ŠKROVADA-za početnike bez predznanja

Tisuću načina dobre kuhinje

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

Re: ŠKROVADA-za početnike bez predznanja

PostPostao/la franco » 28. 02. 2009. (20:08)

Robi je napisao/la:
dome je napisao/la:
Robi je napisao/la:latinski? ;)

"gli fatti con proprio sudore sarrano bededicto da,l signorre.."

A, koji je ovo jezik ?

talijanski sa pravopisnim greskama

Ovo je talijanski sa greškama
"(Gli) Fatti con proprio sudore, saranno benedetti dal Signore"
Gli nije potreban
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la morski konjic » 28. 02. 2009. (23:17)

dome je napisao/la:Oćeš reći da je starogrčki Atenski političar držao govore na Talijanskom jeziku

ops..jeste,jeste..zamijenio sam ličnosti ..mislio sam zapravo na Sofokla koji je bio vrlo veliki rimski govornik i tragičar ..

franco je napisao/la:Ovo je talijanski sa greškama

nebih se složio..ipak su iza mene 3 godine studija medicine u padovi..nisam se proslavio ali barem govoriti znam

Strici je napisao/la:Toliko su fini, da njihovo gov_o ne smrdi, oni od finoče i ne idu na zahod, a književnost sa istoka, doduše ne baš obilata

bezobrazluk
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la franco » 01. 03. 2009. (08:52)

Aja sam onda iša 14 godina u libijsku a ne talijansku školu i doma govorimo Gaddafijevim jezikom.Možda znaš govoriti ali pisati ti ne ide.
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la dome » 01. 03. 2009. (10:26)

morski konjic je napisao/la:ops..jeste,jeste..zamijenio sam ličnosti ..mislio sam zapravo na Sofokla koji je bio vrlo veliki rimski govornik i tragičar ..

Ti doture ili se sa nama sprdaš ili je Strici u pravu.

jer:
Sofoklo (Σοφοκλης; Kolofon, 495. p. n. e. - Atena, 406. p. n. e.) bio je starogrčki dramatičar. Jedan je od trojice velikih grčkih tragičara, zajedno s Eshilom i Euripidom. Napisao je oko 130 drama, od čega 20 satirskih. Sačuvano je sedam tragedija od kojih su najpoznatije za koje zna svatko ko drži do osnova kulture i na čiju temu su snimljeni brojni filmski klasici:
* Antigona
* Elektra
* Kralj Edip
Sofoklo je bio na prilično visokim državnim položajima. U ratu sa Samom bio je član strateškog saveza zajedno s Periklom. Radio je kao diplomat, političar i svećenik. Osnovao je zajednicu za Muze koja je okupljala najslavnije umjetnike toga doba.

I sumljam kao i za Perikla da je držao predizborne skupove na Talijanskom jeziku...........................
Zadnja izmjena: dome; 01. 03. 2009. (10:40); ukupno mijenjano 3 put/a.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la josip » 01. 03. 2009. (10:32)

polako ljudi, ovo su ipak RECEPTI, pa i da ima neki pravopisni propust, ili neka greška vrlo bitno. Pustite čovjeka da " radi " ono što voli, jer ima ljudi na ovom forumu koji vole " uživat " u nesvakidašnjem pristupu prema hrani, koja ne samo da je hrana za tijelo, več i za DUŠU.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la DAMIR » 01. 03. 2009. (10:42)

Bija sam u dilemi,šta sa ovim skušama...stavit ih za ješku ili bacit na gradele. Kad je stari čuja za moju dilemu,krenija je prema telefonu zvat psihijatriju na intervenciju... :lol: :lol: Ipak, iz priloženog se vidi kako su na kraju ipak završile. Nego,sad se ne mogu sitit di sam pročita nešto o skušama u škrovadi, nešto sa pomidorama. Zna li neko možda? :problem:

slika
DAMIR

PostPostao/la Robi » 01. 03. 2009. (11:23)

dome je napisao/la:
Robi je napisao/la:talijanski sa pravopisnim greskama

Oćeš reći da je starogrčki Atenski političar držao govore na Talijanskom jeziku :?: :o a, kome to :?: mislio sam da u to vrime uopće nije postojao talijanski jezik zato sam pretpostavio da je onaj citat na latinskom iako mi je bilo čudno zašto ga razumin a, ne razumin ni grčki ni latinski ali ajde talijanski je nasta iz latinskog pa san pretpostavi da mi je zato razumljivo.Nije mi ni na kraj pameti palo da su Periklo a, i njegovi poklonici bili toliki poligloti. : Surprise 1:

