Prstaci

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Prstaci

PostPostao/la lupis » 23. 02. 2009. (15:16)

Eto..,to smo znači znali i prije...

Ča pojedeš platiš,uzdaj se use i u svoje kljuse...,niko ti neće pomoć..

Ja sam davno rekao da nikakva kontrola na moru nije potrebna...,zna se koliko prosječni Hrvat pojede ribe godišnje...

Samo "ulaz" treba kontrolirat i ča Damirko kaže pravna država...,što se zaštićenih školjki tiče 99% sam siguran da na mom otoku ih u restoranu nać nećete!
Zato oni koji znaju di ima čevapa,nek se pogledaju u zrcalo i rasčiste sami sa sobom najprije,posli nazoveš neki telefonski broj,fala bogu danas svako ima i fotoaparat na mobitelu pa to ni teško ni "ovjekovječit"...

Meni stvarno ni jasno da je to problem prijavit,ako već znaš di ih ima!Jer to je više nego bezobrazno i neodgovorno!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la DAMIR » 23. 02. 2009. (15:42)

Vidi ovako...imali smo neko vojno izaslanstvo iz Švedske u Splitu,4 dana su bili u nas. Njihov admiral sa još 3 časnika. Između ostalog,jedno veče smo ih odveli na Bačvice u restoran B... na večeru. Izbor ribe,rakova i školjki stvarno vrhunski. Konobar je doša do nas i između svih školjki i rakova koje je nabroja,spomenija je i prstace! Otvoreno,bez ustezanja. Naš časnik za vezu ga je pozva na stranu i upozorija da pripazi na ponašanje i da prstace ne nudi pripadnicima HRM-a i ljudima koje dovodimo. Kasnije je večera protekla kako je protekla i ajde...
Nakon tjedan dana,zovu nas na redovni mjesečni radni sastanak u Lučku kapetaniju Split. Ono,koordinacija odogovrnih službi na moru,Policija,HRM,Carina,Inspekcija,Obalna Straža...jedna od točaka dnevnog reda je bilo i krivolov. Naš časnik za vezu koji je bija i na tom sastanku,iznija je slučaj iz tog restorana, i odma su ribarski inspektori i policija dogovorili "posjet". Dogovor je bija da se navečer ode tamo na "večeru" i uhvati se takva radnja na djelu. Naravno,kad su došli,"ćevapa na buzaru" nije bilo na ponudi. Pravovremena dojava ih je spasila od goleme novčane kazne i zatvaranja restorana. Sad ti budi pametan pa reci ko je posla dojavu u restoran šta im se sprema? Znamo za svih 22 ljudi koji su bili na sastanku u kapetaniji. Znam samno to da nisu ona 2 policajca i mi iz Lore. Znači ostaje još 17 sumnjivaca. Na koga ćeš uprit prstom? :shock: Toliko o odgovornim službama.
DAMIR

PostPostao/la lupis » 23. 02. 2009. (16:12)

Da je konobar samo rekao "uobičajeno?",ne bi bilo problema,a i vezista bi kuša nešto novo!

Jel taj "veznjak" napredova posle ili su ga degradirali?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la DAMIR » 23. 02. 2009. (16:40)

nije,sve je OK.
DAMIR

PostPostao/la primorac » 23. 02. 2009. (17:07)

A vidiš, Damire, gazda Š... restorana B.... ima jako dobrih prijatelja baš u tvojoj "firmi", još iz doba rata. I ne samo u tvojoj. Lani je bio pravi cirkus kad su mu rušili svježe izbetonirani mul na otočiću kojeg je vlasnik u blizini Stona. Ipak ponekad djeluje pravna država.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la DAMIR » 23. 02. 2009. (19:59)

primorac je napisao/la:A vidiš, Damire, gazda Š... restorana B.... ima jako dobrih prijatelja baš u tvojoj "firmi", još iz doba rata. I ne samo u tvojoj. Lani je bio pravi cirkus kad su mu rušili svježe izbetonirani mul na otočiću kojeg je vlasnik u blizini Stona. Ipak ponekad djeluje pravna država.

