Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori
Lando je napisao/la:Ma hebe mi se , meni je lijepo čut i Klapu Rišpet i Maestrale i Pučke pivače i ..... Toma i ...... . Samo nek je naše , nek se čuje naša dalmatinska
mala od palube je napisao/la:Kolega Lando , slažem se kao i obično .
Zašto,... ne zato što Amater nije u pravu ( sve napisano stoji ) , nego ja to gledam iz svoje perspektive.
Ako netko nema za Pabla Picassa i ne razumi se u umjetnost, ne bi na zidu triba imati nikakvu sliku , ili ?!
Za tradicionaliste s profinjenim i istančanim sluhom uvik ostaje Omiš i slični festivali,
a za mase i produkciju , ne vidim ništa loše u populariziranju klapa, dapače,
pa dica nam odrastaju na cajkama , ševki i gangamu , to je kao bolje ili ?!
amater je napisao/la: prije je rock bija "losa, vrazja i zabranjena muzika" pa su ga svi slusali, danas su cajke "losa" muzika, pa svi to slusaju jer je in. cajke su rock danasnjice.
pagus je napisao/la:A klapa je puno više od toga, klapa je način mišljenja, način života. Klapa je i muzički nešto sasvim drugo.
Pestilence je napisao/la:Malo ti je nespretna ova paralela, u najmanju ruku...
Rock je bio vrazja i zabranjena muzika zbog "zatucanosti" ljudi i prekonzervativnih i pre "tradicionalnih" pogleda na svit, a ne zbog nekvalitete... A sad vise nije ni vrazja ni zabranjena, jer se stav prominio i konzervativci su priznali da je to u redu...
Rock je ima uvik jaku poruku, bar onaj kvalitetniji, i poprilicno (a neki i iznimno) inteligentne i dobre tekstove... U rocku je uz sirovu snagu i energiju dobra doza umjetnosti...
A cajke su samo losa muzika... Nisu ni zabranjene ni vrazje, nego su jednostavno glupe i zatupljujuce i nemaju nikakvu poruku, i to se nikad nece prominit jer to nema veze sa stavon nego sa suštinon te muzike... Jedna velika praznina...
A i ta "dalmatinska" pisma je malo omlitavila, to moras priznat, cast iznimkama...
Ja san uvik za onu, radje nikako nego lose i mlitavo...
Tako da san generalno protiv klapa uz pop bendove... I tu se slazemo...
Neka npr. Bralic sam napravi dalmatinski pop bend, ne triba mu klapa za to...
Ovako napisu klapa pa je to kao bolje jer klape znaju pivat... A klape, odnosno klapske pisme nigdi, samo se stvara zabuna...
Kako cu joj rec da varin, klapa? To je pop-rock (hm) pjesmuljak sa nekoliko back-vokala u refrenu...
Naravno, neman nista protiv spomenutih autora/izvodjaca...
Al argument "bolje i to nego cajke" nije bas neki argument, po mom misljenju...
pagus je napisao/la:Naziv za njih već postoji i to odavno, to je "Boy Band", jedino neznam kako to najbolje prevesti na hrvatski jezik.
amater je napisao/la:dobro pestilence, zar nije ocito da san karikira i zajebava se... mozda san to malo preozbiljno reka.
dalmatinska muzika ima svoje slusatelje. i neka ljudi gustaju. "klapa" kao prefiks takvoj skupini pivaca je tu samo marketinski trik.
a ako je to izlet prave klape u estradne vode i zele zadrzat ono "klapa", ja nisan reka da sam protiv bendova uz klape, samo da se to predstavi ko nekakva "klapa blatobran i klisej bend". i sve 5. a to sta oni u zadnje vrime rade mlitavo i lose je valjda stvar osobnog ukusa.
cinjenica - kad muzikalnom narodu das lake note, oni ih jos lakse gutaju. kad uz to prilozis i bocu vina, kriteriji se spustaju. eksponencijalno.
ante1993 je napisao/la:Samo klapa cambi!!
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.