ribolovni promašaji

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: ribolovni promašaji

PostPostao/la legi » 25. 05. 2013. (19:41)

aj lupi u qrc...taman smo zagrizli,postat ćeš krule bloger :wave:
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la dimulius » 27. 05. 2013. (08:06)

jebemu, sad san se i ja navuka...
ajde, ne lincari nego pisi ;-)
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la Mladjen » 27. 05. 2013. (11:37)

Jos,jos :clap:
Mladjen
Member

PostPostao/la karlovacko » 28. 05. 2013. (03:01)

Ups, skoro ka' "Iz biljeznice Robija K.".
Za prckanje i ironiju :thumbup: !
"good things come to those who wait"
karlovacko
Senior Member

Tip plovila: Fortis 590 Fisher / Suzuki 90 hp

PostPostao/la valko » 29. 05. 2013. (12:01)

Ovako se rađaju veliki pisci... Ajmo dalje :thumbup: :wave:
><((((º>.¸.•'´¯)
valko
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Antares Patrol 690

PostPostao/la lupis » 02. 06. 2013. (21:30)

Kako do zubaca najlakše,4 dio

.,,zovem frenda koji je diplomirani ekonomista i i podvodnjak i koji se kuži u gotovo sve, jedino ne zna odzračit Torpedo 18/24 i na još par esencijalnih životnih pitanja nezna odgovor(al ni blizu), te ga pitam ga da mi otkrije poziciju na kojoj se trenutno nalazi jer bi mi trebala „ona“ moja oprema što sam mu je bio posudio, a na koju sam nažalost,i u međuvrimenu,zbog raznig obaveza,zaboravio.

Nakon nekoliko bezuspješnih poziva ostavljam mu glasovnu poruku,u internacionalnom ribolovnbom žargonu zvanu „voice mail“.Taman kad sam se mislio vratit prvotnom planu,on me zove i ispričava se ,kako je taman izronio i vidjevši moja 4 propuštena poziva uzvraća poziv. Pitam ga za pribor,jel to uopće u funkciji s obzirom da je prošlo 5-6 godina od kad sam se njime služio posljednji put,i na moju sreću,on kaže da je sve ok,da je doduše sve malo zarđalo ali da služi svrsi ,te da je sve upravo kod njega u gumonu,na jednoj lokaciji koju ne bi bilo pametno otkrit u ovoj priči,recimo samo da je na Istočnoj obali Jadrana. Od ushićenja trljam rukama prepunim žuljeva jer sam vrijedan, i veselim se susretu s tim priborom,s frendom ,s 8 kašeta srdele, s busolom koja pokazuje „S“ i VDO brojačem okretaja na kojem kazaljka stoji na 2000!

Došao je i taj trenutak.S obzirom da nisam oprao zube jutos,nekako mi je čudan okus u ustima,ali pri prvom pogledu na kašete pune srdele taj okus pada u treći plan,pogled na kašete je u drugom planu,a u prvom je naravno uvik savršena silueta najlegendarnijeg plovila koji je ,poslije PČ Streljka,plovio Jadranom.Kroz šoferšajbu auta koja je još masna od jučerašnjeg pranja auta autošamponom koji sadrži vosak,u prvi plan upada impozantna linija klasične Hrvatske brodogradnje,nezaboravna linija Istočne jadranske obale ,koju nažalost sve više potiskuju linije plovila naših prekomorskih susjeda,pa i raznih skandinavskih uradaka,redom plovila koja su zbog svoje loše konstrukcije i slabe hidrodinamike pogonjena ogromnim motorima koji će Zemlju jako brzo ostaviti na milost i nemilost UV zrakama,a zalihe fosilnih goriva isprazniti.
Linije broda su svevremenske,kao da ih je isklesao jedan od najpoznatijih akademskih kipara,uzdignuta prova svojom pojavom baca svakog vlasnika drugog broda koji se zatekne u njenoj blizini u očaj ,a prvi znak je okretanje glave,a potom mrmljanje sebi u bradu.

Oplata broda napravljena od najfinijih uvoznih materijala,za razliku od ostalih brodova,garancija je da je virus osmoze neće napast nakon par godina,pa čak ni nakon 30,dok su drugi brodovi već reinkarnirani u prozorske okvire ili koktel-slamke,najlegandarniji brod poslije Streljka i Titinog Galeba ponosno i dalje razgrće more „četvorku“.
To mnogima nije jasno ali što je tu je .
Kašete polažem po krmenim klupicama i pritom se sjećam mnogobrojne klike koja je tu provodila mnoge dane i noći,ponekda bi se tu okupilo i po 15-20 ljudi raznih nacionalnosti.

Na kašun od makine koj plijeni svojom dominantnom figurom i raduje svojom multifunkcionalnošću ,odlažem još dvi preostale kašete,i posežem odlučnim pokretima k kvaki na vratima,te ih ravnomjernim korištenjem snage,otvaram.

Ulazim u ogroman prostrani salon napravljen od najfinijeg i najskupljeg egzotičnog drveta,toplina drveta na dodir je nešto što me uvik sjeti da netreba kupit drvenu barku ako čovik ima pametnijeg posla u životu i ako misli bit u svoje slobodno vrime na moru a ne u prašini.
Po već ustaljenom ritualu,okrećem sklopku na 1+2,uzimam žljuk šibenske travarice,i palim motor...
Nastavlja se
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la brontulo » 02. 06. 2013. (21:58)

Pa šibensku, nego kakvu drugu?
Nije mi jasno zašto prva slova ulomaka ne čine riječ maestral?
A ako bude manje od 10 nastavaka i češće od jednom tjedno biti ću vrlo razočaran... Taman mi dosadio RobiK
brontulo
Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la škarik » 02. 06. 2013. (22:31)

tek san sad vidija ovu temu i ispovjedi spisatelja. Samo mogu kazat :thumbup: :clap: :thumbup:
Brzo dolazim na Krk i donosim domaću travaricu ;)
škarik
Old Senior Member

Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la Pape » 02. 06. 2013. (22:54)

...šta?!... :o ...jel za ladne obloge ili...??!...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la škarik » 03. 06. 2013. (06:23)

to je za upotrebu iznutra i izvanka. Moga si i ti dat donaciju sa otoka, možda moja trava neće djelovat :D
škarik
Old Senior Member

Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la malub1 » 03. 06. 2013. (11:24)

brontulo je napisao/la:Nije mi jasno zašto prva slova ulomaka ne čine riječ maestral?