upravo zato jer ima poznanstva u Lori i vodimo dosta gostiju baš kod njega. Ali,isključeno je da je to bilo ko od ovih sadašnjih ljudi. Ti na koje misliš su već odavno u mirovini. Ovo šta je bilo na sastanku,nema šanse!
DAMIR

PostPostao/la franco » 23. 02. 2009. (20:41)

Nemoj se začudit kad doznaš da su mu glavni dobavljači baš iz tvojeg "poduzeća" oni mogu štemat pod pokrićem rada za RH
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la DAMIR » 23. 02. 2009. (20:49)

franco je napisao/la:Nemoj se začudit kad doznaš da su mu glavni dobavljači baš iz tvojeg "poduzeća" oni mogu štemat pod pokrićem rada za RH

OK,i to je moguće,vidim i sam neke nezakonite radnje vezane za ribolov u Lori. To za prstace neznam ali ako i ima, znam di ih triba onda tražit. Ne hodaju svi u Lori sa bocama na leđima,jel tako? 8-)
DAMIR

PostPostao/la karamba » 24. 02. 2009. (21:09)

lupis je napisao/la:...,što se zaštićenih školjki tiče 99% sam siguran da na mom otoku ih u restoranu nać nećete!
Zato oni koji znaju di ima čevapa,nek se pogledaju u zrcalo i rasčiste sami sa sobom najprije,posli nazoveš neki telefonski broj,fala bogu danas svako ima i fotoaparat na mobitelu pa to ni teško ni "ovjekovječit"...

Meni stvarno ni jasno da je to problem prijavit,ako već znaš di ih ima!Jer to je više nego bezobrazno i neodgovorno!

lopy , ča se šališ ili ozbiljno govoriš da na krku u restoranima nema prstaca ? :wtf: :wtf: ,??
šta misliš da ih nitko nikad nije prijavio ? dajjj ,molim te !
idi u bilo koji "dobar" restoran naruči iste pa ih prijavi ! :crazy: , ne samo da im se ništa neče desit nego češ i ti naje.at jer če lopine saznat tko ih je prijavio !,
kod nas sve neštima pa tako i to , al da ih nema to nije istina jer idem dosta ljeti po restoranima i vidim šta se radi i šta se nudi.
,,
i ne podržavam izlov niti distribuciju istih ,da nebi bilo zabune samo konstatiram.
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la tedanius » 24. 02. 2009. (21:27)

DAMIR je napisao/la:Vidi ovako...imali smo neko vojno izaslanstvo iz Švedske u Splitu,4 dana su bili u nas. Njihov admiral sa još 3 časnika. Između ostalog,jedno veče smo ih odveli na Bačvice u restoran B... na večeru. Izbor ribe,rakova i školjki stvarno vrhunski. Konobar je doša do nas i između svih školjki i rakova koje je nabroja,spomenija je i prstace! Otvoreno,bez ustezanja. Naš časnik za vezu ga je pozva na stranu i upozorija da pripazi na ponašanje i da prstace ne nudi pripadnicima HRM-a i ljudima koje dovodimo. Kasnije je večera protekla kako je protekla i ajde...
Nakon tjedan dana,zovu nas na redovni mjesečni radni sastanak u Lučku kapetaniju Split. Ono,koordinacija odogovrnih službi na moru,Policija,HRM,Carina,Inspekcija,Obalna Straža...jedna od točaka dnevnog reda je bilo i krivolov. Naš časnik za vezu koji je bija i na tom sastanku,iznija je slučaj iz tog restorana, i odma su ribarski inspektori i policija dogovorili "posjet". Dogovor je bija da se navečer ode tamo na "večeru" i uhvati se takva radnja na djelu. Naravno,kad su došli,"ćevapa na buzaru" nije bilo na ponudi. Pravovremena dojava ih je spasila od goleme novčane kazne i zatvaranja restorana. Sad ti budi pametan pa reci ko je posla dojavu u restoran šta im se sprema? Znamo za svih 22 ljudi koji su bili na sastanku u kapetaniji. Znam samno to da nisu ona 2 policajca i mi iz Lore. Znači ostaje još 17 sumnjivaca. Na koga ćeš uprit prstom? :shock: Toliko o odgovornim službama.

