Zaštita mora? A ko štiti ribe?

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Zaštita mora? A ko štiti ribe?

PostPostao/la raptor » 06. 08. 2008. (14:13)

Pravo zboriš Lupis,dok san živija u Selcu nisan ni zna za neke alate da postoje a koji se ovdi u Dalmaciji koriste nemilice i bez ikakvog nadzora :!: Po meni bi neko od tih devastirajučih alata tribalo definitivno ukinit i zabranit što se na žalost neće dogodit u skorijoj budućnosti :( Ovdi su do pred dva-tri lita stari kalavali bokun mrižica da imaju sutra ča u staru škrbavu putaču ča ubacit ali više ne greju jer mi vele da ne uvate ništa a isto se desilo i nama ča smo lignje lovili u Saldunu.Sad moran vozit deset milja vanka da uštekam par kili liganj ili koju ribicu :evil: Pa sad računaj -u tri leta san napravija milja da san moga doć do Tasmanije jebate :mrgreen: svaki izlaz cca.4 ure vožnje tamo i nazad (20 milja) umjesto da isto uvatim doma :!: A ča ću pričat više u vitar i tako me niko ne čuje :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Homer » 06. 08. 2008. (14:24)

raptor je napisao/la:A ča ću pričat više u vitar i tako me niko ne čuje :mrgreen:

Pa jebate pričaj niz vjetar!!! Mogu zamislit na šta ličiš kad se popišaš u more!!! :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Homer
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la lupis » 06. 08. 2008. (16:25)

I to jednom rukom! :lol:

"Ludilo" brale!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la raptor » 06. 08. 2008. (18:25)

Štaje vas dva pacijenta,ste mene našli zajebavat a :lol: :lol: ote va ribe ča se zajebajete ovdi, a lipo vrime,sram vas bilo :mrgreen: :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Homer » 06. 08. 2008. (18:34)

A ča reć? Za zajebanciju uvijek spremni! Sjedim na terasi, laptop, hladna bevanda i lagani povjetarac ... idila
A na moru nisam jer mi je pun k...c gužve! Još nisam savladao tehniku slalom panule! :ugeek:
A s obzirom na ulove koji se ostvaruju isto ću ulovit i na terasi i na barci! :mrgreen:
Homer
Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la raptor » 06. 08. 2008. (18:53)

A još tri tjedna pa če popustit gužva a onda i ja krećem ;) Danas ostajen doma i dajem jetri šansu da se malo rekuperaje a ako neće ča ču joj ja :lol: :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 07. 08. 2008. (18:25)

Ekola da pofalim ŠRD-Zubatac iz Zadra koji je održao prije lita akciju čišćenja podmorja i poribljavanja, te su pustili u more 60000 jedinki komarči na dva mista :!: Slična akcija zbila se i u crikveničkom akvatoriju di je na četiri lokacije u Selcu,Crikvenici,Dramlju i Jadranovu pušteno po 20000 jedinki lubena i 20000 jedinki komarče :!: :!: :!: E pa mileni moji ovo je vridno svake fale i divljenja te se iskreno nadam da će i još poneka ŠRD-a učinit isto :!: ma nemrem bilivit :o pozdrav
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la T&T DENTEX » 07. 08. 2008. (18:46)

Da to je za svaku pohvalu ali da bi i onih 10 posto mlađi što preživi stasalo u prave bokune bi se tribali potruditi i sami članovi šrd. zubaca , donata i sl
koji djeluju na područiju Zadra tako da se suzdrže i educiraju ostale od lova nedoraslih primjraka inače je svaki trud uzaludan.
slika
T&T DENTEX
Senior Member

Tip plovila: kuster 550 cabin

PostPostao/la unije » 07. 08. 2008. (20:57)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (23:42); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la T&T DENTEX » 07. 08. 2008. (21:18)

istina je da riba migrira , pogotovo podlanica koja se uglavnom drži svog matičnog jata i traga za hranom.
Prije 20 dana smo čitali u novinama da su podlanice napravile štetu na uzgajalištu dagnji i kamenica u Prosiki , točnije u Pirovcu kraj
Biograda.Naoružali smo se dagnjama i štapovima i krenuli doli.Prije samog ribololova smo zaronili do uzgajališta i vidili da su sve školjke pobrstile i najvjerojatnije krenule dalje prema sjeveru.
lupis , oprez , vrlo su proždrljive i opasne , ako naletiš na njih pazi da ispod kaića nemaš gujbi i dagnji jer če te potopit. :D
slika
T&T DENTEX
Senior Member

