el passo je napisao/la:Po meni svi 4t sa jednim cilindrom nisu ni do koljena po kvaliteti i pouzdanosti sa malim 2t motorima...
Nakon osobnih iskustava (dobrih i losih) i ja bi se u potpunosti slozio sa ovom tezom
Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
el passo je napisao/la:Po meni svi 4t sa jednim cilindrom nisu ni do koljena po kvaliteti i pouzdanosti sa malim 2t motorima...
el passo je napisao/la:Po meni svi 4t sa jednim cilindrom nisu ni do koljena po kvaliteti i pouzdanosti sa malim 2t motorima sa tim da je najgora stara yamaha. Od dva cilindra na gore je već druga priča
el passo je napisao/la:Ja se krećem u nautičkim i ribarskim krugovima i imam jako puno poznanika i kolega koji su imali svakakve motore. Jednocilindrični 4t nisam posjedovao upravo iz iskustava mojih poznanika. Jedan od njih mi je susjed koji je kupio novu yamahu 4ks 4t i od kad ju je kupio stalno joj je neki k. Više je u servisu nego na barci. Da ne kažem da izvana izgleda katastrofalno, da ima masu plastike za razliku od 2t. Od 2t motora sam ih imao masu, da sad ne nabrajam i nikad nisam imao večih problema, pa čak ni sa tomosima. Isto je tako jedan frend kupio mali 4t suzuki od 2 ks koji mu je služio bez problema godinu dana i onda je bio raspad sistema, i da ne nabrajam dalje. Još jedan argument su ti cijene polovnih 4t na njuškalu koji su jeftiniji ili koštaju isto kao polovni 2t koji su stariji i po 10god. Naravno ima i zadovoljnih koji nemaju problema
matee je napisao/la:Vozio jednom suzuki df 6 i po snazi je na nivou starog tomosa 4, i čuje se ka i svi ostali 2t motori,
općenito ne razumin ljude kada kupe 4t motor od 4 konja i kažu da je razlog jer ima malu potrošnju.
el passo je napisao/la:Po meni svi 4t sa jednim cilindrom nisu ni do koljena po kvaliteti i pouzdanosti sa malim 2t motorima sa tim da je najgora stara yamaha. Od dva cilindra na gore je već druga priča
naada1 je napisao/la:KAKAV 4T VANBRODSKI MOTOR S 1 CILINDROM KUPITI?
IMAM DF6 SUZUKI
naada1 je napisao/la:matee je napisao/la:Vozio jednom suzuki df 6 i po snazi je na nivou starog tomosa 4, i čuje se ka i svi ostali 2t motori,
općenito ne razumin ljude kada kupe 4t motor od 4 konja i kažu da je razlog jer ima malu potrošnju.
IMAM DF6 VEĆ 4 GODINE, JEDINI PROBLEM JE KVALITETA GORIVA, MALO BUKA, A TO DA IDE KO TOMOS 4, MOLIMTE NEMOJ TO PRICAT JER NEMA VEZE S ZDRAVIM MOZGOM
naada1 je napisao/la:matee je napisao/la:Vozio jednom suzuki df 6 i po snazi je na nivou starog tomosa 4, i čuje se ka i svi ostali 2t motori,
IMAM DF6 VEĆ 4 GODINE, JEDINI PROBLEM JE KVALITETA GORIVA, MALO BUKA, A TO DA IDE KO TOMOS 4, MOLIMTE NEMOJ TO PRICAT JER NEMA VEZE S ZDRAVIM MOZGOM
naada1 je napisao/la:el passo je napisao/la:Po meni svi 4t sa jednim cilindrom nisu ni do koljena po kvaliteti i pouzdanosti sa malim 2t motorima sa tim da je najgora stara yamaha. Od dva cilindra na gore je već druga priča
slazem se!
matee je napisao/la:Nažalost radi se o jako skupim igračkama. Žalosno je što kupiš pentu od 9000 kuna (ovo se ne odnosi samo na suzuki), onda moraš mislit na kvalitetu goriva, dodavati filtere, brinuti se o penti više nego o ditetu, nosi vamo nosi tamo, provrti propela, ulje ovo ulje ono ....,
tomosi, pogotovo stariji, korišteni su po dvadeset godina bez servisa, a da ne govorim o starijim mercury, evinrude, yamaha i sl. koji se maltretiraju desetke godina bez servisa.
Današnji 4t jednocilindraši ne mogu preživiti ni trećinu toga. Jednostavno ćeš svaku par godina morati isprsiti lovu i kupiti novu pentu.
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.