gradele--jednostavna priprava koju vole svi

Tisuću načina dobre kuhinje

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

Re: gradele--jednostavna priprava koju vole svi

PostPostao/la nikoM » 28. 02. 2009. (17:24)

A,morski konjic,ja ovdje još nisam vidio gradele o kojim pišeš :(
Jedino su Stricijeve prave trudbeničke...još na lozju :thumbup: :thumbup:
Stavi slike,manje priče,to ti bolje prolazi :)
nikoM
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka-T-10

PostPostao/la Robi » 28. 02. 2009. (17:41)

Strici je napisao/la:Robi, ma spužvasto, šupljikavo, sve to nije stvarno važno. To koga zanima, i bilo koji recept se u po muke nauči. Nastavi ti onako lijepo svoj komentar kako si počeo. To je osvježenje i pravi odgovor na neke konjanikone pisancije. Na blesavo se treba inteligentno blesavo odgovoriti.

Imas pravo :thumbup:
Robi

PostPostao/la morski konjic » 28. 02. 2009. (23:59)

jučerašnji bogati ulov i prelijepi subotnji dan rezultirao je danas polaganjem svih mjesnih parangala i mreža,očiju i udica primjerenih i neprimjerenih veličina,novo i staro..sve je bilo u moru tako da sam kući došao sa 2 trlje koje su se zaplele u moju poponicu veličine 7 cm i nešto liganja i sipica iz mojih precizno postavljenih kogola..
nisam imao temu za ručak pa sam se poslužio ostacima
jučerašnjeg romba koji je bio namjenjen za "juhu na ribarski" , uz nešto liganja odlučio sam to ispeći na gradelama, a prije negoli sam upalio vatru otišao sam u vrt ubrati mladu blitvu do koje sam morao preći preko svježe prekopane zemlje pune sadnica pa me je mama zasula paljbom staromodnih kletvi pa sam upotrijebio trik koji sam naučio iz knjiga o umijeću ratovanja a radi se o tehnici zvanoj "blef" pa zaprijetivši joj upotrebom "blefa" pustila me je na miru..
slika
[URL=http://g.imageshack.us/img7/svata120.jpg/1/][IMG]http
pažnju sam poklonio blitvi koja je prateća svih plodova mora a ja sam virtuozno zamijenio ta mjesta i dao naglasak na nju posluživši nju kao glavno jelo a na garnir ovalu poslužio sam pečenu ribu i lignje..mojemu majstorstvu nije bilo kraja kada je naišao kapetan DVD-a i rekao da nikada nije vidio bolje pripremljenu blitvu a poslije smo se složili i u činjenici da je "perun blitve" i othranio generacije i generacije a ja sam mu priznao da moja blitva nije obična te da sam ju presadio sa svjetionika galijola u čiji okus sam se zaljubio kad sam je prvi puta probao..
slika
slika
riba je bila prekrasna a lignjama sam ostavio jaja tako da su bile poput punjenih s rižom ,poslije sam napravio prekrasnu krempitu po receptu slavnog palapratta koji englesku kremu zgušnjava tehnikom tanke niti šećera...
slika
[URL=http://g.imageshack.us/img527/svata138.jpg/1/][IMG]http
u nizu malih gurmanskih pripovjesti koje nesebično pišem g-din strici i g-din robi ne prestaju sa sitnim podmetanjima i zlobnim kritikama pa me uvlače u rat a koji ne mogu pobijediti pa im ovim putem savjetujem da me puste na miru jer ako me razljute neću upotrijebiti tehniku "blefa" već ću se poslužiti strategijom u kojoj ratnik unaprijed pripremi bitku te tek kada je siguran u pobjedu kreće u boj a ta strategija nosi ime "Pirova pobjeda"...., za paukovu mrežu u koju bi se takve mušice trebale uloviti nebi mi oduzelo puno vremena a postavio bih je precizno poput svojih kogola...

