dalmatinka-ven 590

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: dalmatinka-ven 590

PostPostao/la jasan » 24. 03. 2013. (18:22)

Nema greske
jasan
Korisnik baniran - dvostruki nick

Tip plovila: ven 590

PostPostao/la šetač pasa » 24. 03. 2013. (18:26)

Ja je ne vidim- Zato i pitam- :Help25:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la škarik » 24. 03. 2013. (21:05)

Svratit ću do radione da popijemo piće, naravno. A šta se tiče greške, normalno da ima uvijek propusta ali sam u ovoj situaciji sam odgovoran i ne mislim nikoga krivit preko foruma osim samog sebe. I podijelit ću sa svima iskustva kako bi na "lakši" način došli do ipak malo stabilnijeg broda. U svemu ovome sam laički donosio odluke isključivo po zakonu fizike a meštru koji mi je ovo radija sam prepustija vrlo malo "slobode" u odlučivanju osim ako su njegovi prijedlozi bili argumentirani.
Uglavnom, u par dana dok je brod u Zenti na suvome, par potencijalnih kupaca će te Vedrane sigurno posjetiti ;)

Šta se tiče Zora, nikad nisam niti ću suditi o tom brodu jer i dalje smatram da je dobar proizvod kojeg svatko može o svom trošku doraditi. Ja bih samo pitao da li vlasnici drže čepe iz neznanja ili iz neke bojazni? Od prvog našeg susreta sam primjetio da su odlivi n Zori nisko i da je spojler "đentilast". I to sam ti rekao. I dalje nisam komentirao jer je to bio moj laički osvrt. Ponavljam, laički, dobronamjeran, i sa iskustvom u plovidbi sa dosta barki. Tu bih stao jer ovo nije tema o Zori.

jasan je napisao/la:Nema greske

Jasan, vidim da i ti imaš Dalmatinku - VEN-a 590 ali ne virujen da imamo isti brod za koji ni ja ne znam kako će držat more. I koliko ću trebat potrošit kvarcnog pijeska i na kojem mistu. O tome ću sigurno sa meštrom donit odluku i to kad dođe motor (težine 70 ili 90kg), cila oprema, ribarski arti, konopi i puno drugih stvari koje dodatno otežavaju brod. Tada će i ta težina odrediti mjesto kaljužne pumpe koju još nisam stavio.

Sve na ovom forumu sam stavljao kako bih podijelio iskustva i kako bih pomogao i sebi i drugima "glasnim" razmišljanjem u savjetima. Pa stoga mislim da bi i ti Vedrane mogao pomoći nama, starim kupcima i novim kupcima koji itekako čitaju forum da nam sugeriraš šta napraviti. To je po meni korektno.

Ja osobno želim da ova tema o VENu 590 ostane kvalitetna, konstruktivna i bez provociranja. Da imam zamjerke na bilo šta na ovoj barci, rekao bih ti u 4 oka. Ali, nemam. Kupio sam proizvod za koji svaki kupac mora znati da pored onog što plati tebi mora uložiti još toliko da dođe do broda po miri. I to bez uključenog motora. Javno, ovo šta ste vidjeli na fotografijama i ono što ćete vidjeti, sa uključenim (skromnim) uređenjem interijera košta 10.000 EUR.a. I to je to. Bez motora. I sa ovom opremom. Koliko para toliko i muzike. Znao sam to i prije kupnje i na tu cifru sam i složio financijsku konstrukciju.
škarik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la Ven » 24. 03. 2013. (21:18)

*ebiga moj škarik ,

opet si me isprovocira da se javim , nisam ima namjeru stvarat negativne tenzije , dapače ,

ti znaš da svaki put kad si doša u moju radionu da ti se napravilo i savjetovalo maksimalno , tako če i ostat .

Zva sam te u radionu da te upozorin na jednu stvar koju bi triba napravit po meni i da ti dam to šta ti triba ,

o svemu ostalom nema smisla razglabat.

