Klape

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Klape

PostPostao/la KRALJ » 15. 06. 2013. (13:05)

Amater.Potpisujem
:clap:
KRALJ
New Entry

PostPostao/la Lando » 15. 06. 2013. (17:19)

Ma hebe mi se , meni je lijepo čut i Klapu Rišpet i Maestrale i Pučke pivače i ..... Toma i ...... . Samo nek je naše , nek se čuje naša dalmatinska :thumbup:
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la mala od palube » 15. 06. 2013. (17:39)

Kolega Lando , slažem se kao i obično :thumbup: ;) .
Zašto,... ne zato što Amater nije u pravu ( sve napisano stoji ) , nego ja to gledam iz svoje perspektive.
Ako netko nema za Pabla Picassa i ne razumi se u umjetnost, ne bi na zidu triba imati nikakvu sliku , ili ?!
Za tradicionaliste s profinjenim i istančanim sluhom uvik ostaje Omiš i slični festivali,
a za mase i produkciju , ne vidim ništa loše u populariziranju klapa, dapače,
pa dica nam odrastaju na cajkama , ševki i gangamu :Angry49: , to je kao bolje ili ?!
"U kamenu ništa ljudsko, u ljudima sve kameno!"
mala od palube
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Antares 6

PostPostao/la pagus » 15. 06. 2013. (19:51)

Amater, slažem se sa svim što si napisa ! :clap:
Zadnji primjer je bila Mižerija - ma nema veze šta se nije plasirala, nego to nije klapska pisma.
I fala Bogu da se nije plasirala, jer bi nam ubuduće krv popili sa "novokompoovanom" klapskom pismom,
uz pratnju sintesajzera i često u ritmu sirtakija. :(
Pagus
pagus
Old Senior Member

Tip plovila: Adriatik 790 (IMR M33/T)

PostPostao/la amater » 17. 06. 2013. (08:49)

Lando je napisao/la:Ma hebe mi se , meni je lijepo čut i Klapu Rišpet i Maestrale i Pučke pivače i ..... Toma i ...... . Samo nek je naše , nek se čuje naša dalmatinska :thumbup:

lando, ne kazen ja da danasnje "klape" ne valjaju, ali to nije klapska pisma. nego dalmatinska, ka sta si ti reka. i neman nista protiv klape Rispet :D dapace! :lol:

mala od palube je napisao/la:Kolega Lando , slažem se kao i obično :thumbup: ;) .
Zašto,... ne zato što Amater nije u pravu ( sve napisano stoji ) , nego ja to gledam iz svoje perspektive.
Ako netko nema za Pabla Picassa i ne razumi se u umjetnost, ne bi na zidu triba imati nikakvu sliku , ili ?!
Za tradicionaliste s profinjenim i istančanim sluhom uvik ostaje Omiš i slični festivali,
a za mase i produkciju , ne vidim ništa loše u populariziranju klapa, dapače,
pa dica nam odrastaju na cajkama , ševki i gangamu :Angry49: , to je kao bolje ili ?!

mala, nisu oni manje kvalitetni, da se razumimo, puno klapa koje pivaju a cappella su puno losije od ovih modernih klapa, i nisan tija napravit nadmetanje po pitanju kvalitete tradicionalnih protiv modernih klapa. ono sta san tija rec je da su to potpuno dva razlicita svita. a trpaju se u isti kos. tribalo bi izmislit neki drugi prefiks za ove moderne "klape". a to sta kazes na cemu dica odrastaju, nisu krivi oni nego mediji. prije je rock bija "losa, vrazja i zabranjena muzika" pa su ga svi slusali, danas su cajke "losa" muzika, pa svi to slusaju jer je in. cajke su rock danasnjice. :lol:
bolje ulje u peti nego voda u kolinu
amater
Member

Tip plovila: Glastron MX 175 / Volvo Penta 3.0GL

PostPostao/la pagus » 17. 06. 2013. (09:18)

Naziv za njih već postoji i to odavno, to je "Boy Band", jedino neznam kako to najbolje prevesti na hrvatski jezik.

