitan.
Na jednu šipku stavi obavezno oni harpun ča ima tri krila, oni znaš kakav ima Đems Bond.
ps. Javi prijateju oli je ti gori sličan tvon. Ako je nabacit čemo koju šoldu pa kupit tu makinju, tu za brijati zubonje. A ako se skupi koji šold više, probat ču te nagovorit ostatak za malo kožmetike brodu. Prijatelju brod mora biti i od oka. Ne samo dobar. Zato sam onim makaronđijava zavidan.