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Tel.: 098/ 365 163
E - mail: vnevesca@inet.hr
Ven
Djelatnik u sektoru nautike

PostPostao/la škarik » 24. 03. 2013. (21:28)

Ako si mislija na dodatak koji spaja spojlere sa krmenim zrcalom, ona nema potribe za tim dijelom. Motor bez trima je udaljen od krmenog zrcala cca 3cm i neće "kuvat". Vodio sam računa o tome.
Kad bi iša motor sa trimom tada bi, bar po meni, taj komad imao smisla jer je onda noga motora udaljena cca 7-8 cm. Mislio si na to?

Svakako ću svratiti do tebe i drago mi je da ti se ovo šta sam napravio sviđa. Ipak ta pohvala ima težinu kad je data od strane osobe koja se 20-30 godina bavi brodogradnjom. :thumbup:
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la škarik » 05. 04. 2013. (18:48)

Evo malo novih slika. Tendu je radio provjereni meštar iz Splita. Meni se sviđa kako je napravio. Moćda s vremenom dodat jednu šipku po sredini da jakše klizi kiša, iako ima konstrukcija nagib. Svejedno, sada je tako kako je:

slika

slika

slika

slika

Dio stolarije san zgotovija unutra, zaboravija san poslikat.
Neki ludonja mi je proba kargat bočna svitla sa spojlera i uništija jedno led svitlo. Da mi ga je bilo uvatit zabija bi mu led svitlo u oko. Svitlija bi ka specijali na fliperu. Koji likovi. :evil:
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la hobotnica » 05. 04. 2013. (19:04)

a idiota,svudi ih ima,,brat bratu jesi ju sredija svaka cast!!!kolko zvoni tenda ako smim pitat?odlicno ispala svaka cast :thumbup:
hobotnica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la ddark » 05. 04. 2013. (19:44)

Bravo škarik, baš si ga lipo dotira :thumbup: Ako stigneš fotkaj malo stolariju unutra, zanima me jer još nisam načisto što ću napraviti.
ddark
Member

Tip plovila: Zampieri Mare Gipsy 6.50, Lombardini LDW1003M

PostPostao/la šetač pasa » 05. 04. 2013. (19:47)

Lijepo :) :D
Bacaj to u more. Plovi i lovi :!: :thumbup:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la škarik » 05. 04. 2013. (20:07)

Bi da iman motor, odma sutra. A žena neće da gura perajama :D
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la Rafter » 05. 04. 2013. (20:09)

Skarik, odlicno izgleda ... Kako su i rekli bacaj to u more :thumbup:
Rafter
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

PostPostao/la škarik » 05. 04. 2013. (20:14)

nadam se šta prije. Kemijam motor.
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la maverick975 » 05. 04. 2013. (20:29)

Prekrasno sredjen, čak boje lijepo ukombinirane...pohvale i majstoru i vlasniku...
maverick975
Member

Tip plovila: Alu Bel-Yamaha Hetl 40-60

PostPostao/la nostromo » 05. 04. 2013. (20:31)

Sve 5 jedino vodna linija bode u oči, mogla se izvuć ravno ;)
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la škarik » 05. 04. 2013. (20:46)

Neka vodene linije. Više me bode konstrukcija tende koju bi drukčije napravija da ponovo radim. I krmeno svitlo mi stoji nakrivo kad se pogleda izbliza :D
Kad san radija 1. svoj novi brod 2008. bija san picajzla. I mislija san da mi je to brod za cili život. Al jbga. Inače, ime tog broda je bila "Zikva" (Sušna zikva na škoju) a ovom baš i ne znam da li davat ime. Mislija san mu dat ime Helex ali zašto bi nekog reklamira :D
I da, slažem se sa večinom. Triba šta prije na more a ne uzdisat za lipoton na suvom ;)
škarik
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.