VEN501 fly-kabin >close up<

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: VEN501 fly-kabin >close up<

PostPostao/la Pape » 08. 04. 2013. (08:25)

lincoln je napisao/la:Evo smanjija sam još sliku pa izgleda da se zalipila.Da čujen komentare jer su me u lučici većinom izasrali.

...solar na ok mistu...
...ti plexi će ti ciknit...triba ga uokvirit ko šta je elpaso reka...bočna svitla spusti na kabinu...smetat će noću....poziciono, negdi na krmu radi istog razloga....
...ograda na krmi će ti smetat, ako budeš sidija i vata iz ruke...

...ako od ovoga ništa ti osobno ne smeta...ostavi kako je...a priče iz porta...u jedno uvo ti uđe...a na drugo izađe...
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la šetač pasa » 08. 04. 2013. (08:37)

Pape je napisao/la:
lincoln je napisao/la:Evo smanjija sam još sliku pa izgleda da se zalipila.Da čujen komentare jer su me u lučici većinom izasrali.

...solar na ok mistu...
...ti plexi će ti ciknit...triba ga uokvirit ko šta je elpaso reka...bočna svitla spusti na kabinu...smetat će noću....poziciono, negdi na krmu radi istog razloga....
...ograda na krmi će ti smetat, ako budeš sidija i vata iz ruke...

...ako od ovoga ništa ti osobno ne smeta...ostavi kako je...a priče iz porta...u jedno uvo ti uđe...a na drugo izađe...

Ovo što je Pape reko stoji. Sve potpisujem. Posebno ovaj dio za priče iz porta. Uvijek ima dežurnih dušebrižnika, sveznalica ..... Zanemari i uživaj! :D :wave:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la lincoln » 08. 04. 2013. (15:34)

Hvala svima na konstruktivnim kritikama. Prokromski nosač svitala je ispa visok jer inače smeta kod ulaska u kabinu ( iovako se moram sagnit sa mojih 1,94m)a svrha mu je ujedno ka zaštita solara ali moram priznat da kad sam ga montira odma san ga tija iskidat brusilicon.Šta se tiče bočne zaštite vjetrobrana još uvik duman kako je najbolje izvesti.Ovim putem zahvaljujem Venu šta mi je donira materijal za vjetrobran.Vjetrobran san testira i više ne triba nosit kacigu od motora jer ništa ne puše iza njega. Inače i ja sam zaključija da je ovo jedino misto za solar na kojem ne umanjuje korisnu površinu broda.
lincoln
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la Duke Roland » 09. 04. 2013. (19:18)

lincoln je napisao/la:Duke, obzirom da si spomenija solar, evo vidi moje rješenje ( autorski rad) za nosače signalnih svitala sa vjetrobranom i solarom od 40W( oko2,5A)pa možda dobiješ kakvu bolju inspiraciju. Solar i srednji dio vjetrobrana se otvaraju skupa sa poklopcem kabine.Nažalost ništa od moje slike jer je dodavanje privitka onemogućeno.

Nice.. Solar je po meni na idealnom mjestu, ne smeta a možeš mu i kut mijenjati!! :D
Ja san ga planirao montirat na ove manice na krovu kabine a sidreno svijetlo na portelu..
Jedino sta u tom slucaju gubim "sjedece" mjesto na kabini..al sta je tu je..
btw: Sta ti sve napaja taj solar??

Viktor je napisao/la:
Duke Roland je napisao/la:Pozdrav Škvadri;

Eto da se priključim..
Odnedavno sam i ja vlasnik spomenutog broda, ven501k fly.. :wave:
Kupio ga godinu i po starog sa Tohatsu 30cv 2T.

Jučer sam ga bacio na suho jer ima nekih detalja koje treba doraditi..
Treba napraviti tendu, jastuke za kabinu, montirat sidreno svjetlo i uredit malo instalacije..
Planiram stavit solarku, DC regulator i još jednu bateriju da bi imao konstantno 12Vdc za mrzlu pjaču! :D
Osim dorada treba napraviti i jednu preinaku! Isčupalo je oćet na krmi, tako da treba malo pojačati i ponovo plastificirati..
Uglavnom oko mjesec i po obaveze i gustanja prije ponovnog porinuca..

Trazio sam on line rijesenja da bi pojednostavio neke ideje i multifunkcionalnost!
Tako sam i dospio na ovaj forum....

pozz; DUKE

Pozdrav Duke ;)
Za sad ono sto mogu rec za Vena nakon godinu i po , da je OK , plastika je dosta ok napravljena , malo greza , ali to je plovilo za nas raju . Najveca mana je po meni to prokleto krmeno zrcalo , i preporuka Venu je da napravi ocete s pojsacanjem recimo inox plocica cca 5 x 5 cm da poveca povrsinu koja nosi , dize cijenu barke za 100 kn , ali daje sigurnosti na vezu.

Hi Vik! :geek:

BTW; da spomenem, osim pojacanja na krmi ilti zrcalu, slicna cu napraviti i na razmi, na mjestu montiranja vilica za vesla..
Na predviđenom mjestu "škermi", iznutra ću zalijepit inox pločicu te sa gornje strane uvidat postolje za vilicu! ;)
Ujedno cu pojačanje iskoristit i za montažu postolja biminia..

ukoliko ima jos ideja.. shoot please! :)
Duke Roland
New Entry

Tip plovila: Ven 501k fly

PostPostao/la lincoln » 11. 04. 2013. (20:09)

Duke, pita si šta mi napaja solar. Dopunjava mi dvi AGM akumulatora od 50Ah jer sam ima ideju da uzmem Haswing električnu pentu i koristim je za mukte panunavanje( punjač i priključak kopno). Osim toga na dvodnevnim Đitama punit će mi smartphone na kojem mi je nautička navigacija a tu je i ideja o frižideru.
lincoln
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la Duke Roland » 18. 04. 2013. (20:34)

lincoln je napisao/la:Duke, pita si šta mi napaja solar. Dopunjava mi dvi AGM akumulatora od 50Ah jer sam ima ideju da uzmem Haswing električnu pentu i koristim je za mukte panunavanje( punjač i priključak kopno). Osim toga na dvodnevnim Đitama punit će mi smartphone na kojem mi je nautička navigacija a tu je i ideja o frižideru.

Trebam jedan kvisko.. :geek:

Uvodno..U cijeloj priči ide; solar, panel i batt.. Malo sam zbrajao potrošnju koju bi ja zakacio na sustav i odlučio se na 80W solar i 2x50Ah batt..
Međutim zanima me preporuka za "voltage regulator".. koji model i što je potrebno da ima kao opcije..
Jasno mi je da solar preko regulatora puni bateriju sa "floatig voltage" sa 2,27 Vdc po ćeliji, i također ih sačuva od deep discharga..
Na regulatoru, koji sam ja gledao, postoji spojno mjesto za panel, bateriju i izvor napajanja gdje se spajaju potrošači..
ali,, Zanima me princip rada sustava u slučaju kada motor radi i alternator puni..!?
Na koji način presvitcham izbor napajanja da mi alternator puni i te baterije u režimu rada??
Jer potrebno ugrađivati dodatnu izbornu sklopku..? Ili ima "pametnih" regulatora na koji se može spojiti i sekundarni izvor, u ovom slučaju alternator..??

Help, Duke
Duke Roland
New Entry

Tip plovila: Ven 501k fly

PostPostao/la golum » 07. 05. 2013. (20:31)

Jučer mi je dostavljen moj Ven 501k ono što sam vidio izgleda ok i zadovoljan sam. :D
Vedran mi je osobno dostavio brod bez naknade osim refundiranja troška goriva i cestarine ovim putem mu se zahvaljujem još jednom. :thumbup:
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la mijo » 08. 05. 2013. (19:57)

susreja san ga autocestom lipo ga je vidit i neka ti ubrzo zaplovi plavim Jadranom :Drink40:
Pametan može bit lud,a lud ne može bit pametan.
mijo
Member

Tip plovila: Prince 495 open Yamaha F40/60HETL

PostPostao/la hobotnica » 08. 05. 2013. (20:00)

cestitke!!!nadam se da si zadovoljan ka i ja!!!pomalo ce se lipo uredit i na more :thumbup:
hobotnica
Old Senior Member

Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la mijo » 08. 05. 2013. (20:22)

evo da se malo vratimo na temu kako je zima bila duga i kišovita a moj ven na suhom vezu ja san malo pušta se u neke radove. naime ugradija san rezervar u kabinu (orginal yamahin 25 litara) doda sam još i separator goriva te sam malo podiga visinu motora za jednu rupu gori te mi je sad visina kavtiacijske ploče podignuta za cca 2 cm. ako bog da ovih dana ide u more pa ćemo vidit kako će se ponašat u tom polažaju rad motora i parametri.
mijo
Member

PostPostao/la golum » 08. 05. 2013. (20:45)

Ajde Mijo kad nađeš vremena pa poslikaj taj rezervar u kabini. :thumbup:
golum
Old Senior Member

PostPostao/la mijo » 08. 05. 2013. (20:54)

poslikat ću ga ali sve je u kutiji malo san ga upustija i obradija da sidne tako da ne smeta za visinu kreveta i izvuka mu odušak van da ne smrdi benzina i sve se lipo upasalo kad uvatin vrimena ovih dana bacit ću koju sliku
mijo
Member

PostPostao/la golum » 08. 05. 2013. (21:01)

Ok,nema žurbe :thumbup:
golum
Old Senior Member

PostPostao/la golum » 09. 05. 2013. (22:41)

Eto da ne ostanem dužan :)
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
golum
Old Senior Member

PostPostao/la ven 501 cabin fly » 10. 05. 2013. (00:26)

Čestitke na novom plovilu,želim ti mirno more i puno milja :wave:
ven 501 cabin fly
New Entry

Tip plovila: ven 501 cabin fly

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.