U SLAST
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la Jablan » 01. 03. 2009. (00:09)

:D
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la DAMIR » 01. 03. 2009. (10:50)

aj ti prika pošalji recept za krempite na pp,ako nije neka državna tajna? Lipo ih je za vidit, i moja žena radi stvarno dobre,ali ove tvoje na slici baš izgledaju,ono... :thumbup: :clap: :clap:
Nego,kad smo već kod gradela, evo pola gradelade. Drugu polovicu su pojeli dok sam ja doli nešto u kraj mora tražija.

slika
DAMIR

PostPostao/la Robi » 01. 03. 2009. (12:01)

morski konjic je napisao/la:u nizu malih gurmanskih pripovjesti koje nesebično pišem g-din strici i g-din robi ne prestaju sa sitnim podmetanjima i zlobnim kritikama pa me uvlače u rat a koji ne mogu pobijediti pa im ovim putem savjetujem da me puste na miru jer ako me razljute neću upotrijebiti tehniku "blefa" već ću se poslužiti strategijom u kojoj ratnik unaprijed pripremi bitku te tek kada je siguran u pobjedu kreće u boj a ta strategija nosi ime "Pirova pobjeda"...., za paukovu mrežu u koju bi se takve mušice trebale uloviti nebi mi oduzelo puno vremena a postavio bih je precizno poput svojih kogola...

Konjicu, ne pada mi na pamet ulaziti u nekakve svadje, iz postovanja prema ostalim forumasima i moderatorima koji toleriraju stanoviti "otklon" koji ne treba zloupotrebljavati, a i zbog cinjenice da smo tu zbog zabave i razmjene znanja, a ne zbog "ratovanja".
Naravno, kako ti imas svoje veselje u svom podjebav...ups, svom "specificnom" nacinu izrazavanja i, dopustit ces i meni da se tu i tamo zabavljam piskarajuci na svoj nacin. ;)
Robi

PostPostao/la riberer » 01. 03. 2009. (16:19)

.

Da ne ponavljam post napisam u ŠKROVADA-za početnike bez predznanja reći ću samo:

Molim vas, tema ... !
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la DAMIR » 01. 03. 2009. (19:23)

neka oni tamo pametuju i sklepaju stihove o škrovadama,meni su ipak draže gradele.

slika
DAMIR

PostPostao/la Strici » 02. 03. 2009. (12:55)

Konačno prave, domače, bez poezije, ali sa dušom. :thumbup:
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la DAMIR » 02. 03. 2009. (13:18)

E,a znaš li ko je bija roštilj-majstor? 8-)
DAMIR

PostPostao/la Strici » 02. 03. 2009. (14:58)

A ko; čaća naravno, a pošto je bilo za vikend onda si bija ti. :lol:
I ja ču staviti par slika od normalnih ljudi, domačih, koji koriste svoje ulje "neflaširano", najšešče u plastičnoj Jambica boci i piju svoje vino, i peku zamisli i lokarde. I pod pekom bude teletina, i meni je kod njih uvjek za pet. I ja tako radim, samo nas je dvoje, pa ni tako zabavno. :thumbup:
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la DAMIR » 02. 03. 2009. (17:15)

Nije ćaća, makar nije moj. Falija si ovi put. Neznan jel ti poznat ovi grill majstor? Ispeka je ondobro svoj zanat,a Boga mi, mnogima je skuva manistru dok je radija, naročito od 1991., pa naovamo :lol: :lol:

slika
DAMIR

PostPostao/la Robi » 02. 03. 2009. (17:22)

Citat sa coolinakra.com, by Zeljko Satovic:

"...Motanje oko gradela ili roštilja uvijek je nekako muški posao. Rade ga čak i oni koji nikada ne kuhaju, a za roštilj su, eto, stručnjaci. Ponosni mužjak poput svećenika mora paziti na sve te nepredvidljivosti majke prirode. Opasan je to posao. Treba paziti na vatru, na meso, no treba uvijek biti i pomalo nervozan jer to daje poslu dah ozbiljnosti.

Kad je meso gotovo, majstor zadnji dolazi za stol, ponosno gleda svoje pleme kako jede i još ritulano napravi dva, tri kruga oko stola i vatre s krmenadlom u ruci. Tek tada on sjeda za stol i čeka prve pohvale. "E, danas si stvarno ovo dobro ispekao". Tada majstor mudro kimne glavom i kaže kako je možda trebalo "još malo". Na tu rečenicu svi uglas promrmljaju: "Ne, ne, baš je ovako dobro"...."

ka da je mene opisa, gradele uvik ja radin, ali kad triba isfrigat dva jaja e onda.... :lol:
Robi

PostPostao/la franco » 02. 03. 2009. (17:28)

Ovo je Robi najlipši opis gradela i gradelskog prigovaranja kojeg sam ikad pročitao. Svaka čast sve je pogođeno
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la DAMIR » 02. 03. 2009. (17:30)

Ma je, lipo je napisa, samo mu isto nebi ruka otpala da je umisto bržoli napisa koju ribu.
DAMIR

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mediteranska kuhinja

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.