Udesi na moru - 2013.

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Udesi na moru - 2013.

PostPostao/la babarej » 06. 07. 2013. (16:25)

Ma i plivaci su mutavi. Evo, prije 2-3 dana sam panulao uz kraj i taman sunce zalazi, mislim da je bilo 9 navecer. Prolazim uz jednu jako prometnu puntu i vidim lika kako se zagrijava na obali. Cim sam prosao uz njega skocio je u more i krenuo plivati prema kanalu. Skoro mi se na panulu uhvatio, bas sam ga promatrao i mislim da nije daleko od nje preplivao. Pa sam ga malo gledao, ode on u kanal sigurno 100 m, kasnije ga nisam ni vidio jer sam otisao svojim putem a i padao je mrak.
Tu jako cesto prolaze gliseri i ne paze na blizinu obale a ovaj je isao daleko prema kanalu i to navecer. Ono, mogao je plivati 10 m od obale, na isto mu dodje :roll:
babarej
New Entry

Tip plovila: Kvarnerplastika Dalmatinka

PostPostao/la el passo » 06. 07. 2013. (16:29)

Sad sam se sjetio jedne lanjske situacije koja je isto mogla završiti tragično, ali je završila vrlo nepovoljno za jednog domačeg idiota. Lik u uvali spusti skuter, kresne i gas. Dakle uvala, u kojoj ima podosta kupača i barki, a od jednog do drugog kraja nema više od 200m u širini a dužina je nekih 300 tinjak. Krene on tako, da gas ali idiot ne gleda pred sebe nego u rikverc. Ja se pitam koji qr@c gleda ispod desnog boka i šta uopče ima za viditi tamo. I dok budala igra ruski rulet sa privezanim barkama, bovama, špagima i ljudskim glavama oko sebe, iza rta na minimumu panduri. On drito prema njima, ali ne vidi ih jer naravno ne gleda pred sebe, a od motora ne čuje svoju dragu kako krešti paziiii panduriii. Došao je i trenutak koji sam sa nestrpljenjem čekao. Konačno je debil pogledao ispred sebe i ugledao PG 550 sa dva lika u plavom :D Da sam mu samo vidio izraz na onoj debilnoj faci...bilo bi neprocjenjivo. Gospoda ga je dopratila do mola i krenuli su nešto pisati. Kad su dečki u plavom nastavili dalje jadnik je izvukao jet. Nekako je ostao bez volje za dokazivanjem vlastite gluposti
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la el passo » 06. 07. 2013. (16:34)

babarej je napisao/la: ode on u kanal sigurno 100 m, kasnije ga nisam ni vidio jer sam otisao svojim putem a i padao je mrak.
Tu jako cesto prolaze gliseri i ne paze na blizinu obale a ovaj je isao daleko prema kanalu i to navecer. Ono, mogao je plivati 10 m od obale, na isto mu dodje :roll:

Ono, gliseraši bi zakonski trebali usporiti ...svejedno bi stigli na odredište, a njegovo je pravo plivati do 100 m od obale
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 06. 07. 2013. (16:35)

el passo je napisao/la:
babarej je napisao/la: ode on u kanal sigurno 100 m, kasnije ga nisam ni vidio jer sam otisao svojim putem a i padao je mrak.

Ono, gliseraši bi zakonski trebali usporiti ...svejedno bi stigli na odredište, a njegovo je pravo plivati do 100 m od obale

...i možda se ne vratiti.....

:mrgreen:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la el passo » 07. 07. 2013. (00:03)

Jasno. Krivnja se uvijek može pripisati velikom bijelom :mrgreen:
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 07. 07. 2013. (21:47)

...ili samo grču u nogi..... :mrgreen: :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la peroLA » 08. 07. 2013. (07:25)

Također i ja sam imao prilike vidjeti na sred mora osobe od 65+ kako plivaju... čak i nakon upozerenja zanemaruju ospasnost i trebali bi ih kazniti..
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la porer » 08. 07. 2013. (10:07)

porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la mihmirko » 08. 07. 2013. (10:23)

