Prijenosni električni hladnjak Ezetil

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Prijenosni električni hladnjak Ezetil

PostPostao/la šetač pasa » 20. 04. 2013. (11:10)

Jučer sam u Intersparu naletio na prijenosni električni hladnjak Ezetil. Radi na 220 i 12 V, cijena je bila povoljna. Naravno, nisam dugo razmišljao pa sam ga uzeo. Vidjet ću kako će se pokazati. Ako neko ima iskustva, svaka rasprava je više nego dobrodošla .... :D

slika

slika
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

Re: Prijenosni električni hladnjak Ezetil

PostPostao/la plavnik » 20. 04. 2013. (11:46)

Koliko para?
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la šetač pasa » 20. 04. 2013. (12:53)

Uz bon (koji daju na informacijama) 399,00 kuna.
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
šetač pasa
Old Senior Member

PostPostao/la tg-boy » 20. 04. 2013. (17:20)

dobro hladi ili grije kako ga spojiš - međutim ovi hladnjaci koji rade na termoparu - tvz Potieov- troše previše struje, nisu bez veze kompresorski hladnjaci 10 puta skuplji ;)
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la šetač pasa » 20. 04. 2013. (18:13)

tg-boy je napisao/la:dobro hladi ili grije kako ga spojiš - međutim ovi hladnjaci koji rade na termoparu - tvz Potieov- troše previše struje, nisu bez veze kompresorski hladnjaci 10 puta skuplji ;)

Za moje potrebe bit će ok. Bar se nadam. Hladit će on i na brodu i u autu :D
šetač pasa
Old Senior Member

PostPostao/la ćuba69 » 20. 04. 2013. (20:07)

...ja sam ti šetač prije par godina kupio nešto slično u emezzti,isto nešto jeftino bilo...doduše imalo je dva neka ventilatora na poklopcu...i moje
iskustvo ti je da ovo ništa ne hladi nego samo donekle održava hladnoću,znači moraš staviti već dobro ohlađeno unutra...ali i to traje kratko,
jednom od Splita do Dubrovnika,znači cca 3 ure ( autom ) vožnje sve se već otopilo a stavljeno skoro pa smrznuto...
...a posebna priča je napajanje jer će ti tribati dooooobar akumulator da ga ne počića nakon 2-3 ure rada
...nadam se da te nisam obeshrabrio...samo naprid i javi iskustva...ja sam svoga tada vratio natrag s obrazloženjem da to nije to i vratili
su mi novac nakon 7-8 dana korištenja
...jist,pit,hajduk split...
ćuba69
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la tg-boy » 20. 04. 2013. (22:32)

ma pusti čubu - on ti je to stavija na grijanje - upali ga lipo (ima i on ventilator -čini mi se po slici) nemoj pokrivat ventilator i pusti otvor slobodan - ozada bi za par minuti mora osjetit hlaandnoću - toplinu ti vani odvodi ventilator - ma to su ti u stvari dvije zavarene ploće metala različite provodljivosti - struje- topline - tako da je praktički potrošnja kao da su u kratkom spoju - mislim da je preko 8A --- e i napomena - ovi frižideri ti hlade do 15 stupnjeva ili nešto više ispod temperature okoline - tako da ako je u autu 38 nemoj mislit da ćeš imati led u njemu.
svi smo počeli s takvim frižiderima pa smo na kraju odustali zbog baterija (npr ja san malo večeg i vertikalnog imao u venu 590, a poslje san za istu ili malo višu potrošnju struje ima frižider na 220v i pretvarač ... zato ;) ko ne plati kurbu - nema sexa
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la peroski » 21. 04. 2013. (06:08)