meni se čini da je najveći zaštitnik vlasnika restorana B upravo ovaj časnik za vezu, jer se on pravi Šved umjesto da netko ko prima plaću iz proračuna zovne kolege koje primaju plaću iz proračuna i da oni odmah odrade posao-(ne on čeka neke sastanke i ko zna što još čeka........) a ne on upozorava vlasnika, reka bi major aleksa koješta
tedanius
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Kuster 550 Cabin + Yamaha 100

PostPostao/la DAMIR » 24. 02. 2009. (21:35)

Navedeni časnik za vezu nema nikakve ovlasti regirat na takve stvari u civilnom sektoru. Postoji Zapovijed Načelnika GSOSRH, Pavla Miljavca koja takve stvari izričito zabranjuje, i još nije povučena. A kad je Miljavac bija Načelinik...ima 10 godina.
DAMIR

PostPostao/la tedanius » 24. 02. 2009. (21:48)

DAMIR je napisao/la:Navedeni časnik za vezu nema nikakve ovlasti regirat na takve stvari u civilnom sektoru. Postoji Zapovijed Načelnika GSOSRH, Pavla Miljavca koja takve stvari izričito zabranjuje, i još nije povučena. A kad je Miljavac bija Načelinik...ima 10 godina.

što zabranjuje da se nazove 92 i prijavi pokušaj činjenje kaznenog djela (što je isto tako kazneno djelo), ne razumin, znači časnici HV kada idu na ručak u neki restoran i vide da neko razbija glavu nekome ili nedaj bože vide da se čine neka teža djela ne smiju zvati policiju nego čekaju neke radne sastanke da bi to prijavili.
tedanius
Member

PostPostao/la karamba » 24. 02. 2009. (21:53)

damire , ako je čovjeku ponuđen prstac ,on ga je mogao naručit i to 5 kila , i potiho nazvat inspekciju mobitelom i lagano jest i čekat te ih uhvatit na dijelu istog dana .
Ali o tome ja govorim (neznam koji je to restoran o kojem govorite B ) ali takvih "B" restorana ima koliko hočeš na obali i njima nitko ništa očito nemože , o tome ja pričam .
Ne funkcionira cijeli sistem kako treba pa ne funkcionira ni to .
jer me nitko nemože uvjerit da se tome nemože stat na kraj , može samo nema političke volje.
isto kao i s drogom , može se uvest zakon da svaka 2 mjeseca svatko mora osobno doč u policiju vadit krv za testiranje i u roku od pol godine droge nebi više bilo , ali to državi ne odgovara , korupcija je na na svim poljima.
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la DAMIR » 24. 02. 2009. (21:55)

Druga stvar su teža kaznena djela poput krvnih delikata o kojima pišeš. A i tada su ovlasti pripadnika HV jako skučene,osim pripadnika Vojne Policije koji najteže prijestupnike mogu zadržat do dolaska Policije. Nego,tema su bili prstaci?
DAMIR

PostPostao/la tedanius » 24. 02. 2009. (22:12)

DAMIR je napisao/la:Druga stvar su teža kaznena djela poput krvnih delikata o kojima pišeš. A i tada su ovlasti pripadnika HV jako skučene,osim pripadnika Vojne Policije koji najteže prijestupnike mogu zadržat do dolaska Policije. Nego,tema su bili prstaci?

Ma kojim jezikom da objasnim g-din DAMIR, ovo što vi pišete meni n ikako nije jasno. Makar moralna obveza svakog građanina je da kaznena djela prijave policiji, zato je telefon 92 besplatan, da li taj naš vridni i pošteni časnik za vezu zna lipo nazvat policiju i reći "tu u restoranu B ponuđeni su mi prstaci koje sam ovaj momenat odbio", i ništa više, lipo nastavit svoju večeru a policija ima obvezu dalje raditi ili ribarska inspekcija jer u kuhinju restorana može ući samo osoba koja ima obavljen zdrastveno sanitarni pregled. Isto ovo vrijedi i za zubace,jastoge...... kad je lovostaj na iste, ne smiju se nuditi osim ako ne posjeduju dokaz da je bio zaleđen prije lovostaja i kada je ulovljen.
tedanius
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.