Ja sam prošle godine na pol mora po buri sreo oca i mater čehe u gumenom kajaku kako za sobom potežu dijete od cca 5 godina u malom gumenjaku (djecjem) na napuhavanje. Zaustavim barku i fino pitam jel trebaju pomoć da ih odšlepam do obale ( cca 200 m od obale). Stari odmahuje rukom, ne treba , sve pod kontrolom idemo mi dalje, bura lagano jača. Inzistiram da ih provedem do obale ali ne jebu ni pet posto, stari se čak počeo ljutit, žena šuti ko zalivena, i vidi se da joj je u očima strah, djete nema pojma šta se zbiva. Na kraju sam im zaprijetio policijom i tek su onda popustili. Djete ukrcali na barku i za 10 minsu bili na rivi. Iskreno, malo mi je falilo da samo klinca odpeljam na obalu, a ove dve budale pustim da se brčkaju. Nevjerojatno koliko je tu neznanja, totalne debilnosti i nemanja ideje šta ti more more napravit bilo prisutno. A o onim jazavcima šta iznajme barke pa rade show po moru da i ne pričam, svaki put kad sam na moru barem jedan primjer.
- Ajde sve priznaj! Đura će da ti oprosti što te je tukao...
mihmirko
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver Pilothouse 640; Vega

PostPostao/la babarej » 08. 07. 2013. (10:49)

Ma nisu normalni. Uzmu ono gov_o na pedale i odu par milja od obale. Cak sam jednom vidio dvoje u onom malom kajaku 4 milje od uvale gdje su ih iznajmili, Slovaci. Oni nemaju nikakvu ideju sto se moze dogoditi, sto je more, vjetar, valovi...

Ili oni pametnjakovici sto kupe masku za 20 kn na kiosku i ode roniti na 15-20 metara, pa svako malo netko ostane dolje i onda se cude. Nisu nimalo svjesni opasnosti.

Zanimljivo da u glupostima prednjace Slovaci, Cesi i Poljaci. Nijemci ne riskiraju previse a Talijani vecinom poznaju more i imaju dobru opremu iako je sa njima problem sto glisiraju uz obalu.
babarej
New Entry

Tip plovila: Kvarnerplastika Dalmatinka

PostPostao/la lupis » 08. 07. 2013. (14:10)

kad se desi sr@**e na moru onda je za to kriva bura....,a kad sletiš s ceste onda je razlog tome loša prilagodba uvjetima na cesti...

još nisam čuo nikad da je zavoj skrivio prometnu...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la sinitram » 08. 07. 2013. (14:19)

Lupis kako nisi cua,

Ja sam vozia lipo i pravo samo je cesta isla krivo... :lol: :lol:
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

Re: Udesi na moru - 2013. - signalna plutača

PostPostao/la pagus » 08. 07. 2013. (15:26)

Juče u emisiji MORE na HRT-u priča se obaveznim plutačama kod ronjenja.
Evo doslovce dijela teksta iz tog priloga:
Skupina ronilaca okupljenih na portalu "podvodni.hr" pokrenula je edukativno upozoravajuću akciju o važnosti isticanja i poštivanja, inače i zakonom obavezne, crveno-bijele bove na mjestu ronjenja.
Kad je na moru signalna plutača brod joj ne smije prici bliže od 100 metara..

...
...
A evo i slike:
Uvala Kašuni. Ništa se ovaj put ne lovi, no bova je uvijek tu.

slika

Mislim da ovakva plutača (iako je možda u skladu sa propisom) , visine cca 10 cm iznad mora, bez jarboleta i zastavice jedva da štiti ronioce jer je jednostavno slabo uočljiva.
Teško se primijeti iz barke, a o gliseru koji ide preko 20 kt da ne govorimo.

Volio bi znati što ronioci misle o tome.
Pagus
pagus
Old Senior Member

Tip plovila: Adriatik 790 (IMR M33/T)

PostPostao/la teo_ribar » 08. 07. 2013. (15:43)

ova bovica je prije upozorenje avionima i helićimi nego barkami i gliserimi da se drže podalje ;)
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la mihmirko » 08. 07. 2013. (16:16)

Dk sam ronio imao sam onu sa zastavicom cca pol metra visine. Ova bova je po meni bzvze
- Ajde sve priznaj! Đura će da ti oprosti što te je tukao...
mihmirko
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver Pilothouse 640; Vega

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.