Dome, taj lik zajebava sve oko sebe. Procitaj jos jednom njegove postove pa ces shvatit da je vecina toga pisanog cisti sarkazam i cinizam, nesto malo ironije i tonu udrobljnih pizdarija. Cini mi se na tren ko skrivena kamera di netko sa dobrim smislom za humor sa druge strane gleda koliku ce kolicinu govana ljudi progutat koja im servira na sarenom tanjuru. Pogledaj malo koliko je gluposti i izmisljotina napisao izmedju redova. ( "spuzvasto supljikava misicna" vlakna kod riba, ribari koji prde dok love rombove, gradele i sv. Lovre, brodet od rijeci brod, orzo - torzo, pokladnice, sipina kost na kojoj ptice spavaju, prvi-drugi-treci-cetvrti-peti-pa-sesti fratar, lov sipe sa pinjurom na stapu od metle, skampi i Norvezani, Frita Serefino...ma procitaj moj sig jos jednom, Anatolij Kasparov ?????!!!!!). Ima tu jso masu toga, ali je najjaci njegov sarkazam u obracanju ljudima na forumu.

U pocetku sam i ja mislio "evo jedne umjetnicke duse, mrvicu "neprilagođene" i "posebne"". Cak sam mu poslao PP kad je "otišao" iz Recepata je mi ga je bilo zao....reko sam mu da se ne ljuti odma i da bi bila steta da ode i da izgubimo takvog gurmana. I onda shvatim da nas lik pravi budalama, da zna bit oštar na jeziku kad hoce. Nije glup, jer onolike idiotarije glupan ne bi moga srocit na onakav nacin, a tu i tamo pokaze vrhunski smisao za humor koji nije odlika glupih ljudi.
Ili je lud, ili drogiran ili krajnje bezobrazan. Bezobrazan iz razloga sto na neciju dobru volju i komunikaciju odgovara podjebavanjem.

Istina, posalje par lijepih slika pripremljene hrane i oko toga uvali neopisivu kolicinu idiotarija i sarkazma. Strici mu je svojevremeno napisao vrlo tocnu dijagnozu.
Robi

PostPostao/la ribarica » 01. 03. 2009. (11:49)

Svu ostalu ekipu molim da nastave sa temom, nemojte da moramo opet opominjat,ajmo dalje
ribarica
Old Senior Member

PostPostao/la morski konjic » 01. 03. 2009. (13:04)

dome je napisao/la:Sofoklo (Σοφοκλης; Kolofon, 495. p. n. e. - Atena, 406. p. n. e.) bio je starogrčki dramatičar

ups ..joj..izgleda da mi se pobrkalo ..sofoklo je antigonski dramaturg poznat po tome što je prvi uveo trećeg glumca u svoje drame..jeste..a mislio sam zapravo na Sokrata rimskog mislioca kojega je vlastiti sin tužio sudu navodeći očevu senilnost a bojeći se da će nasljedstvo ostaviti mlađem bratu...sokrat se obranio na sudu izrekavši poznatu mudrost:
"risparmi fatti col proprio sudore saranno benedetti da,l SIGNORE" koju suci kada su je čuli oslobodili su optužnice Sokrata navodeći da takve mudrosti nemože izreći nitko senilan...

