Prstaci

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Prstaci

PostPostao/la franco » 27. 02. 2009. (09:58)

Ma rješenje je jednostavno za svaki ponovljeni prekršaj zatvor i gotovo.Možeš mu oduzet bocu i alat kad ti je za par mjeseci licitacijau MUP zapljenjene robe i onda ti je opet pacijenti otkupe,a tako i tako imaju duple ili triple opreme.Kod mene ima jedan šta radi samo pincetom i gol.Uhvatili ga sto puta i "čudno" svaki put je u prijavi i zapisniku neka greška zbog koje sve pada u vodu."Slučajno" ili???
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la josip » 27. 02. 2009. (10:00)

najbolja preventiva u suzbijanju prekršaja ili kaznenih djela je svakako upoznavanje javnosti o izvršiocima nedozvoljenih radnji, sa napomenom na kaznu koju su dobili ili bi trebali dobit za navedeno (ne)djelo.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la franco » 27. 02. 2009. (10:06)

Ma šta ćeš ga upoznavat sa javnosti kad mu tako samo radiš besplatnu reklamu, svi mi znamo koji su štemeri u našem mistu,ali je kancerogena tvar ta da niko ništa ne poduzima.To je tako lijepo razrađen posao u kojem svako ima svoj dio.Još jedan lijek; posadu pom.policije iz mjesta A prekomandirat u mjesto B,pa mi onda dođi u stanicu bez da ikoga uloviš!
franco
Old Senior Member

PostPostao/la josip » 27. 02. 2009. (10:12)

franco je napisao/la:Ma šta ćeš ga upoznavat sa javnosti kad mu tako samo radiš besplatnu reklamu, svi mi znamo koji su štemeri u našem mistu,ali je kancerogena tvar ta da niko ništa ne poduzima.To je tako lijepo razrađen posao u kojem svako ima svoj dio.Još jedan lijek; posadu pom.policije iz mjesta A prekomandirat u mjesto B,pa mi onda dođi u stanicu bez da ikoga uloviš!

To je svakako učinkovito rješenje, kod nas u slavonij tako radi prometna policija kad su neke akcije, te ovi iz Vinkovaca odlaze u Našice, Našićani u Ilok itd. jer je svakako problem radit u malim mjestima jer svako svakog zna, a o učinkovitosti takvih akcija da ni nepričam. Za jednu smjenu naprave više posla nego u dva tjedna na domaćem terenu. Ali ipak informiranje javnosti nije za zanemarit, jer mnogi kad vide da Policija radi svoj posao ( na iskustvima drugih ) ipak povlače ručnu. Mnogi ljudi su mišljenja da Policija slabo radi svoj posao, samo zato što mediji dovoljno neprate njihov rad.
Zadnja izmjena: josip; 27. 02. 2009. (10:15); ukupno mijenjano 1 put/a.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 27. 02. 2009. (10:15)

franco je napisao/la:Ma šta ćeš ga upoznavat sa javnosti kad mu tako samo radiš besplatnu reklamu, svi mi znamo koji su štemeri u našem mistu,ali je kancerogena tvar ta da niko ništa ne poduzima.To je tako lijepo razrađen posao u kojem svako ima svoj dio.Još jedan lijek; posadu pom.policije iz mjesta A prekomandirat u mjesto B,pa mi onda dođi u stanicu bez da ikoga uloviš!

To rješenje mi se sviđa ,premještaj :thumbup: Sičan se vrimena kad je turistički inspektor iša po kučama glede kontrole
prijavljenih gostiju i rijetko ki bi bija kažnen,e kad je došlo do rotacije,došla gospođa iz Pule eto cirkusa,kazni i prijava ka u prići ;) Ista stvar i sa prometnom policijom kad dođe ispomoć za vrime lita,ma ne jebe ti slavonac pet devet,on piše kaznu
i nema razgovora :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 27. 02. 2009. (10:36)

Je,ali tu se javlja i problem smještaja tih ljudi. Di ćeš ti sa posadama nekoliko brodova koji recimo žive i rade u splitskoj županiji i sad bi tija zarotirat splitsku sa recimo dubrovačkom? Druga je stvar kad imaš neku akciju od dan-dva,ali već za tjedan dana imaš problem sa ljuidma. A takve akcije pomorske policije ne možeš provest na period manji od tjedan dana,a i to je skoro ništa.
DAMIR

PostPostao/la raptor » 27. 02. 2009. (10:53)

Ček malo,pa di onda u Trogiru spavaju policajci ča su na ispomoći cilo lito :wtf: A i na kraju,koji qr@c tribaju rotacije :wtf:
nek se ovi uvate posla za ča su plačeni ili nek ih potiraju ča ka nesposobne i gotovo. :evil: Ima svita ča čeka na posa a koji bi isti posa najvjerojatnije obavljali bolje negoli ovi poneki sadašnji ;)
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la franco » 27. 02. 2009. (11:23)

