Zaštita mora? A ko štiti ribe?

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Zaštita mora? A ko štiti ribe?

PostPostao/la Strici » 29. 07. 2008. (21:24)

Ma siguran sam da sam od svih vas duže na Jadranu, jer sam i stariji. I zato vam mogu reč da nije problem u zakonima, kaznama, kontrolama; problem je u mentalitetu; problem je u glavama.
More, more se nemože uništiti, kako su nekad ljudi ovdje govorili, izloviti. Sve če doči na svoje, pa bilo to kad god bilo. More ima vremena. Svijet i more je vječno i to če biti. Mi nismo vječni.
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la Strici » 29. 07. 2008. (21:31)

DAMIR je napisao/la:Po meni,bija bi dovoljan samo JEDAN policajac da uvede red na moru. :evil:

Dragi moj Damire, tog češ policijota vidjet na peškariji kako kupuje mole od pedlja, ili dobije veče i mufte.
Strici
Senior Member

PostPostao/la T&T DENTEX » 29. 07. 2008. (21:35)

Strici u jednome ste u pravu a to je da je problem u mentelitetu i u glavama ljudi ali da se more nemože
izloviti , zagaditi , uništiti , nebi baš reka jer je očito da je več sve napola sje..... .
Obratio sam vam se sa vi jer predpostavljam da ste puno stariji od mene . ;)
slika
T&T DENTEX
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: kuster 550 cabin

PostPostao/la Strici » 29. 07. 2008. (22:16)

Je stoji, nažalost u starosti imaš pravo. No netreba meni na vi, iako ja starijima privatno isto persiram. To o izloviti i nemože se, to nisi razumia. Ja sam prvi taj koji to oddavno proba utuviti ovim ovdje u te tvrde glave. Svemu ima kraja i sve se može uništiti. To o izloviti to pričadu starije generacije.
No da nabacim zadnji moj događaj:
Na jedrilicu veslam malim kaičem, jer je na bovi. Pod kaičem, ili ti bajbotom vidim malu hobotnicu. dite od hobotnice ustvari. Poigrao sam se s njom, i onda je nježno stavio u sič i odveslao na puntu i prije nego sam je pustia, "tepao joj" neka više ne dolazi ovamo sasvim blizu. Sve je to meni normalno i svojstveno, jedino me brine govor jednog mlađeg, vašeg Spliče, koji je sve to vidia. "Ive, možeš ti nju nosat kud hočeš, uvatit ču ja nju."
Eto vidiš, to mene brine. Taj mentalitet mlađih; ne onih starijih.
Zadnja izmjena: Strici; 23. 12. 2008. (17:16); ukupno mijenjano 1 put/a.
Strici
Senior Member

PostPostao/la lupis » 30. 07. 2008. (00:12)

Strici je napisao/la:
DAMIR je napisao/la:Po meni,bija bi dovoljan samo JEDAN policajac da uvede red na moru. :evil:

Dragi moj Damire, tog češ policijota vidjet na peškariji kako kupuje mole od pedlja, ili dobije veče i mufte.

Nije pandur kriv ča ima malu plaću pa mora kupovat mole od pedlja za 20 kn a ne od dva pedlja za 40 kn! :lol:
A šta bi rekao tek kad bi vidio pandura da u sred sezone košta barku na rivu ispred xy konobe i odnese u istu u 22 sata uvečer dvi kašete oslići!Ja mislim da bi tu praksu trebalo pohvalit jer ipak nam je gost na prvom mjestu i treba mu dat frišku ribu! :lol:
A ako isti još ima ispit za voditelja čamca(za kombajn vjerojatno ima) i ribolovnu dozvolu,ja stavim glavu na panj!
I ja sam napisao da nije problem u samom zakonu,nego u svemu ostalom!

I onda njegov kolega i kompa mene ili tebe jeb. jer mi je dozvola ostala doma!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la unije » 30. 07. 2008. (06:44)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (23:40); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Strici » 31. 07. 2008. (22:01)

A jesi li vidia podlanicu koja je utekla iz ribogojilišta. Ili lubina. Ma nije to iz prirode i nezna preživjeti. Jadna je svaka riba (i ne samo riba), koja majke nije vidjela.
Govori susjed: Bacia sam 500 metara popunice, a nema ni za objed. Govorim mu: A da malo prestanete bacat, možda ribice porastu. A on meni; A ne, poč su sutra kupit još ,200 metri.
Strici
Senior Member

PostPostao/la unije » 31. 07. 2008. (22:14)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (23:40); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Strici » 02. 08. 2008. (21:49)

unije je napisao/la:strici ko baci 500 m popone i ne uvati za objed je totalni debil. sa 100 m popune svaki dan se može uloviti 200 kn i to je x 30 = 6000 kn da nemaš ni 4 osnovne

