iskoristivost prostora

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

iskoristivost prostora

PostPostao/la Rexi » 11. 05. 2013. (11:48)

Ajmo tu jedan brainstorm oko iskoristivost prostora.

Ja imam par stvari koju vec neko vrijeme pokusavam smisliti kako i sto.
postoje povrsine na brodu koje se iz nekih razloga ne mogu iskoristiti, ajmo o tim stvarima u ovoj temi da si pomognemo malo :thumbup:

1. vrata istranke/dalmatinke i slicnih brodova, kako tu povrsinu iskoristiti?
jedna od ideja je roll up vrata, no to je upitno kako se ponasa na morskim uvjetima a i treba imati preduvjete za to.
ajmo dalje?
kao sto sam vec u par postova spomenuo, meni je ideja da se od okomite povrsine vrata - transformira u stol, bilo da se nabode usred broda ili nekako drugacije.

2. Povrsina di je kapa vanbrodskog motora.
ovo sam vidio da je jedan stavio kao most s jedne na drugu bondu i onda moze koristiti to te je stisao rad motora, također se moze podignut taj most na principu haube... svidilo mi se jako. mislim da imam nekamo sliku toga. samo moram naci.

3. Ukoliko se koristi vanbrodski motor, tada imamo "rupu" izmedju spojlera, koja je alternativa da imamo cijelu platformu a opet da funkcionalno sve funkcionira (okretanje motora te da se na neki nacin moze motor podignut)

eto. slobodno se nadovezite :thumbup:
Rexi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka

Re: iskoristivost prostora

PostPostao/la lupis » 11. 05. 2013. (17:18)

1. na vrata moreš obisit ploču za pikado,s unutarnje strane....,a s vanjske npr poštanski sandučić...,bukaporticu moreš isto iskoristit kao dasku za rezanje pancete,zimske,pomidora,kapule,mesnog,....ima tu mogućnosti ohoho...

2.prostor iznad vanbrodskog motora je najbolje iskoristit ugradnjom unutarnjeg....,odmah dobivaš i stol kojeg si se dotaknuo u prvoj točki...,na tom stolu moreš rezat sve ono što sam već naveo,a to su panceta,zimska,pomidor,kapula,mesni,..a kako je prostor veći ima mjesta i za rezat srijemsku,sir kako iz butige tako i domaći,čajnu,kruh,pršut ,..moreš mazat palačinke svim i svačim..,pa kad imaš prostor za rezanje na kašunu automatski ti se oslobađa onaj prostor na bukaporti od vrata za nešto drugo..,moreš stavit recimo ploču od šparheta onu modernu..

idem maznut sladoled i pivo pa će bit ideja za koju uru još... ;)
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la mihmirko » 11. 05. 2013. (17:31)

:clap: :clap: :clap: :lol: :lol: :lol: nasmija me do suza
- Ajde sve priznaj! Đura će da ti oprosti što te je tukao...
mihmirko
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver Pilothouse 640; Vega

PostPostao/la bananko28 » 11. 05. 2013. (17:37)

hehehehehe lupis, igleda da si se i prije ovog posta naja smokava i ledene vode..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bananko28
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la ivan3 » 11. 05. 2013. (17:43)

: Laughing4: : Laughing4: : Laughing4:

lupise jeben ti život piša san gaće

da ploča za pikado hahahahaha
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la el passo » 11. 05. 2013. (18:13)

Rexi je napisao/la:3. Ukoliko se koristi vanbrodski motor, tada imamo "rupu" izmedju spojlera, koja je alternativa da imamo cijelu platformu a opet da funkcionalno sve funkcionira (okretanje motora te da se na neki nacin moze motor podignut)

Stavke pod 2 i 3 se može riješiti na način da zatvoriš prostor izmođu spojlera i tamo ugradiš nosač vanbrodskog. Krma tije slobodna pa možeš od nje što te volja. Lupisova idea za zamjenu vanbrodskog unutarnjim će za posljedicu imati prekrajanja ulaza u kabinu i muku pri ulasku / izlasku što god da prekrojiš. Osim toga gratis dobiješ smarad dizela, vibracije i sve i svašta u santinama. Stol možeš izvesti preklopno na vratima kabine.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Rexi » 11. 05. 2013. (21:08)

thx el passo,

ali ako motor pomaknem na nosac koji se nalazi na spojleru, zar nece onda motor gubit grip kad bude valova :eh:
Rexi
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka

PostPostao/la škarik » 11. 05. 2013. (21:16)

kad san iša vidit koliko bi koštalo da napravin dvokrilna vrata sa raštelama (griljama) za ulaz u dalmatinku, ohohoo. Ne znam jedino da li ima nešto slično kupit u Bauhausa, mada čisto sumnjam.
Umisto (za sada) drvenih vrata koje bi Lupis koristija ka stol a ja ću ga koristit za srfanje ;) , pada mi napamet samo pleksiglas da vidin iznutra ako ima kakvih neželjenih gostiju po noći.
Ovaj prostor između 2 spojlera je teško iskoristit. Jedino uvlačive skale unutar spojlera ali takve skale koštaju za popiz.it.
škarik
Old Senior Member

Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la el passo » 12. 05. 2013. (07:05)

Rexi je napisao/la:thx el passo,

ali ako motor pomaknem na nosac koji se nalazi na spojleru, zar nece onda motor gubit grip kad bude valova :eh:

Ako ga namjestiš kako treba nebi trebalo biti neke veće razlike nego sad. Ta ti se situacija može desiti i ovako
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la peroski » 12. 05. 2013. (12:27)

: Laughing4: Lupis, pupak mi se odvezo :thumbup: :clap:
peroski
Member

Tip plovila: Ocqueteau 610

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.