Slažem se, i moja iskustva su ista što se tiče hlađenja. Još bih dodao da ga dobro čuvaš da ne kapne kap po poklopcu jer je ventilator u njemu skroz nezasticen i i dođe li ti kap vode na njega izgorit ce. ventilator je donekle sličan onim u kompjuteru ali je izveden da okreće i vanjsku i unutrašju propelu sa jednim motorom tako da mu neces nac zamjenu :( moj je " hladio " jedno ljeto dok nije izgori, ali to nije ni blizu frižideru. kad sam ga testirao doma praznog za 30 min je skinuo jedva 2 stupnja i to je sobna temperatura bila oko 21-22 znači unutra je bilo 19. Mislim da ( bar moj) nikad nebi spustio ispod 15 ni u kojim uvjetima. :thumbdown:
Sad sam napravio jaceru, izolirao je armaflexom, natrpam par zamrznutih boca da hladi pice i hranu i tako izdrži dan ipo ;) potrosnja akumulatora 0 A. sve dok ne nađem sredstava za frižider i solar tako će i ostati :wave:
peroski
Member

Tip plovila: Ocqueteau 610

PostPostao/la šetač pasa » 21. 04. 2013. (10:30)

Hvala na iskustvima. :D
Mogu reći da sam tako nešto i očekivao. Ne radi se o frižideru koji će nešto ohladiti, nego će držat stvari rashlađene. Prema uputama, postiže razliku u temperaturi od 17 stupnjeva. Regilator radi samo kad je na 220 V, a na 12 radi punom snagom. Koliko troši? Podatak nisu napisali. :D
Svejedno mislim da bi mogao poslužit. I još ako mu ubacim i kakvu smrzotinu od kole ili čaja (pivo ne smrzavam ni u ludilu), stvarčica bi mogla biit ok.

Isto tako, ako bude trbalo ribu vozit u Zg, moglo bi pomoći da stigne donekle jestiva.

Dakle, bit će uključena dok motor radi, i najduže pola sata do sat kad ne radi. :D
šetač pasa
Old Senior Member

PostPostao/la peroski » 21. 04. 2013. (11:56)

Što se tiče potrošnje, mislim da su u ovakvim paltierovim hladnjacima moduli oko 40 w ( mada se proizvode i jači) plus ventilator par wata. znači možes računat na potrošnju od recimo 4 A. Ako namjeravas pomoć ga sa ledom onda ga nemoj uopće palit dok led drži jer ništa ti neće pomoći ( led je hladniji nego što ovaj ikad može postić) nego kad se led SKORO cijeli otopi onda ga uključi da se stvari u njemu ne griju preko neke razine. na taj način češ optimizirat iskoristivost i leda i akumulatora.
da ga i držiš cijelo vrijeme upaljenog ( paltier vuče struju) učinka nebi bilo jer led brže preuzima toplinu nego paltier preko alu rashladnika pa onda bacas energiju zaludu. :wave:
peroski
Member

PostPostao/la lvky » 21. 04. 2013. (16:23)

ćuba69 je napisao/la:...ja sam ti šetač prije par godina kupio nešto slično u emezzti,isto nešto jeftino bilo...doduše imalo je dva neka ventilatora na poklopcu...i moje
iskustvo ti je da ovo ništa ne hladi nego samo donekle održava hladnoću,znači moraš staviti već dobro ohlađeno unutra...ali i to traje kratko,
jednom od Splita do Dubrovnika,znači cca 3 ure ( autom ) vožnje sve se već otopilo a stavljeno skoro pa smrznuto...
...a posebna priča je napajanje jer će ti tribati dooooobar akumulator da ga ne počića nakon 2-3 ure rada
...nadam se da te nisam obeshrabrio...samo naprid i javi iskustva...ja sam svoga tada vratio natrag s obrazloženjem da to nije to i vratili
su mi novac nakon 7-8 dana korištenja

potpisujem 100% iz vlastitog iskustva :thumbup:
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PostPostao/la hobotnica » 24. 04. 2013. (19:12)

i ja sam to prova u proslom brodu i zakljucija da je obicna jacera sa smrznutom botijom vode sto puta bolja od njega a ne trosi nis struje.. :mrgreen: :wave:
hobotnica
Old Senior Member

Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la peroski » 19. 05. 2013. (11:42)

Evo iskopo sam slike kako sam ja to uradio:
slika

slika

slika

Znači smjestio sam ga u dno lijevog ormara u gradcu. obujam cca 45-48 l. izolacija armaflex 25 mm ( deblje nije stalo jer bi izgubio dosta na volumenu frižidera)
peroski
Member

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.