A klapa je puno više od toga, klapa je način mišljenja, način života. Klapa je i muzički nešto sasvim drugo.
Pagus
pagus
Old Senior Member

Tip plovila: Adriatik 790 (IMR M33/T)

PostPostao/la Pestilence » 17. 06. 2013. (11:19)

amater je napisao/la: prije je rock bija "losa, vrazja i zabranjena muzika" pa su ga svi slusali, danas su cajke "losa" muzika, pa svi to slusaju jer je in. cajke su rock danasnjice. :lol:

Malo ti je nespretna ova paralela, u najmanju ruku...
Rock je bio vrazja i zabranjena muzika zbog "zatucanosti" ljudi i prekonzervativnih i pre "tradicionalnih" pogleda na svit, a ne zbog nekvalitete... A sad vise nije ni vrazja ni zabranjena, jer se stav prominio i konzervativci su priznali da je to u redu...
Rock je ima uvik jaku poruku, bar onaj kvalitetniji, i poprilicno (a neki i iznimno) inteligentne i dobre tekstove... U rocku je uz sirovu snagu i energiju dobra doza umjetnosti...

A cajke su samo losa muzika... Nisu ni zabranjene ni vrazje, nego su jednostavno glupe i zatupljujuce i nemaju nikakvu poruku, i to se nikad nece prominit jer to nema veze sa stavon nego sa suštinon te muzike... Jedna velika praznina...

A i ta "dalmatinska" pisma je malo omlitavila, to moras priznat, cast iznimkama... ;)
Ja san uvik za onu, radje nikako nego lose i mlitavo...
Tako da san generalno protiv klapa uz pop bendove... I tu se slazemo...
Neka npr. Bralic sam napravi dalmatinski pop bend, ne triba mu klapa za to...
Ovako napisu klapa pa je to kao bolje jer klape znaju pivat... A klape, odnosno klapske pisme nigdi, samo se stvara zabuna... ;)
Kako cu joj rec da varin, klapa? :lol: To je pop-rock (hm) pjesmuljak sa nekoliko back-vokala u refrenu...

Naravno, neman nista protiv spomenutih autora/izvodjaca...
Al argument "bolje i to nego cajke" nije bas neki argument, po mom misljenju...
Ako imas problem, napravi sve sta mozes da ga rijesis.
Ako ga nemozes rijesit, onda nemas problem.
Pestilence
Senior Member

Tip plovila: pasara Elan 490 + Yamaha F6

PostPostao/la amater » 17. 06. 2013. (14:16)

pagus je napisao/la:A klapa je puno više od toga, klapa je način mišljenja, način života. Klapa je i muzički nešto sasvim drugo.

slazem se u potpunosti! :thumbup:

Pestilence je napisao/la:Malo ti je nespretna ova paralela, u najmanju ruku...
Rock je bio vrazja i zabranjena muzika zbog "zatucanosti" ljudi i prekonzervativnih i pre "tradicionalnih" pogleda na svit, a ne zbog nekvalitete... A sad vise nije ni vrazja ni zabranjena, jer se stav prominio i konzervativci su priznali da je to u redu...
Rock je ima uvik jaku poruku, bar onaj kvalitetniji, i poprilicno (a neki i iznimno) inteligentne i dobre tekstove... U rocku je uz sirovu snagu i energiju dobra doza umjetnosti...

A cajke su samo losa muzika... Nisu ni zabranjene ni vrazje, nego su jednostavno glupe i zatupljujuce i nemaju nikakvu poruku, i to se nikad nece prominit jer to nema veze sa stavon nego sa suštinon te muzike... Jedna velika praznina...

A i ta "dalmatinska" pisma je malo omlitavila, to moras priznat, cast iznimkama... ;)
Ja san uvik za onu, radje nikako nego lose i mlitavo...
Tako da san generalno protiv klapa uz pop bendove... I tu se slazemo...
Neka npr. Bralic sam napravi dalmatinski pop bend, ne triba mu klapa za to...
Ovako napisu klapa pa je to kao bolje jer klape znaju pivat... A klape, odnosno klapske pisme nigdi, samo se stvara zabuna... ;)
Kako cu joj rec da varin, klapa? :lol: To je pop-rock (hm) pjesmuljak sa nekoliko back-vokala u refrenu...

