Kako i u naslovu stoji riječ je o ručici gasa na suzukiju.Ta ručica izgleda kao kvaka od vrata.Kvadratna osovina koja spaja ručucu i mjenjač motora zaglavila je postepeno a sad i potpuno .Napravio sam sve kako je prikazano i u ovom filmu ali nisam uspio izvaditi osovinu(bar ne još).Osovina je od aluminija i pokučao sam je izbiti tako da sam na nju s unutarnje strane naslonio osovinu od mesinga(jer je mekša i manje oštećuje aluminij) i udarao čekićem ali nisam uspio ni milimetra.Napred nazad tj. oko osi u pravcu položaja brzina i lera ide,ali ne do krajnjeg položaja.Miče se samo kad iznutra stisnem grip kliještima a izvana istovremeno i u istom smjeru guram ili potežem ručku.Kada pokušavam samo s ručkom ide tako teško da me je strah da ne pukne.Osovina je korodirana i ima onaj tanki film.Ostrugao sam lagano koroziju i ušpricao WD u dno osovine kada je bila u više različitih položaja ali ni nakon par sati čekanja da odradi svoje nije mrdnula van. Da li postoji neka caka kako razdelat tu osovinu a da je ne razjebem?Vidio sam da je cijena bila 128,kn ali još benza i vrijeme i hop hop, tristo teško zarađenih kuna odskakuću bez problema. A to bi najrađe pokušao izbjegnuti.
A evo i linka na filmić o podmazivanju ručice.Možda nekome pomogne ako ne bude prekasno i ako se ne zaglavi totalno ko moja.
http://www.youtube.com/watch?v=LNMzDWb1-nQ