E moj dečko, ako ti je boravak tamo kako ti je na forumu i ime, onda je to tako. A taj da ne kažem seronja i nije neki debil, nego je pomorac u pemziji, on zna dobro o moru. No poanta i nije u tome dali je ulovia, ili ne, nego je u njegovoj glavi, u njegovom razmišljanju.
Strici
Senior Member

PostPostao/la unije » 03. 08. 2008. (15:18)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (23:41); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 03. 08. 2008. (15:31)

unije je napisao/la:gledaj strici ja ti nisam baš dečko kao prvo, a drugo moraš razlikovati ribare od pomoraca. to su potpuno dvi različite kategorije ljudi. ako je neko naviga 40 godina obaša sva mora kako kaže Dragojević u Kopakabani ne znači da zna uvatiti kašetu škrpuni ;) i naravno protiv sam tih malih, srednjih i polu ribara. treba postojati samo ribar profesionalac i amater. aj živija ti meni

odnija ti vrag te škrpune,nisi ima kraj tolike ribe u moru drugo šta stavit. Jesi li makar na velike mislija ili na one male? :lol: :lol:
DAMIR

PostPostao/la piškera » 06. 08. 2008. (08:31)

Moram se dodati na ovaj komentar,uz veliki pozdrav svima.Eto,ja sam pa mogu reći cili život na moru,od svoje 10 godine,jednostavno ne mogu virovati što sve u nanašnje vrime ova naša tzv.policija radi na moru,ljudi moji,u zadnje 2 godine se iz Šibenskog kanala sa plivaricama uvatilo samo orada prako 30-40tona,da liposam napisa TONA,a zna se dobro da se od obale ne smije pasati 300 m,a uz to i zabranjeno je u kanalima.
Počevši od ekipe iz Trogira,Kaštela,Tribunja,a u zadnje vrime i Mandaline,,di je tome kraj,da se riba iztribi u 10-11 misecu,kad se mristi,pa zar se to ne može zustaviti,pa samo prošle godine su Kaštelani uvatili 10 tona,na oči cilog grada,niko ni riči,onda mi pričamo o Zerpu,neka nas je stid i sram.
...riči dide mog:upamti zauvik da u njima vire ni,nisu oni ka i mi ...
piškera
Member

Vrsta ribolova: profesionalni

PostPostao/la raptor » 06. 08. 2008. (10:03)

Piškera,neka je njih sram a ne nas :!: I ovi moji iz sela piće tamo klaštrit a ovdi su sve potaracali nemoreš uvatit ribe ni za marendu.Još se usude i komentirat kako nima ribe :o a vuku migavicu po Saldunu i danju i noću,kad je dozvoljeno i kad nije,a oko mriže,ma koje oko jebate,ženska čarapa,koltrina na kraju,nemore preživit ni plankton :!: Mene je jedino sram ča ne zoven murju kad ih u dvi ure iza ponoči vidim kako vuku migavicu a svitla pogašena.Dok san živija u Selcu oni moji imali su po cca.500 udica parangala sve dok kapetanija iz Crikvenice jednu veće ni zaustavila jednog lika ,iskontrorirala,pronašla 600 udica,i napisala liku kaznu od 5000 kn koliko se sićam.Odma drugi dan su svi parangalisti reducirali broj udica na propisan broj ;) Pa tako onda triba napravit i sa privatnicima,uvatit ga u prekršaju ,drastično kaznit a ne uzet malo mita u ribi i deri dalje.Istu stvar primjenit i na nama sportskim ribolovcima,onim podvodnim te naravno zabranit strancima bilo kakav ribolov. :!: Evo ti primjer najnovijih kazni u prometu- vračan se sa kontrole od likara iz krapinskih toplica,vozim se po autoputu i sve mi nešto čudno,nekako kao da se presporo vozi ili san ja prebrz a vozim 130 km/h :mrgreen: Kara,svi se drže propisane brzine i nema jurnjave jerbo su kazne i po 7000 kn ;) Dakle treba udrit prekršitelje po takuinu pa neće dolazit do prelova ili ulova tamo di je to zabranjeno ili slično.pozdrav

ps.opet ću najebat jer san napisa da strancima triba zabranit ribolov :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 06. 08. 2008. (11:10)

E,a šta san ja ono napisa o samo jednom policajcu? Opet dolazimo na ono moje..ma triba tu gamad oderat do kosti tako da mu više nikad ne padne na pamet nešto slično! Pa bija to domaći,furešti,pa taman da mi je i čača rođeni!
DAMIR

PostPostao/la lupis » 06. 08. 2008. (13:23)

Neka se nitko ne uvrijedi,ali po nekim odgovorima a i pitanjima u vezi krivolova kao i onome ča se nadzire iz pojedinih iskustava članova foruma meni se čini da ne živimo u istoj državi.
Jer ono ča je negdje rijetkost,negdje drugdje u Lijepoj Našoj je uobičajena praksa!

A Raptore,ča ti misliš?Ti si globtroter!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.