Naravno, neman nista protiv spomenutih autora/izvodjaca...
Al argument "bolje i to nego cajke" nije bas neki argument, po mom misljenju...

dobro pestilence, zar nije ocito da san karikira i zajebava se... :D mozda san to malo preozbiljno reka.
dalmatinska muzika ima svoje slusatelje. i neka ljudi gustaju. "klapa" kao prefiks takvoj skupini pivaca je tu samo marketinski trik.
a ako je to izlet prave klape u estradne vode i zele zadrzat ono "klapa", ja nisan reka da sam protiv bendova uz klape, samo da se to predstavi ko nekakva "klapa blatobran i klisej bend". i sve 5. a to sta oni u zadnje vrime rade mlitavo i lose je valjda stvar osobnog ukusa. :D
cinjenica - kad muzikalnom narodu das lake note, oni ih jos lakse gutaju. kad uz to prilozis i bocu vina, kriteriji se spustaju. eksponencijalno. :lol:
bolje ulje u peti nego voda u kolinu
amater
Member

Tip plovila: Glastron MX 175 / Volvo Penta 3.0GL

PostPostao/la Pestilence » 17. 06. 2013. (15:40)

pagus je napisao/la:Naziv za njih već postoji i to odavno, to je "Boy Band", jedino neznam kako to najbolje prevesti na hrvatski jezik.

amater je napisao/la:dobro pestilence, zar nije ocito da san karikira i zajebava se... :D mozda san to malo preozbiljno reka.
dalmatinska muzika ima svoje slusatelje. i neka ljudi gustaju. "klapa" kao prefiks takvoj skupini pivaca je tu samo marketinski trik.
a ako je to izlet prave klape u estradne vode i zele zadrzat ono "klapa", ja nisan reka da sam protiv bendova uz klape, samo da se to predstavi ko nekakva "klapa blatobran i klisej bend". i sve 5. a to sta oni u zadnje vrime rade mlitavo i lose je valjda stvar osobnog ukusa. :D
cinjenica - kad muzikalnom narodu das lake note, oni ih jos lakse gutaju. kad uz to prilozis i bocu vina, kriteriji se spustaju. eksponencijalno. :lol:

A pretpostavio san da karikiras, al mora san reagirat... :D Zato san i napisa "nespretna" parabola... :mrgreen: Sve 5!
A evo ovde je vise-manje sve receno, slazen se! :thumbup:
Ako imas problem, napravi sve sta mozes da ga rijesis.
Ako ga nemozes rijesit, onda nemas problem.
Pestilence
Senior Member

Tip plovila: pasara Elan 490 + Yamaha F6

PostPostao/la Lando » 18. 06. 2013. (00:04)

[quote="amater"]
lando, ne kazen ja da danasnje "klape" ne valjaju, ali to nije klapska pisma. nego dalmatinska, ka sta si ti reka. i neman nista protiv klape Rispet :D dapace! :lol:

:)

:thumbup: :thumbup:
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la ante1993 » 25. 06. 2013. (14:21)

Samo klapa cambi!! :)
ante1993
New Entry

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: ADRIA 500

PostPostao/la salona78 » 26. 06. 2013. (15:01)

ante1993 je napisao/la:Samo klapa cambi!! :)

sad bi ja triba napisat "samo Vokalisti" al necu. ;)

Sta se tice klape samo "a'capella" :D
salona78
New Entry

Tip plovila: Gradac 5,80m, Torpedo 7ks

PostPostao/la zorica » 26. 06. 2013. (17:27)

ante1993 je napisao/la:Samo klapa cambi!! :)

Šta samo cambi, oćeš reć da se samo cambi uz još nekolicinu prokurba u komercjalne svrhe. Daleko je to od klape. Skupina pjevača da, ali klapa nikako
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la plavnik » 26. 07. 2013. (09:54)

http://www.youtube.com/watch?v=n4cv-Ev9cdk

http://www.youtube.com/watch?v=C_Gk0z82wt0

Evo mene kako pomažem jednoj Krčkoj klapi. Inače pjevam prvog tenora u Klapi Rašketa iz Punta.

Ja sam ovaj koji se razmahao rukama :mrgreen: i koji solira u " Mom zavičaju" :wave:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la lupis » 26. 07. 2013. (12:02)

dobar si dobar ali ti si više tip za klapu "Osmoza"...,kakve ti imaš veze s rašketom..,nikakve....,nema drva ni cm3 na tvom brodu...,hehehe.. ;)
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.