dalmatinka-ven 590

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: dalmatinka-ven 590

PostPostao/la škarik » 13. 04. 2013. (06:52)

Osculatijev je na web stranicama za gotovinu oko 900kn/kom, 1200*1000, ja san platija 490kn/kom, ista dimenzija. U ST-u. Vizualno stvarno izgleda ok i nisan tija pituravat kuvertu broda s pituron sa granulama. TekDek i ostale imitacije su ipak skuplje i nije mi namjera bila lickat brod nego šta prije s njin u more. Ionako san prišiša budžet :crazy:
Gren do VEN-a vidit njegova iskustva, u stvari, upoznat Hobotnicu i popit jedan Jack ;)
škarik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la škarik » 16. 04. 2013. (21:28)

Tohatsu 30KS, 4T je preuzet danas, nadam se da će u petak montaža. Do konca tjedna protuklizna i solar i nadam se idući tjedan u more.
Cogi, fala lipa ali nisan uspija otič do ovih ali sam načuja da to baš i nije povoljno s obzirom na način korištenja motora ;)
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la aladin » 17. 04. 2013. (16:06)

Čestitke na motoru :thumbup: Ajd vise u more :D
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la hobotnica » 17. 04. 2013. (20:04)

cestitke skarik ajde pozovi pa cemo ga pomoc i na ruke hitit ako triba !!! :thumbup: :wave:
hobotnica
Old Senior Member

Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la škarik » 17. 04. 2013. (22:03)

uzea san 2 dana godišnjeg da ga više završin. nisan samo dopiz..ija vama nego i sebi :D
Fala Lucu na lipilu za protukliznu :thumbup:
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la hobotnica » 20. 04. 2013. (20:21)

a di je vise zapelo??? :o jesi zaplovija?????di su slike???ajdeeee :Laughing29: :Laughing29: :problem: :mrgreen:
hobotnica
Old Senior Member

PostPostao/la škarik » 21. 04. 2013. (06:49)

zapelo je s materon, cili četvrtak i petak u bolnici s njon, (svaki put kad uzmem godišnji neka pi.darija :sick: ), i ovlašteni serviser Tohatsua mi je triba stavit u petak motor, pa san ga ptolongira za jučer, pa jučer se nije pojavija, pa će valjda idući tjedan, pa več vidin da ću popi.dit.....
Inače, prozuklizna zalipljena Sabadeck-fast lipilon izgleda super. Prvi put lipija i zadovoljan. Samo triba pazit da se zrak maksimalno istisne kad se lijepi podloga. I da, šta manje ljepila stavljat ;)
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la COGI » 21. 04. 2013. (12:26)

Bija san ćirnit šta škarik radi.Brale,pa on je profi meštar. :Other14:

Uspija san skinit par lipi stvari šta je napravija :OK 17:

Puuuuuunnooooooooooooooo lipo je sredija brod,svaka čast :clap: :clap: :clap:

:thumbup: :wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la hobotnica » 21. 04. 2013. (18:25)

ajde kad uvatis vrimena daj mi slikaj samopraznjenje kokpita ja sam zaboravija vedranu narucit i sad ga nimam pa cu ga sam rijesit.kad uvatis vrimena naravno. :wave:
hobotnica
Old Senior Member

PostPostao/la škarik » 21. 04. 2013. (21:51)

Fala Cogi. Reka san ti, ne patin od lipote nego od funkcionalnosti. I oću više na more. A non stop neke gluposti koje mi prolongiraju bacanje broda u more. Proće mi i vrime od saruna, palamidi ....

Samoprazneći kokpit... uf,uf. Ne ide to Hobotnica. Ja se ne bi usudija bužat brod. Kad ga nakrcan opremom, polit ću 2 kante mora i vidit di se skuplja lokva i tu stavit kaljužnu pumpu. Sve ostalo je računat "priko prsta" a naš brod nije predviđen za to. I kod Zore su mi nisko odlivi (na prvi pogled). Svakako, jaga bužat neću a za to postoji tenda s kojom zatvoriš cili brod. Je da pari koš od Tamića ali služi svrsi.
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 22. 04. 2013. (07:40)

škarik je napisao/la:Fala Cogi. Reka san ti, ne patin od lipote nego od funkcionalnosti. I oću više na more. A non stop neke gluposti koje mi prolongiraju bacanje broda u more. Proće mi i vrime od saruna, palamidi ....

Samoprazneći kokpit... uf,uf. Ne ide to Hobotnica. Ja se ne bi usudija bužat brod. Kad ga nakrcan opremom, polit ću 2 kante mora i vidit di se skuplja lokva i tu stavit kaljužnu pumpu. Sve ostalo je računat "priko prsta" a naš brod nije predviđen za to. I kod Zore su mi nisko odlivi (na prvi pogled). Svakako, jaga bužat neću a za to postoji tenda s kojom zatvoriš cili brod. Je da pari koš od Tamića ali služi svrsi.

Ovu raspravu moram komentirat... Dalmatinka ima samopražnjenje od uvijek(sedamdeset i neka), do 90. samo lijevo od kašuna, a poslije joši i desno iza... i funkcinira super... nije mi jasno da sad netko kupi novi brod i da to nije već ugrađeno kod kupnje i da kupac uopće more misliti kako će to riješit i dali će bušiti ili ne bušiti...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la škarik » 22. 04. 2013. (07:47)

Pomozi PreoLa dok mi je brod još vanka. Stavi koju sliku.
Zašto Ven nije to stavio? Sigurno postoji razlog. Ako misliš da stavljam čepove dok vozin ili dok 2.3 čovika side na krmi, nema šanse. Uostalom, Dalmatinka "onda" i ovo sada.... mislim da nije isto. Vizualno možda ali sa ostalim parametrima, čisto sumnjam.
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 22. 04. 2013. (07:59)

Hm kod sebe nemam slike a barka je u vodi.., uglavnom Dalmatinka ima cijeli kookpit iznad vodene linije(kasnije su to narpavili i na A500). Osnovna rupa za samopražnjenje nalazi se lijevo od škalina-kašuna, rupa je direkt od kookpita do trupa, na trupu i u sredini tog spoja nalazi se špina, koja se po potrebi može zatvoriti, kasniji modeli imali su i još jednu rupu iza, na koju zna i nešto vode uć ako je barka prekrcana...
E sad dali je ven spuštao težište i kookpit neznam, možda na Zori ali nevjerujem da je ranije.....a najbolje da pitaš vena...
Metalplast je na novom modelu spustio kookpit i stavio čepove iza kao šta imaju gliseri.. neznam kako se to pokazalo...
Da sam ideš bušit nikako ne preporčam jer se radi toga možeš potopit...
inače godinama je jako jako velika prednost dalmatinki bilo baš to samopražnjenje, kad je brod cijelu godinu u moru i kad ga ne treba praznit...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la škarik » 22. 04. 2013. (13:44)

Fala :thumbup:
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la hobotnica » 22. 04. 2013. (14:40)

ma ja sam na adriji 500 ima to i bilo je super e a tu cu morat nesto iskemijat pa me strah malo...pitat cu vedrana on ce najbolje znati :problem:
hobotnica
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.