Tip plovila: kuster 550 cabin

PostPostao/la Strici » 26. 08. 2008. (15:35)

raptor je napisao/la:Ekola da pofalim ŠRD-Zubatac iz Zadra koji je održao prije lita akciju čišćenja podmorja i poribljavanja, te su pustili u more 60000 jedinki komarči na dva mista :!: Slična akcija zbila se i u crikveničkom akvatoriju di je na četiri lokacije u Selcu,Crikvenici,Dramlju i Jadranovu pušteno po 20000 jedinki lubena i 20000 jedinki komarče :!: :!: :!: E pa mileni moji ovo je vridno svake fale i divljenja te se iskreno nadam da će i još poneka ŠRD-a učinit isto :!: ma nemrem bilivit :o pozdrav

Oli su im pustili i nešto i ča če jisti? ;)
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la raptor » 26. 08. 2008. (15:40)

Strici je napisao/la:
raptor je napisao/la:Ekola da pofalim ŠRD-Zubatac iz Zadra koji je održao prije lita akciju čišćenja podmorja i poribljavanja, te su pustili u more 60000 jedinki komarči na dva mista :!: Slična akcija zbila se i u crikveničkom akvatoriju di je na četiri lokacije u Selcu,Crikvenici,Dramlju i Jadranovu pušteno po 20000 jedinki lubena i 20000 jedinki komarče :!: :!: :!: E pa mileni moji ovo je vridno svake fale i divljenja te se iskreno nadam da će i još poneka ŠRD-a učinit isto :!: ma nemrem bilivit :o pozdrav

Oli su im pustili i nešto i ča če jisti? ;)

Pa svaki dan dobivaju porcije iz gradske kanalizacije :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Strici » 26. 08. 2008. (15:45)

T&T DENTEX je napisao/la:istina je da riba migrira , pogotovo podlanica koja se uglavnom drži svog matičnog jata i traga za hranom.
Prije 20 dana smo čitali u novinama da su podlanice napravile štetu na uzgajalištu dagnji i kamenica u Prosiki , točnije u Pirovcu kraj
Biograda.Naoružali smo se dagnjama i štapovima i krenuli doli.Prije samog ribololova smo zaronili do uzgajališta i vidili da su sve školjke pobrstile i najvjerojatnije krenule dalje prema sjeveru.
lupis , oprez , vrlo su proždrljive i opasne , ako naletiš na njih pazi da ispod kaića nemaš gujbi i dagnji jer če te potopit. :D

Nemoj zaboravit da su komarče bile prije tamo nego ijedno školjkogojilište. Mi smo uljezi i mi njima otimljemo. Komarče nemaju nigdje drugdje tražit hranu nego u moru, a mi možemo. 8-)
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la DAMIR » 08. 10. 2008. (22:01)

Čujem da je neki debil gori u Istri sad ovih dana opasa oko tonu i po komarči,sve male,porcijašice..tri u kilu i prodaje ih po 30 kuna!! Jedan moj poznati je napunija škrinju,kupija je 40 kila od njega!
Ja bi mu otkupija sve i platija...

slika
DAMIR

PostPostao/la amiklic1 » 09. 10. 2008. (20:35)

unije je napisao/la:ma meni je to poribljavanje malo... ne znam kako bi to reka ali ko garantira da će ta riba šta je puštena u crikvenici npr ostati tamo. to su životinje kao i sve druge i idu di misle da im je dobro. možda baš odu doli prema krku i lupis ih sve povata :lol:
važnije je ovo šta je reka tt dentex da se ne lovi ta mlađarija.

U Rogoznici su puštali male komarčice kojima fali jedno oko i bez operkula (operkulašice) iz mrijestilišta. I onda se fale da su nešto dobro napravili. pa te jadne invalidne ribice (ove bez oka) jednostavno nemaju šanse...
Ove bez operkula nemaju rub škržnog poklopca, a inače su OK...
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.