labrax je napisao/la:Dade je napisao/la:Daj labrax malo podataka ...šta se lovilo , gde , kakav je uspjeh bio ,jesi li bio na Mljetu itd
jesen bolja nego ikada, ribe u prosjeku vece nego ikada.. govorim za zubace (omjer recimo od 10 riba samo 1 ispod 5 kg), gofi podbacili, samo mali do 5 kg..
poste sve dalje i dalje, sve dublje i dublje. padali su i kovači na panulu. uglavnom triba jako puno truda za dobar rezultat, velika vecina iz zupanije koji su tukli po istom i ne zele isprobavati nove stvari su bili u komi s u prosjeku nikakvim ulovima...
zimus sam od pustih druzenja stiga samo 3 x otici na more, zubaci na kulfu usli u hibernaciju pa slabo jedu, dizalo se nesto, našlo se opet kovača.. mislim da cu opet pauzirati do jeseni, imam drugih planova, obaveza i oblika zabave...
Nisam se htio mješati u ovu temu,ali morat ću jer mi neke stvari jednostavno smetaju.
Labrax,ako pažljivo pročitaš Dadino pitanje,vidjet ćeš da te na kraju pita jesi li bio na Mljetu.
Slučajno ili namjerno ti si to pitanje izbjegao pa ću mu ja odgovoriti. Dakle Dade,Labrax je bio ove zime jedan vikend na Mljetu i to u srcu sezone,
onaj isti vikend kada su moja dva prijatelja uhvatila u dva dana 8 zubataca (ja vidio svojim očima).
Taj isti vikend labrax nije uhvatio NIŠTA.
Što meni ovdje smeta! Labrax, ja uopće ne sumnjam u tvoje ribolovno umijeće i ne naslađujem se što nisi ništa ulovio.
Sjećam se tvojih riječi kad sam počeo jigat,ismijavao si i mene i sve nas.Onda kad sam počeo loviti ti si to komentirao citiram:"uh da mi je dole
panulu potegnut".Kad su ljudi lovili gofove po Žirju ti si im djelio savjete a nisi nikad ribu digao na jigging.
Dakle bio ti je san potegnuti panulu ovdje kod nas i potegao si je.Došao si jer si čuo da se lovi čudo zubataca i uvjerio si se da to i nije baš tek tako.
Hoću ti reći da ovdje kod nas ima takvih ribara da im ti i ja nismo dostojni timun držat.To su ljudi što su "izgorili" na moru i znaju
više nego ti i ja skupa i smeta mi kad im netko ko im nije ni do koljena "soli" pamet.
Ja znam da je tebi teško priznat da nisi ulovio,jer si ti ipak "ime",pa možda izgubiš kolumnu u novom broju RNJ,
ali moraš shvatiti da ti nisi Bog,nego jedan solidan ribolovac koji mora još puno učiti,i kad se tako postaviš,vidjet ćeš
da će ti i rezultati biti sve bolji i bolji.
Sretan ti Uskrs!