Prstaci

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Prstaci

PostPostao/la raptor » 27. 02. 2009. (11:51)

josip je napisao/la:
raptor je napisao/la:
franco je napisao/la:Jbga opet dolazimo na početak sve ti je to po babu i po stričevima.Šta će se neko s tim zaje ,pa mora pisat prijavu,pa zapisnik,pa izvješće,svjedoci,očitivanje stopizdarija ovako leži-šuti-ne gledaj-ne talasaj-kad je plaća(ova ili ona)

Ma onda triba potirat takva nedela,pa po njiovom poslu more i moja mater to radit(ništa) ;) tu u murju su se uvukli oni ča nisu tili na frontu `91 ,lipo su se ulogorili i čekaju penziju a ovi mladi školovani policajci na burzi,eto :!: Dok se ne maknu ovi ča se daju podmitit sa kilon ribe ili liganja neće bit sriće :thumbdown:

Polako, ne zaboravi da je obrana RH krenila upravo od Policije, te da su se najelitnije brigade kasnije formirale upravo od djelatnika MUP-a.

Možda na tvome pdručju,na Karlovačkom jok ;) dok smo mi obični nabavljali puške,napadali kasarne(i ginuli) policija u istim operacijama nije sudjelovala.Ja sam protudiverzant i ne sičam se niti jednog "plavca" da je sudjelova u operacijama(ratnim)a sudjelova sam u svim akcijama na koranskom bojištu :!: A obrana u mome području je krenula od štaba teritorijalne obrane,dragovoljaca,narodne zaštite itd...
I odma da se izvinim puku na OT :!:
Ovime naravno ne mislim umanjit doprinos policije u domovinskom ratu :thumbup:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 27. 02. 2009. (11:54)

franco je napisao/la:Kad je već prevencija pod prvo onda pošto svi oni znaju di su pošte od prstaci,neka zaduže službene kupaće gaće i neka se lipo sunčaju i čekaju pa nek ga tamo ćapaju.Pa ako mi onda dođeš u stanicu bez nikakove radnje baren si se dobro ispekao i nema micanja dok ih ne poloviš.To je vid prevencije

:clap: :clap: :clap: Pa i vanka rade policajci ča su prikriveni tako da je ideja za pet ;)
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 27. 02. 2009. (12:10)

I policajci,a pod tim mislim na one ljude koje vidimo u odorama, imaju svoje šefove koji im za svaki pojedinačni dan određuju zadatke,odnosno sektore koje pokrivaju. I uobičajeno znaju šta im je radit u određenim trenucima. Naravno da svaku svoju aktivnost radio vezom prijavljuju ili službujućem ili dispečeru,ovisno o čemu se radi. Ako je išta "masnijeg", izvještava se nadređeni i tada obično on koordinira akciju na terenu. Po svom osobno nahođenju. Pa onda i taj nadređeni ima svoje šefove i oni opet imaju svoju procjenu. Tako kad se u prekršaju zatekne neki guzonja...procjena može bit različita,od slučaja do slučaja,sve zavisi koliko prikladnih i potrebnih brojeva mobitela ima dotični guzonja.

Malo iza Oluje, negdi u ožujku 1996, na Grbavcu sam gleda kako Policijski brod Zečevo,dolazi u kontrolu jednog lipog broda,nekih 9-10 metri,likovi su imali pun brod štapa i rola za big game. Lovilo se u driftingu,a Policija je nakon par minuta otplovila prema Primoštenu. Ja i tetak smo tu blizu njih matali hobotnice i pratija sam kanočalom šta se radi kod te ekipe. Bili smo od njih možda nekih 200 metri kad se nakon skoro uru vrimena Zečevo vratija i sa njega su počeli prekrcavat na manji brod kašete!! Nekih 15-ak kašeta,najvjerovatnije srdele ili neke druge manje ribe su im donili iz Primoštena i nakon toga otišli dalje. Nas je bilo još možda 5-6 kaića okolo ali nisu došli nikoga pogledat ni "iskontrolisat" :mrgreen: . E sad...živo me zanima koje su to face bile na tom brodu kad su im policajci iz Primoštena nosili ješku. Ili brumu? I ko zna jesu li ti mlatimudani imali sve potrebne dozvole i uopće koliko su bili unutar zakonskih okvira. Zaključak donesite sami.
DAMIR

PostPostao/la franco » 27. 02. 2009. (12:16)

Nisi razumija to je bija led......................za Whisky
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la raptor » 27. 02. 2009. (12:23)

Neko je prije pisa kako kapetanija u Trogiru nema love za pituru(intonak) stavit a kamoli za gorivo i slično :wtf:
E pa sad,kome je poznat Saldun onda mu je jasno ča se tamo a i oko Čiova u sezoni događa i to svaki dan.Pa ljudi moji to je pozicija za milion kuna dnevno naplatit kazni :mrgreen: Vozi se i glisira uz kraj,jure skuteri uz kraj,prometa ka na menhetnu,
pa samo da stanu na lanternu Okruga Donjeg evo love za zlatom optočat podvodni dio a ne koperom ;) Isti cirkus između Čiova, Fumije,Kraljevca :!: Ali san vidia jednu drugu stvar koja se bila kontrolirala a to je crni čater,svaku jedrilicu su kontrolirali(biće bili na ispomoći gazdama čarter firmi) :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la josip » 27. 02. 2009. (12:26)