Robi je napisao/la:Cak sam mu poslao PP kad je "otišao" iz Recepata

mislim da je tu nastao problem..ispričavam se ali ja taj PP nisam do sada ni vidio..jednostavno sam previdio jer nisam znao ni očekivao..znači zapravo te vrijeđa što nisam (iz neznanja) zahvalan na tvojoj podršci..
pa dobro,ovim putem ti se zahvaljujem i nudim zakopavanje ratnih sjekira uz lulu mira...neka ratni duhovi odu s dimom iz naših ognjišta a ptice mira neka dolete s juga ..pomolimo se i za mir u svijetu ,te nastavimo našu gastronomsku odiseju
i upoznavanje kulinarskih tehnika koje još stari grčki mislioci iz pentagona spominju pa preko osvajačkih puteva Aleksandra Velikog na kojima su se gozbili najfinijim specijaliteta Babilona sve do orijenta pa nazad na mediteran po Marko Polu.....
današnja kuhinja isprepletena povješću ne dopušta pogreške u navodima stoga sam zahvalan svima na sitnim korekcijama...ipak sam samo čovjek,nisam kompjuter..
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la Robi » 01. 03. 2009. (13:46)

morski konjic je napisao/la:
a mislio sam zapravo na Sokrata rimskog mislioca

mislim da je tu nastao problem..ispričavam se ali ja taj PP nisam do sada ni vidio..jednostavno sam previdio jer nisam znao ni očekivao..znači zapravo te vrijeđa što nisam (iz neznanja) zahvalan na tvojoj podršci..
pa dobro,ovim putem ti se zahvaljujem i nudim zakopavanje ratnih sjekira uz lulu mira.....

Opet zajebavas? Sokrat "rimski" mislioc?

Lipi moj Morskije, nije nastao problem zbog PP, kojeg si sasvim sigurno vidio, i nije stvar u zahvalnosti nego u tvom sarkazmu. Razumio bi ja da svojim "podjebicama" gadjas odredjene ljude koji ti nisu po volji "od prije", ali zajebavat sve redom.....

Svoju vodenu lulu mira mozes popusit sam, ja se ne drogiram, al hvala svejedno.. Evo vidim da je moderatorima vec dosta ove gluparije, pa ako zelis nastaviti zajebanciju, prebacimo se na PP.
Robi

PostPostao/la dome » 01. 03. 2009. (14:06)

Robi je napisao/la:Dome, taj lik zajebava sve oko sebe. Strici mu je svojevremeno napisao vrlo tocnu dijagnozu.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Točno.
Ja sam eto nažalost kasno shvatio da je tip zapravo klijent svojim nesuđenim kolegama. :(
Eto srića da su mu mentori shvatili pa se u Italiji nije proslavi.Ma zamisli da osoba sa ovakvim mentalnim sklopom nekome triba spašavati zdravlje. :shock:
Strici je još jednom dokaza da godine i iskustvo jako puno znače kod točne i pravovremene procijene nečijeg načina razmišlanja. :clap:
Zadnja izmjena: dome; 01. 03. 2009. (14:09); ukupno mijenjano 1 put/a.
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la ribarica » 01. 03. 2009. (14:08)

POSLJEDNJA OPOMENA VAMA TROJICI slika
ribarica
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 01. 03. 2009. (14:11)

Štovani kolega ja sam OF na ovu temu.
Zadnja izmjena: dome; 01. 03. 2009. (14:24); ukupno mijenjano 1 put/a.
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la ribarica » 01. 03. 2009. (14:14)

ništa nećemo zaključavat ali bez vrijeđanja i napadanja - idemo dalje
ribarica
Old Senior Member

PostPostao/la DAMIR » 01. 03. 2009. (14:19)

Naravno,smatram da je lakše držat se teme nego svaku skrenutu ključat. Pita sam ovo gore za skuše u škrovadi sa pomidorama, a i bilo koja druga plava riba sa pomidorama, ako znate koji recept, stavite. Trenutno mi je hit fileti skuše u umaku od rajčica. Konzerva od nekih slovenaca. Jebeš ga, tu sam mora prekršit ono kupujmo hrvatsko. :mrgreen:
DAMIR

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mediteranska kuhinja

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.