Jbga opet dolazimo na početak sve ti je to po babu i po stričevima.Šta će se neko s tim zaje ,pa mora pisat prijavu,pa zapisnik,pa izvješće,svjedoci,očitivanje stopizdarija ovako leži-šuti-ne gledaj-ne talasaj-kad je plaća(ova ili ona)
franco
Old Senior Member

PostPostao/la josip » 27. 02. 2009. (11:32)

Raptore to tvoje drži vodu ali samo kao teorija, praksa na terenu je kompliciranija, jer svi ti ljudi imaju i obitelji, prijatelje i naravno poznaju sve ljude u mjestu u kojem rade, te je nekad teško ne progledat kroz prste u svom mjestu, a bogami treba ostati živjeti u mjestu gdje si iskažnjavao ljude kad pođeš u mirovinu. Ipak je premala plaća predstavnicima zakona, te mnogi nažalost ovise o svojim sumještanima i gledaju im kroz prste da bi uopče mogli egzistirati . Ti što čekaju zaposlenje bi " BOLJE " radili vrlo kratko vremena a onda bi večina postala još gora, jer iskustvo je neprocjenjive vrijednosti u radu profesionalaca. I nemojte nikad zaboravit da je Policiji važnija zadaća preventivno djelovanje ( upozorenja, opomene, upučivanje )i na taj način sprečavaju izvršenje zakonom zabranjenih radnji od represivnog djelovanja ( kažnjavanje ) jer je u tom slučaju djelo več počinjeno.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 27. 02. 2009. (11:34)

franco je napisao/la:Jbga opet dolazimo na početak sve ti je to po babu i po stričevima.Šta će se neko s tim zaje ,pa mora pisat prijavu,pa zapisnik,pa izvješće,svjedoci,očitivanje stopizdarija ovako leži-šuti-ne gledaj-ne talasaj-kad je plaća(ova ili ona)

Ma onda triba potirat takva nedela,pa po njiovom poslu more i moja mater to radit(ništa) ;) tu u murju su se uvukli oni ča nisu tili na frontu `91 ,lipo su se ulogorili i čekaju penziju a ovi mladi školovani policajci na burzi,eto :!: Dok se ne maknu ovi ča se daju podmitit sa kilon ribe ili liganja neće bit sriće :thumbdown:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la josip » 27. 02. 2009. (11:37)

raptor je napisao/la:
franco je napisao/la:Jbga opet dolazimo na početak sve ti je to po babu i po stričevima.Šta će se neko s tim zaje ,pa mora pisat prijavu,pa zapisnik,pa izvješće,svjedoci,očitivanje stopizdarija ovako leži-šuti-ne gledaj-ne talasaj-kad je plaća(ova ili ona)

Ma onda triba potirat takva nedela,pa po njiovom poslu more i moja mater to radit(ništa) ;) tu u murju su se uvukli oni ča nisu tili na frontu `91 ,lipo su se ulogorili i čekaju penziju a ovi mladi školovani policajci na burzi,eto :!: Dok se ne maknu ovi ča se daju podmitit sa kilon ribe ili liganja neće bit sriće :thumbdown:

Polako, ne zaboravi da je obrana RH krenila upravo od Policije, te da su se najelitnije brigade kasnije formirale upravo od djelatnika MUP-a.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 27. 02. 2009. (11:40)

Josipe,svak od nas je izabra ono ča bi tija radit pa tako i policajac.To je odgovorna dužnost te nesmije bit kompromisa.Ili si dobar policajac ili nisi ;) nemoreš se jebat a da ti ne uđe :!: A ča se kontrole istih tiće,pa nek unutarnja kontrola napravi reviziju ko radi a ko zabušava,ili ko je korumpiran i slično,tako je svuda u svitu samo je kod nas tabu :wtf:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la franco » 27. 02. 2009. (11:42)

Nažalost još je ostalo onih kadrova šta je došlo u policiju kao zamjena za bivše milicionere,a to su ti sve bivši stražari i pomoćni radnici.Ja sam konkretno otiša ća kad su mi rekli da će mi biti nadređeni onaj koji mi je u firmi vozija materijal na stroj sa unim ručim viljuškarom.Komentar suvišan čovjek bez škole šef čovjeku sa VKV
franco
Old Senior Member

PostPostao/la josip » 27. 02. 2009. (11:44)

Radi kod nas unutarnja punim gasom, i zašto svi misle da su naši policajci drukčiji od inozemnih, pa i vani ima svega u Policiji.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la franco » 27. 02. 2009. (11:47)

Kad je već prevencija pod prvo onda pošto svi oni znaju di su pošte od prstaci,neka zaduže službene kupaće gaće i neka se lipo sunčaju i čekaju pa nek ga tamo ćapaju.Pa ako mi onda dođeš u stanicu bez nikakove radnje baren si se dobro ispekao i nema micanja dok ih ne poloviš.To je vid prevencije
franco
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.