dalmatinka-ven 590

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: dalmatinka-ven 590

PostPostao/la hobotnica » 25. 04. 2013. (20:08)

enzoenglez je napisao/la:
hobotnica je napisao/la:dobro pitanje evo ja imam isti sistem i mogu podizat motor ali samo kad je okrenut u desnu bandu do kraja inace ne gre.cestitam skarik bit ce prava zvjerka :thumbup: :thumbup:

Da, ista stvar je i kod mene, može se podići jedino kad je u krajnjem položaju, tj. kad je skroz razvučeno. Samo što je flanđa od komande volana zavidana tamo di kod tebe izlaze kablovi, pa je blaži kut.

evo u mene isto kako je covik opisa i super..ma rijesit ce to skarik siguran sam :thumbup:
hobotnica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la škarik » 25. 04. 2013. (22:35)

dakle, motor se diže kad je u okrenut u jednom smjeru i moram priznat da se malo teže diže. Riješit ću i taj problem, ovako ili onako.
Šta se tiče stepenica, mozgao sam puno solucija i najbolja bi bila ona sa uvlačivim stepenicama dok se spojler radija. Ali im je cijena ohoho, preko 3000 kn. Odustao sam, naravno. Zatim sam probao sa stepenicama koje se objese i koriste samo kad si negdi armižan, a posli se sklope i spreme se. Dok su u moru stoje na nekakvom nosaču. Ne ide ni to jer onda se previše savijaju u srednjem i donjem dijelu jr nemaju oslonca osim na vrhu gdje je spojler.
Uglavnom, prisika san to i stavija ove skaline iako meni ne tribaju jer ću se moć priko brkova popet. Ali radi dice..... i žene :) Pritrpit ću nekako. I meni smeta kad je spojler pun svega ali jbga. Vidio i bolje brodove, vozija i gore :D

Inače, svratija san danas do Vedrana da pogledam šta stavlja s donje strane spojlera protiv kavitacije. I stvarno je bij uslužan i reka da mu dam dimenzije i da će mi napravit mukte. Stvarno ne znam da li će kod mene bit kavitacije kad nisam proba. To j uglavnom nekakav "U" profil koji se napravi s obzirom na nogu motora. Ne znan, vidit ću. Kakva su vaša iskustva?

Moga bi ovako još koji misec na suvo, ali definitivno ide u četvrtak u more. Makar na vesla. Motor još nije skroz spojen, struja pri kraju.... Ovi vikend moran završit a posla u firmi priko glave. Ne stignen ni uru vrimena radit na brodu priko dana. Večeras san buža po mraku kroz nosač motora i krmeno zrcalo da ne bi maca papala motor priko noći. Je da ima 70kg ali je na suvom. A kako čuvaju lučicu mogu sa trajleron izvuć koji oće brod sa suhog veza. Vide 10-ke, dvokomponentni epoxi, ukrasna matica i valjda će to stvrdnit. Nadam se

Cogi, ovi vikend san doli sigurno a i Cady bi triba navratit. ;)
škarik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la COGI » 25. 04. 2013. (22:48)

Bilo bi najbolje da se sva tri nađemo.....u kafiću :lol:

:thumbup: :wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la klemenj » 26. 04. 2013. (10:46)

Pozdrav

Imam jedno pitanje...dali mi može ko stavit kakvu sliku, kako najlaže fiksirati dalmatinko na suhom..Moja dalmatinka ide iz vode ovaj vikend pa bi bila koja slika vrlo dobrodošla kako i na što ste vi stavili svoje dalmatinke na suhom.

U naprijed hvala za pomoč.......l.p. Klemen
klemenj
Member

Tip plovila: dalmatinka + honda 15 4T

PostPostao/la dezidorej » 26. 04. 2013. (10:54)

pogledaj ovaj post...Dalmantika 590 - uređenje...ili nešto slično.. :wave:
dezidorej
Member

Tip plovila: Adria 590 + Yamaha 25

PostPostao/la Groff » 26. 04. 2013. (11:38)

klemenj je napisao/la:Pozdrav

Imam jedno pitanje...dali mi može ko stavit kakvu sliku, kako najlaže fiksirati dalmatinko na suhom..Moja dalmatinka ide iz vode ovaj vikend pa bi bila koja slika vrlo dobrodošla kako i na što ste vi stavili svoje dalmatinke na suhom.