Pa nije ovo Sonetni vijenac. :o
Konačno neko štiti domaću bridogradnju.Živija Streljko! :thumbup: :clap: :D
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la golum » 03. 06. 2013. (19:51)

Lupis jel se to može negdje prije pročitat nego osvane na forumu?
Kao sapunice na OYO-tv :D
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la vladorad » 04. 06. 2013. (14:13)

sad moram svakodnevno obilazit forum :evil:
samo moru virujem
slika
vladorad
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 35h+ johnson 35, pg550 kvarnerplasti

PostPostao/la malub1 » 04. 06. 2013. (14:55)

Predlažem cijenjenom autoru ovoga epa da na početku svakog novog nastavka ubaci ono "čitali ste u prošloj epizodi" i kopira zadnji pasus iz prethodnog nastavka kako se ne bi morali svaki put po forumu vraćat unazad.
:D
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la lupis » 04. 06. 2013. (15:34)

kako do zubaca najlakše, 6 dio

...koji je odma ,baš kao i nonina singelica ,ravnomjern i tiho,bez vibracia,proizveo profinjen zvuk.Taj filing sam već bio nekom spomenuo,ne sjećam se sad ni vrimena ni mjesta niti znam kome sam to rekao,da me moja makina svojim radom podsjeća na te stare singelice,male gramofonske ploče koje su se vrtile na 45 okretaja.Otad se i u narodu proširila mudra izreka da je bolje imat zeca na ražnju nego goluba na grani,makar stablo bilo i nisko.

Ovo vrime kad startam motor pa par minuta nakon toga je u ribolovu najvažnije i tu ne bi smjelo bitu grešaka.Radi se o tome da treba sačekat da makina postigne nešto višu temperaturu,ne radnu,nego onu koja osigurava da se motor neće hladan opteretit.To vrime iskorištavam za razvit detaljniju strategiju.Ona se satoji u tome da treba dobro razmislit di će se ić lovit,a to ovisi o mnogo čemu.
Prvi faktor koji utječe na tu odluku je količina goriva rezervaru.Kako mi pokazivač goriva nije ispravan,prisiljen sam voditi evidenciju na komadu pergamenta,kako bi zapisi datuma tankiranja,količini goriva koju se tankira,kao i prijeđenom putu u jedinici vremena ostali sigurno pohranjeni,te da bi ih se kao takve,egzaktne...,ponavljam....,egzaktne podatke,što je vrlo bitno...,moglo uzeti u obzir prilikom daljnjih kalkulacija ruta i ribolova.Nek vrsni i ribiči prepuste brigu o tome drugome,kako bi ostali fokusirani na sam čin ribolova,ali po mom sudu to za me ni kompletan ribič.
Drugi faktor je količina slobodnog vrimena.Vrlo bitno!Tko nema vrimena nek pobigne od obaveza pa će ga imat.Sve može čekat i bit odgodivo.Najuspješniji ribić je onaj koji ima najviše vrimena.Ponekad je i novac vrime.To mi je isto palo napamet jednom prilikom.Danas vrimena imam,i odlučujem zaputit se do jedne pošte koja je u ov štajun uvik bila izdašna,kao porcije jote u menzi „srednje“, 1985-te...
Nije da nisam već jeo,ali sad bi bilo lipo imat padelu punu jote,u ov proljetni friški dan..
Ta pošta i je i nije,znalci znaju o čemu pričam.Kad je,onda je to ko da loviš motornom pilom,kad nije nije.Bitno je doć taj dan kad se riba intenzivno,poput jakog ženskog mošus parfema ,hrani.Ako dođeš dan poslije ko da nisi ni bio tamo dan prije.Danas je jedan od tih dana kad god da dođeš nemoreš fulat.To je područje najprikladnije za to što sam imao na umu,iako gledajuć klimatološki,možda je još malo hladno jer nije toplo.Kalendarski je situacija dijametralno suprotna sebi samoj,trebalo bi biti odavno toplo da se sestra priroda nije zadnjih dana zaigrala i rashladila već otprije hladnu vodu.Pojava je dosta nelogična ali i vrlo česta u ovom dijelu godine.Zbog nje ribe nisu tamo gdje ih nema,već su upravo tamo gdje jesu.Potrebne su godine i godine bezuspješnih izlazaka na more,pokušaja,promašaja,pogodaka kako bi se moglo donekle izvest određene zaključke,koji su mnogim neznalicama smiješne i povod podsmjehu.

Ooooops....., u tim razmišljanjima sam zaboravio da je motor pronat....,prekidam rad mozga i odlučujem brod oslobodit veza s rivom i dnom..., prostim riječnikom ,bacam krmene cime u more,potom i provene,te se pažljivo doziranom upotebom sirove snage odgurujem od rive...,brod pod kutem od 60 stupnjeva skreće krmom u željenom smjeru dok motor radi ko siglica u leru...

Nastavlja se...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: Ivek Zagorec i 0 gostiju.