VEN501 fly-kabin >close up<

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: VEN501 fly-kabin >close up<

PostPostao/la mijo » 18. 05. 2013. (17:09)

moj od 10 miseca na trajleru nisan ga još spušta a sve je spremno malo san podiga motor za jednu rupu gori pa sad cu vidit dali mu smeta reka mi je serviser da je malo nisko motor u odnosu na dno
Pametan može bit lud,a lud ne može bit pametan.
mijo
Member

Tip plovila: Prince 495 open Yamaha F40/60HETL

PostPostao/la slot » 18. 05. 2013. (17:15)

blago tebi kad imaš volju to dizati ,spuštati,ja san jedva koper da :D ...bija mi je u moru točno 14miseci,jedva bi sam u brodu uvatija 4 300 ok.,da nije do toga još bi bija u moru koji misec
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la gre » 18. 05. 2013. (20:10)

Jel ko zna šta za spojler, vidija sam jedan dio spojlera na sajmu u Lava. U biti će to u biti dvi šlape sa svake strane krme (livo i desno).
Kaže teta na štandu cijena 1000 € :wtf: :wtf: :wtf: :wtf:
Jel to tko ugradio? Jel daje rezultate?
gre
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Jedrilica El Bimbo

PostPostao/la hobotnica » 18. 05. 2013. (20:29)

reka je ven da ce bit slike ovih dana ali nista jos... :wtf: ja sam ga pita i lipo mi je covik reka za njegove kupce nesto jeftinije oko 800 mislim ...jos ti ih ekipa dojde doma montirat tako da ...cekamo rezultate :o
hobotnica
Old Senior Member

Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la gre » 19. 05. 2013. (17:24)

Za njegove kupce???
Pa svi koji su kupili fly su njegovi kupci oli jos ko radi onako dno?
Mislim da je i 800 eura puno. Ne zelim pocjenjivat niciji rad ali cili brod dode cca 3000 e u kituu, ove dvi slape po toj teoriji bi kostale ka trecina broda!!!
Po meni cijena nebi smila bit veca od 500e. Sto se tice montaze, tu nema nekog velikog posla, namaze se epoksi lipilo i uvati na vide. To dva covika naprave u dvi ure vrimena, valjda.

Ma tu je Ven da odredi cijenu ja samo onako malo sa distance gledam. Puno je bitnije da taj spojler otkloni problem zakopavanja krme sa motorom od 30 ks jer je vecina stavila 30 ks

Pozz
gre
Member

Tip plovila: Jedrilica El Bimbo

PostPostao/la el passo » 19. 05. 2013. (18:50)

gre je napisao/la:Sto se tice montaze, tu nema nekog velikog posla, namaze se epoksi lipilo i uvati na vide. To dva covika naprave u dvi ure vrimena, valjda.

Vidim da dobro barataš tematikom pa me zanima par stvari u slučaju da si odlučim zaljepiti spojler na sessu. Jel se to napravi sa samoreznima ili moraju biti na maticu ? Ako je matica jeli bolja ona obična ili kontramatica ? Dali treba micati gelcoat / pituru ili se može zaljepiti i preko toga ? Može li silikon umjesto epoxia ? Ako da koji je najbolji - u biti zanima me dali mogu sa sanitarnim jer nisam pri nekoj lovi? Ako se radi sa epoxiem dali se mora stavljati kakvo punilo ili ga namažeš samog? Kako spriječiti eventualno prodiranje vode u laminat na mjestu di su bušene rupe ? Strah me da ne propišaju pod vibracijama jer moja dva tomosa u tandemu vibriraju bolje nego od najboljeg vibratora - trebaš samo viditi curke kako se gnjezde dok vozim :shifty:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la tomo2 » 19. 05. 2013. (19:45)

el passo je napisao/la:
gre je napisao/la:Sto se tice montaze, tu nema nekog velikog posla, namaze se epoksi lipilo i uvati na vide. To dva covika naprave u dvi ure vrimena, valjda.

Vidim da dobro barataš tematikom pa me zanima par stvari u slučaju da si odlučim zaljepiti spojler na sessu. Jel se to napravi sa samoreznima ili moraju biti na maticu ? Ako je matica jeli bolja ona obična ili kontramatica ? Dali treba micati gelcoat / pituru ili se može zaljepiti i preko toga ? Može li silikon umjesto epoxia ? Ako da koji je najbolji - u biti zanima me dali mogu sa sanitarnim jer nisam pri nekoj lovi? Ako se radi sa epoxiem dali se mora stavljati kakvo punilo ili ga namažeš samog? Kako spriječiti eventualno prodiranje vode u laminat na mjestu di su bušene rupe ? Strah me da ne propišaju pod vibracijama jer moja dva tomosa u tandemu vibriraju bolje nego od najboljeg vibratora - trebaš samo viditi curke kako se gnjezde dok vozim :shifty:

Najbolje delkot dobro izmatirat, namazat epoxi filerom i dobro pritegnut s vidama sajbama i matica, narevno s unutarnje strane prije matica stavit siku i sikom stopat matice da se tokom vibracije ne odvidaju. Moj savjet, tako ja radin.
A epoxi filer hempelov :D
Zadnja izmjena: tomo2; 19. 05. 2013. (19:48); ukupno mijenjano 1 put/a.
tomo2
New Entry

Tip plovila: elan 401

PostPostao/la Ven » 19. 05. 2013. (19:49)

Pozdrav, :wave:

Evo da još jednom o cijeni spojlera , za one koji su kupili brod do ovog poskupljenja cijena je 800 EURa , a posli je 1 000 EURa .