U naprijed hvala za pomoč.......l.p. Klemen

Dvi tri automobilske gume pod kolumbu i po dve gredice sa strane pod palubu. To ti je naj jeftinije. ili gume pod kolombu i dvi gume pod bok ako ćrš da leži na jednom boku. :wave:
Groff
Old Senior Member

Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la škarik » 26. 04. 2013. (11:43)

COGI je napisao/la:Bilo bi najbolje da se sva tri nađemo.....u kafiću :lol:

Javio mi se cady, Cogi, ujutro sam tamo. javi se slobodno na mobitel. Ionako mi triba ruka više :D
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la klemenj » 29. 04. 2013. (08:05)

Evo dalmatinka mi je na suhom i ugotovio sam, da mi nekdje ide voda unutra. Jučer smo došli da dignemo barku i video sam, da ima puno vode spoda u trupu. Ima ko kakvu ideju, kdje bi ta voda ušla u barku. Mislim pa da je voda sladka (od kiše?).

l.p. Klemen
klemenj
Member

PostPostao/la peroLA » 29. 04. 2013. (12:57)

klemenj je napisao/la:Evo dalmatinka mi je na suhom i ugotovio sam, da mi nekdje ide voda unutra. Jučer smo došli da dignemo barku i video sam, da ima puno vode spoda u trupu. Ima ko kakvu ideju, kdje bi ta voda ušla u barku. Mislim pa da je voda sladka (od kiše?).

l.p. Klemen

Voda od kiše može ući ispod zaštitne gume na spoju trupa i nadgrađa, ili preko poklopaca spremišta na krmi...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la klemenj » 29. 04. 2013. (13:29)

peroLA je napisao/la:
klemenj je napisao/la:Evo dalmatinka mi je na suhom i ugotovio sam, da mi nekdje ide voda unutra. Jučer smo došli da dignemo barku i video sam, da ima puno vode spoda u trupu. Ima ko kakvu ideju, kdje bi ta voda ušla u barku. Mislim pa da je voda sladka (od kiše?).

l.p. Klemen

Voda od kiše može ući ispod zaštitne gume na spoju trupa i nadgrađa, ili preko poklopaca spremišta na krmi...

Oj, koji poklopac to misliš?
klemenj
Member

PostPostao/la peroLA » 29. 04. 2013. (13:41)

klemenj je napisao/la:
peroLA je napisao/la:

l.p. Klemen

Oj, koji poklopac to misliš?

sjedišta-spremišta u kookiptu, sad neznam neki imaju poklopce sa strane neki na vrhu pa možda kroz njih može ući voda
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la klemenj » 29. 04. 2013. (14:07)

Aha..ima moja iza strane poklopce, moram prečekirati dal puštaju ali kolko je stara moja dalmatinka sumnjam na obrobnu gumu :( ...danas ču sve pregledat....hvala na odgovoru..

Klemen
klemenj
Member

PostPostao/la hobotnica » 02. 05. 2013. (12:36)

škarik di si nesta??? :wtf: sto je novoga? :wave:
hobotnica
Old Senior Member

Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la škarik » 02. 05. 2013. (22:01)

Nisan nesta nego ne stižen sustić sve šta mi se nagomilalo u zadnje vrime. Ali ne dam se, korak po korak. Umisto da završavan brod, jedva stižem navečer od 7-9 nešto napraviti tako da će u more na vrat- na nos u subotu pridvečer. Ne brini, poslikat ću sve kad dođe vrime, za koji dan, tjedan ;)

Osta san dužan sliku dignutog motora, na kraju je meštar iskemija "normalno" dizanje motora bez da ga stavljam u neki točan kut. I Cogi je virova u mene ( :thumbup: ) kad ja nisam :D Njegovo stručno oko uvik puno znači.

slika

Večeras je struja gotova, sve radi :shock: Stavljeno je još nekoliko stvari ali o tome na budućim fotografijama. Po mraku lipin protukliznu, ajme meni kako će ispast. Bitno da ide u more. Ogugla san.
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la COGI » 02. 05. 2013. (22:55)

Nesmiš se pridat,samo tako nastavi,uspit ćeš ti... :Other14: :OK 17:

Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Marin Bralic i 4 gostiju.