Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
primorac je napisao/la:A vidiš, Damire, gazda Š... restorana B.... ima jako dobrih prijatelja baš u tvojoj "firmi", još iz doba rata. I ne samo u tvojoj. Lani je bio pravi cirkus kad su mu rušili svježe izbetonirani mul na otočiću kojeg je vlasnik u blizini Stona. Ipak ponekad djeluje pravna država.
franco je napisao/la:Nemoj se začudit kad doznaš da su mu glavni dobavljači baš iz tvojeg "poduzeća" oni mogu štemat pod pokrićem rada za RH
lupis je napisao/la:...,što se zaštićenih školjki tiče 99% sam siguran da na mom otoku ih u restoranu nać nećete!
Zato oni koji znaju di ima čevapa,nek se pogledaju u zrcalo i rasčiste sami sa sobom najprije,posli nazoveš neki telefonski broj,fala bogu danas svako ima i fotoaparat na mobitelu pa to ni teško ni "ovjekovječit"...
Meni stvarno ni jasno da je to problem prijavit,ako već znaš di ih ima!Jer to je više nego bezobrazno i neodgovorno!
DAMIR je napisao/la:Vidi ovako...imali smo neko vojno izaslanstvo iz Švedske u Splitu,4 dana su bili u nas. Njihov admiral sa još 3 časnika. Između ostalog,jedno veče smo ih odveli na Bačvice u restoran B... na večeru. Izbor ribe,rakova i školjki stvarno vrhunski. Konobar je doša do nas i između svih školjki i rakova koje je nabroja,spomenija je i prstace! Otvoreno,bez ustezanja. Naš časnik za vezu ga je pozva na stranu i upozorija da pripazi na ponašanje i da prstace ne nudi pripadnicima HRM-a i ljudima koje dovodimo. Kasnije je večera protekla kako je protekla i ajde...
Nakon tjedan dana,zovu nas na redovni mjesečni radni sastanak u Lučku kapetaniju Split. Ono,koordinacija odogovrnih službi na moru,Policija,HRM,Carina,Inspekcija,Obalna Straža...jedna od točaka dnevnog reda je bilo i krivolov. Naš časnik za vezu koji je bija i na tom sastanku,iznija je slučaj iz tog restorana, i odma su ribarski inspektori i policija dogovorili "posjet". Dogovor je bija da se navečer ode tamo na "večeru" i uhvati se takva radnja na djelu. Naravno,kad su došli,"ćevapa na buzaru" nije bilo na ponudi. Pravovremena dojava ih je spasila od goleme novčane kazne i zatvaranja restorana. Sad ti budi pametan pa reci ko je posla dojavu u restoran šta im se sprema? Znamo za svih 22 ljudi koji su bili na sastanku u kapetaniji. Znam samno to da nisu ona 2 policajca i mi iz Lore. Znači ostaje još 17 sumnjivaca. Na koga ćeš uprit prstom? Toliko o odgovornim službama.
DAMIR je napisao/la:Navedeni časnik za vezu nema nikakve ovlasti regirat na takve stvari u civilnom sektoru. Postoji Zapovijed Načelnika GSOSRH, Pavla Miljavca koja takve stvari izričito zabranjuje, i još nije povučena. A kad je Miljavac bija Načelinik...ima 10 godina.
DAMIR je napisao/la:Druga stvar su teža kaznena djela poput krvnih delikata o kojima pišeš. A i tada su ovlasti pripadnika HV jako skučene,osim pripadnika Vojne Policije koji najteže prijestupnike mogu zadržat do dolaska Policije. Nego,tema su bili prstaci?
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.