Bit če brzo i slike i testovi pa onda sudite.

A sad našem el passo da opišem kako mi ugrađujemo spojler . Pretpostavimo da je brod korišten i da ima intonak , označi se poziciju koju

pokriva spojler pri montaži i to još povečamo sa svih strana po 2 cm. te pozicije obrusimo na suho kartom 80 da đelkot bude čist .

Ako je na toj poziciji samoodliv on se premjesti i sanira se stara rupa. Isto tako površina spojlera koja se spaja je izbrušena kartom 80 .

Na brod se montira posebno napravljeno " sedlo " koje nakon što se učvrsti na brod samo prisloniš spojler na njega i več je centriran .

Tad na označenim pozicijama probiješ 8 rupa 0d 8 mm , kako probivaš koju rupu tako zavidavaš maticu da se nebi spojler pomaka ,

kad si montira spojler " na suho " onda ga skineš skroz . Na poziciju spajanja odmakneš traku 1 cm i na brodu i na spojleru da ih ne

zamažeš pri spajanju , tada na cijelu plohu spojlera koji se spaja nanese se epoxi filer (ja koristim Hempelov) u debljini oko 2 mm

ta se spojler stavi na " sedlo " i zavidaju vide , vide su inox , 316 , sa extra širokim podloškama sa obe strane , prije stavljanja

podloške i one se namažu filerom . Kada se spojler stegne sa svih strana izađe nešto viška filera i on ti treba da zamažeš vide

s kojim si spojio ali obostrano , Sami spoj prođeš sa prstom da napravi fugu na spoju , tada skineš traku i ponovo prođeš

prstom ali sad prst zamotaš u pamučnu krpu i natopiš sa acetonom , tako nestane prelaz između filera i broda .

Na spojler prvo daš 2 ruke epoxi prajmera pa onda 2 ruke intonka , na kraju daš na kompletan podvodni dio broda intonak .

Dok si sve to radio filer na nadvodnom dijelu je več malo utega , poravna si ga več prstom pa možeš tih par milimetara

piturat sa orginalnim đelkotom koje pripremiš za otvoreno pituravanje ( u obični đelkot staviš parafin )

Eto , možda mi je i šta promaklo pa ako koga šta zanima neka pita . :Other14:

zdravi i veseli bili :OK 17:

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Tel.: 098/ 365 163
E - mail: vnevesca@inet.hr
Ven
Djelatnik u sektoru nautike

PostPostao/la hobotnica » 19. 05. 2013. (19:54)

evo brzi odgovor i to u detalje :thumbup:
lipo je covik napisa da je cijena 1000 eura ,a za njegove kupce tj tebe ,mene i druge 800 e, e pa sad ...sami odlucite...ja nemam nikakvo pravo govorit o cijeni i komentirat javno kome se ne svidja nece uzet a onaj ko ima love i kome se svidja hoce.moje misljenje je da se da napravit jeftinije i mozda cak i sam ali kako ce to ispast... :wtf: bolje dat majstoru malo vise love pa je mir(mozda) ;) ne mora bit bas on ali di god da sam pita cijena je uvik tu negdi cak i dosta skuplje kod nekih,hvala bogu ima izbora cak i tu na forumu ljudi koji lipo rade... ;)
hobotnica
Old Senior Member

Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la tomo2 » 19. 05. 2013. (20:04)

Ma ljudi nista nije puno ako to bude to. Radije dat 800 eurica i dobit nesto na brzini i platformicu malu nego uzet veci motor pa dobijes samo brzinu jer na taj brodic nemos opet stav nesto posebno jaci od 30 ks
tomo2
New Entry

Tip plovila: elan 401

PostPostao/la nostromo » 20. 05. 2013. (00:20)

Ja ovdi ne kužin jednu stvar, spojler košta 800 eur za Venove kupce, a za one koji nisu njegovi kupci 1000 eur, pa di se to još more ugrađivat osim na ven fly, ja takvo dno još nigdi nisan vdija. Moš mislit da je neko kupija flya iz 2.ruke pa mu ide ugrađivat spojler kod Vena za 1000 eur :lol: , ali čekaj dati će i njemu barba Neve bokunčić popusta :wtf:
Drugim ričima Ven, neka celi svet razume NE daješ popust nikome :mrgreen: već imaš malo usudija bi se reći izopačen smisao za marketing ;)
Nek me neko ispravi ako grišin :lol:
Budite mi mladi, lijepi i pametni :Other14:

E da, budan san jer san iša skupljat suše po grotama, odoh ujutro na Magdalene :wave:
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la el passo » 20. 05. 2013. (05:35)

Ven je napisao/la:
Eto , možda mi je i šta promaklo pa ako koga šta zanima neka pita . :Other14:

VEN

Prvo, hvala na iscrpnom odgovoru.
Nisi samo napisao kako su riješeni otvori kroz koje se spojleri ugrade. Kao na zori ili ima neki drukčiji sistem ?
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la mijo » 20. 05. 2013. (12:43)

nostromo je napisao/la:Ja ovdi ne kužin jednu stvar, spojler košta 800 eur za Venove kupce, a za one koji nisu njegovi kupci 1000 eur, pa di se to još more ugrađivat osim na ven fly, ja takvo dno još nigdi nisan vdija. Moš mislit da je neko kupija flya iz 2.ruke pa mu ide ugrađivat spojler kod Vena za 1000 eur :lol: , ali čekaj dati će i njemu barba Neve bokunčić popusta :wtf:
Drugim ričima Ven, neka celi svet razume NE daješ popust nikome :mrgreen: već imaš malo usudija bi se reći izopačen smisao za marketing ;)

E da, budan san jer san iša skupljat suše po grotama, odoh ujutro na Magdalene :wave:

a molim te lipo više pustite vena da radi svoj posal ko želi neka kupi a i onako ne paše na elan 401 : Other6:
Pametan može bit lud,a lud ne može bit pametan.
mijo
Member

Tip plovila: Prince 495 open Yamaha F40/60HETL

PostPostao/la nostromo » 20. 05. 2013. (13:07)

mijo je napisao/la:
nostromo je napisao/la:Ja ovdi ne kužin jednu stvar, spojler košta 800 eur za Venove kupce, a za one koji nisu njegovi kupci 1000 eur, pa di se to još more ugrađivat osim na ven fly, ja takvo dno još nigdi nisan vdija. Moš mislit da je neko kupija flya iz 2.ruke pa mu ide ugrađivat spojler kod Vena za 1000 eur :lol: , ali čekaj dati će i njemu barba Neve bokunčić popusta :wtf:

a molim te lipo više pustite vena da radi svoj posal ko želi neka kupi a i onako ne paše na elan 401 : Other6:

Pa neka radi ko god oće, što god oće ali reći da daješ popust, a zapravo ga ne daješ je neistina jer taj spojler paše samo njegovim kupcima vena 501 fly a oni koji nisu njegovi kupci nemaju na što ugraditi spojler pa ga niti neće kupiti. Oću reć da je cijena 1000 bubnuta bez veze da bi se navodno moga dat popust od 20%, lipo zvuči-ha? a i dalje je skupo, skupo...
Eto da se narod više ne triba misliti zašto je cijena takva kakva je, mora san navesti svoju opservaciju (ništa osobno) jer ona itekako ima smisla, nek se niko ne uvridi jer nema zašto, ovo je forum na kojem se raspravlja, a ne liže pedu za 10% popusta :wave:
A što se tiče Elana ja već iman na njemu spojler i to koji san napravija sam što moreš i vidit u temi Elan 401, koji svoju funkciju obavlja besprijekorno,a izgleda daleko elegantnije iako ga nije radija majstor i inženjer.
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la el passo » 20. 05. 2013. (17:51)

nostromo je napisao/la:zašto je cijena takva kakva je

1. to spada u dodatnu opremu
2. potrebno je napraviti kalup - materijal + rad
3. napravljen je i nasjed kalupa da ugradnja ide brže - materijal + rad
4. potreban je materijal i rad da se spojleri izliju
5. potrebno je da dvoje radnika izađu na teren i ugrade spojler
6. za ugradnju je potreban materijal
7. radi se sa izuzetno otrovnim tvarima
8. budući da su te tvari lako hlapljive potrebna je malo skuplja maska i zaštitna oprema od one koja dođe 10 kn, a te maske / filteri ne traju vječno
9. ko voli nek izvoli, a ko ne miki maus
Po meni je cijena od 800 eura korektna
Dali bi ja na taj način ugradio sebi spojlere koji su istureni, a samim time i udarcima najizloženiji dio trupa...mislim da ne. Još sam uvjek poklonik dobrog starog plastičarenja pa nema problema sa puštanjem portela, nema bojazni za popuštanjem ljepila koje je na između glecoata i gelcoata a nije im istovjetan nego samo mehanički prijanja, spojleri bi se držali svom površinom a ne preko 6 vida, silikona i ljepila. U slučaju jačeg udarca bio bi oštečen spojler bez bojazni da je popustio spoj sa trupom.
Ovo nije kritika venovom načinu ugradnje jer on ima malo drukčiju pozadinu ( nesmije biti strukturni dio trupa )
el passo
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.