Polako, ne zaboravi da je obrana RH krenila upravo od Policije, te da su se najelitnije brigade kasnije formirale upravo od djelatnika MUP-a.[/quote]

Možda na tvome pdručju,na Karlovačkom jok ;) dok smo mi obični nabavljali puške,napadali kasarne(i ginuli) policija u istim operacijama nije sudjelovala.Ja sam protudiverzant i ne sičam se niti jednog "plavca" da je sudjelova u operacijama(ratnim)a sudjelova sam u svim akcijama na koranskom bojištu :!: A obrana u mome području je krenula od štaba teritorijalne obrane,dragovoljaca,narodne zaštite itd...
I odma da se izvinim puku na OT :!:
Ovime naravno ne mislim umanjit doprinos policije u domovinskom ratu :thumbup:[/quote]

U pravu si ali tu se radnja zbiva u ljeto 1991. godine i naravno pod okriljem MUP-a, ali sve je počelo godinu dana ranije, službeno 5. kolovoza 1990 dok mnogi nisu bili svijesni šta se dešava.
Ako si sa tog područja onda bi trebao i znat da je upravo specijalna policija cijelo vrijeme rata " držala " Velebit, što je podvig da ga nema u povijesti ratovanja, a ti položaji su u Oluji postali ključnim za oslobođenje države sa kojih je policija zadala najače udarce neprijatelju i time otvorila putove drugim brigadama ( na tom području ).
josip
Old Senior Member

PostPostao/la franco » 27. 02. 2009. (12:30)

Bijah tamo 1990 ali pustimo ratne memoare i vrnimo se Datulama
franco
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 27. 02. 2009. (12:39)

Josipe,ti misliš na specijalnu policiju a ja na obične plavce :lol: neki moji su bili na Velebitu u tim postrojbama te znam kakvu su golgotu tamo prolazili ;) Sičan se jedne situacije a glede plavaca kad je iz kasarne logorište napravljen proboj četnika,te su naši plavci(grupica njih dvadesetak) držala jedan položaj oko barilovića te su hitno tražili zamjenu da se baren oper i jave doma na jedan dan i baš se moja izvidnica (nas 13) javi dobrovoljno ka da zaminimo svit dan dva.Ma nikad više nisu došli niti na jedan položaj a nas ujebali da ostanemo u toj vukojebini 7 dana :lol: Zvali mi u mup,da čaje,da disu ,oćeli više,a odgovor da su na posebnom zadatku a da će nama doć ka neki vod ni sam neznam od kud :wtf: Jebiga,ni se zgodno vratit na položaj di pade 100 granata dnevno i di se puca non stop ,lipše je bit u mistu kontrolirat promet(mada ni to nisu radili već je to radila vojna murja ;) ) :thumbup:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 27. 02. 2009. (12:44)

jebite se vi i rat,ka da je malo rata ovde na forumu kad vanka okrene nevrime pa svi moraju doma sidit...

ajde okrenite malo na temu,ako se još uopće i sićate šta je bila tema...

slika
DAMIR

PostPostao/la raptor » 27. 02. 2009. (12:48)

:lol: :lol: imaš prav Damire,zaluta ja na frontu ponovo :mrgreen:
Dakle ča smo zaključili :?: jel ovi naši kapetani rade svoj posa ili ne rade :wtf:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 27. 02. 2009. (12:51)

Zavisi šta im narede oni gore.
DAMIR

PostPostao/la franco » 06. 03. 2009. (19:28)

Medulinac pokušao prošvercati više od 10 kilograma prstaca
Na graničnom prijelazu Požane policija je jučer tijekom jutra 53-godišnjaku s područja Medulina zaplijenila 10,45 kilograma prstaca koje je namjeravao prošvercati u Sloveniju, izvijestila je policija.

Muškarac je zatečen oko 10.45 sati pri izlasku iz Hrvastke, a prstaci su pronađeni skriveni ispod stražnjeg sjedala 'hyundaia' pulskih registracija. Više od 10 kilograma, odnosno 832 komada prstaca bili su raspoređeni u 13 PVC vrećica.

Školjke su komisijski uništene, a 53-godišnjaku slijede kaznene prijave za izbjegavanje carinskog nadzora i protuzakoniti ribolov te prekršajne prijave prema Zakonu o morskom ribarstvu i Zakonu o zaštiti prirode. (IV)
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
franco
Old Senior Member

PostPostao/la DAMIR » 06. 03. 2009. (19:30)

Samo me zanima šta je komisija lokala nakon uništavanja? :mrgreen:
DAMIR

PostPostao/la franco » 06. 03. 2009. (19:33)

Vjerovatno vodu jer su bili u službi a onda "ne smiju" lokat
franco
Old Senior Member

PostPostao/la DAMIR » 06. 03. 2009. (19:41)

DAMIR

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.