el passo je napisao/la:Toliko o tome, a u onaj dio posta koji se odnosi na moj rad neću ulaziti
U jutro sam morao na posao, pa sad imam malo vremena da se osvrnem i na ovaj dio. Dakle kako su mi barke hobi i volim raditi na njima odradio sam dosta primjeraka. To ne znači da ja od barke stare 30 god. napravim novu. Napravio bi novu kad bi za nju mogao dobiti taj novac. Ne ispravljam nedostatke koji korjene vuku još iz proizvodnje. Ako ima osmoze, ona bude sanirana. Nadgrađa koja su popucana a uzrok je u hlapljenju plastike i debljini laminata budu popravljena i pojačana isto kao i eventualna oštečenja trupa nastala tokom godina korištenja. Da je od toga neka velika zarada nije, a da plačam materijal po cjeni u dučanu onda ne da bi radio besplatno nego bi sa svakom barkom bio u dobrom minusu. A tu mogučnost nema svako pa se moji savjeti u ovoj temi odnose isključivo na plovila do 5 m tržišnih vrijednosti do max 2000 eura.
U ovoj temi se miješa isplativost kupnje večih polovnih plovila. Razlike u cijenama novih i polovnih većih plovila su drastične pa je automacki matematika popravka drugačija to jest ona ne prelazi razliku između novog i polovnog kao što se može desiti kod npr saniranja bolesne istranke koju si sa starim tomosom 4 platio 2000 eura, pa upucao još soma da je dovedeš u red. Dake NOVI gurgers je oko 20000 kn. A opet kako sam gore pisao ta renovirana istranka je samo RENOVIRANA, a ne nova za razliku od Gurgesa. Jest da će ona ako je posao odrađen kako spada trajati bar još 10 god prije ponovne generalke, ali gurges će bar 20. Gurges je naveden samo kao primjer
Malo smo zakomplicirali tematiku, a josme je dao najjednostavniji odgovor na glavno pitanje ove teme pa neka ti to budu glavne smjernice prilikom donošenja odluke
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam