Bliži se ribolovna sezona.....

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Bliži se ribolovna sezona.....

PostPostao/la rokoprc » 01. 04. 2013. (20:18)

labrax je napisao/la:
Dade je napisao/la:Daj labrax malo podataka ...šta se lovilo , gde , kakav je uspjeh bio ,jesi li bio na Mljetu itd :?:

jesen bolja nego ikada, ribe u prosjeku vece nego ikada.. govorim za zubace (omjer recimo od 10 riba samo 1 ispod 5 kg), gofi podbacili, samo mali do 5 kg..
poste sve dalje i dalje, sve dublje i dublje. padali su i kovači na panulu. uglavnom triba jako puno truda za dobar rezultat, velika vecina iz zupanije koji su tukli po istom i ne zele isprobavati nove stvari su bili u komi s u prosjeku nikakvim ulovima...

zimus sam od pustih druzenja stiga samo 3 x otici na more, zubaci na kulfu usli u hibernaciju pa slabo jedu, dizalo se nesto, našlo se opet kovača.. mislim da cu opet pauzirati do jeseni, imam drugih planova, obaveza i oblika zabave...

Nisam se htio mješati u ovu temu,ali morat ću jer mi neke stvari jednostavno smetaju.
Labrax,ako pažljivo pročitaš Dadino pitanje,vidjet ćeš da te na kraju pita jesi li bio na Mljetu.
Slučajno ili namjerno ti si to pitanje izbjegao pa ću mu ja odgovoriti. Dakle Dade,Labrax je bio ove zime jedan vikend na Mljetu i to u srcu sezone,
onaj isti vikend kada su moja dva prijatelja uhvatila u dva dana 8 zubataca (ja vidio svojim očima).
Taj isti vikend labrax nije uhvatio NIŠTA.
Što meni ovdje smeta! Labrax, ja uopće ne sumnjam u tvoje ribolovno umijeće i ne naslađujem se što nisi ništa ulovio.
Sjećam se tvojih riječi kad sam počeo jigat,ismijavao si i mene i sve nas.Onda kad sam počeo loviti ti si to komentirao citiram:"uh da mi je dole
panulu potegnut".Kad su ljudi lovili gofove po Žirju ti si im djelio savjete a nisi nikad ribu digao na jigging.
Dakle bio ti je san potegnuti panulu ovdje kod nas i potegao si je.Došao si jer si čuo da se lovi čudo zubataca i uvjerio si se da to i nije baš tek tako.
Hoću ti reći da ovdje kod nas ima takvih ribara da im ti i ja nismo dostojni timun držat.To su ljudi što su "izgorili" na moru i znaju
više nego ti i ja skupa i smeta mi kad im netko ko im nije ni do koljena "soli" pamet.
Ja znam da je tebi teško priznat da nisi ulovio,jer si ti ipak "ime",pa možda izgubiš kolumnu u novom broju RNJ,
ali moraš shvatiti da ti nisi Bog,nego jedan solidan ribolovac koji mora još puno učiti,i kad se tako postaviš,vidjet ćeš
da će ti i rezultati biti sve bolji i bolji.
Sretan ti Uskrs! :wave:
rokoprc
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: BWA 510, Honda 75 ks

PostPostao/la labrax » 01. 04. 2013. (20:40)

rokoprc je napisao/la:
labrax je napisao/la:
Dade je napisao/la:Daj labrax malo podataka ...šta se lovilo , gde , kakav je uspjeh bio ,jesi li bio na Mljetu itd :?:

jesen bolja nego ikada, ribe u prosjeku vece nego ikada.. govorim za zubace (omjer recimo od 10 riba samo 1 ispod 5 kg), gofi podbacili, samo mali do 5 kg..
poste sve dalje i dalje, sve dublje i dublje. padali su i kovači na panulu. uglavnom triba jako puno truda za dobar rezultat, velika vecina iz zupanije koji su tukli po istom i ne zele isprobavati nove stvari su bili u komi s u prosjeku nikakvim ulovima...

zimus sam od pustih druzenja stiga samo 3 x otici na more, zubaci na kulfu usli u hibernaciju pa slabo jedu, dizalo se nesto, našlo se opet kovača.. mislim da cu opet pauzirati do jeseni, imam drugih planova, obaveza i oblika zabave...

Nisam se htio mješati u ovu temu,ali morat ću jer mi neke stvari jednostavno smetaju.
Labrax,ako pažljivo pročitaš Dadino pitanje,vidjet ćeš da te na kraju pita jesi li bio na Mljetu.
Slučajno ili namjerno ti si to pitanje izbjegao pa ću mu ja odgovoriti. Dakle Dade,Labrax je bio ove zime jedan vikend na Mljetu i to u srcu sezone,
onaj isti vikend kada su moja dva prijatelja uhvatila u dva dana 8 zubataca (ja vidio svojim očima).
Taj isti vikend labrax nije uhvatio NIŠTA.
Što meni ovdje smeta! Labrax, ja uopće ne sumnjam u tvoje ribolovno umijeće i ne naslađujem se što nisi ništa ulovio.
Sjećam se tvojih riječi kad sam počeo jigat,ismijavao si i mene i sve nas.Onda kad sam počeo loviti ti si to komentirao citiram:"uh da mi je dole
panulu potegnut".Kad su ljudi lovili gofove po Žirju ti si im djelio savjete a nisi nikad ribu digao na jigging.
Dakle bio ti je san potegnuti panulu ovdje kod nas i potegao si je.Došao si jer si čuo da se lovi čudo zubataca i uvjerio si se da to i nije baš tek tako.
Hoću ti reći da ovdje kod nas ima takvih ribara da im ti i ja nismo dostojni timun držat.To su ljudi što su "izgorili" na moru i znaju
više nego ti i ja skupa i smeta mi kad im netko ko im nije ni do koljena "soli" pamet.
Ja znam da je tebi teško priznat da nisi ulovio,jer si ti ipak "ime",pa možda izgubiš kolumnu u novom broju RNJ,
ali moraš shvatiti da ti nisi Bog,nego jedan solidan ribolovac koji mora još puno učiti,i kad se tako postaviš,vidjet ćeš
da će ti i rezultati biti sve bolji i bolji.
Sretan ti Uskrs! :wave:

opet si pokaza kakva si osoba :clap:

dadi sam odgovorio na pp:
labrax je napisao/la:Ola!

nisam htio pisati za mljet, jer ne volim javno o konkretnim pozicijama ili akvatorijima.

Bio sam kod prijatelja na Mljetu u 1. mjesecu, bura je derala pa smo se druzili kod njega doma, dalo nam je da izađemo samo pola sata na more, tu smo imali 3 griza ali losa sreca: jedan ispao, jedan njemu sve pokidao (cak je mogla biti velika kirnja) i treci je samo 2 x ugrizao lignju pa pustio, bila je prevelika.. vanjska strana mljeta. svakako se mislim tamo vratiti u 10om mjesecu i napraviti dar mar :)

mogu se loviti cijele godine al su duboko.

27.1. je to bilo... druzenje kod frenda.. sto bi bilo da sam ima vise od po sata, da nisam triba vatat trajekt za prapratnu, a da ne govorimo da sam bia svojim brodom...

tako da prestani pisati jalne pizdarije, ponajvise zbog toga sto su ti se rezultati nešto stanjili :P
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la Dade » 01. 04. 2013. (21:00)

Mir dečki..zakopajte sikiru nemate razlog za svađu Labrax mi je poslao PP i rekao sve ono šta si mu ti Rokoprc sada prebacio,postupio je tako da ne obznani baš u metar dobre pozicije.Tebe Rokoprc vrlo poštujem kroz tvoje tekstove i imam u planu da te vidim još ove nedelje,naime, bit ću u gradu u četvrtak i imam preliminarni dogovor sa Landom i Nikšom da se vidimo tjekom prijepodneva jer mi u rano popodne ide Nona Ana na Mljet , pa da padne neki dogovor da makar kavu popijemo zajedno i malo proćakulamo. Nemate razloga da se svađate svako je onakav kakav je a to je , ustvari , ono pravo. :shh: :D
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la rokoprc » 01. 04. 2013. (21:24)

Ja uopće ne sumnjam da si ti poslao Dadi ovaj pp,ali ne vidim razlog zašto ga nisi mogao objaviti javno,koliko sam vidio tamo nema ništa tajno,
nije mi jasno o kakvim konkretnim pozicijama ti govoriš,i tko ti ih je tražio,zar je Mljet konkretna pozicija :wtf:
Upravo iz ovoga pp-a si sve rekao,nisi onda morao ništa odgovarati,nego se dopisivati preko pp-a
Osim toga ovo je mala sredina i sve se brzo sazna,tvoji prijatelji imaju drugu verziju priče!
Nikad u životu nisam bio jalan jer inače ne bi okolo drugima vezivao i naručivao komplete,bio sam samo iskren i bez kompleksa
što od srca i tebi želim.
A što se tiče mojih rezultata,čujem da se redovito informiraš,tako da ti tu ne trebam ništa govoriti :D
Ja ti samo pokušavam reći da budeš manje bahat,da skupljaš savjete od boljih ribolovaca,da manje filozofiraš
i da govoriš ISTINU ,što bi kao pravnik i trebao ako se ne varam :D
:wave:
rokoprc
Member

PostPostao/la rokoprc » 01. 04. 2013. (21:27)

Dade je napisao/la:Mir dečki..zakopajte sikiru nemate razlog za svađu Labrax mi je poslao PP i rekao sve ono šta si mu ti Rokoprc sada prebacio,postupio je tako da ne obznani baš u metar dobre pozicije.Tebe Rokoprc vrlo poštujem kroz tvoje tekstove i imam u planu da te vidim još ove nedelje,naime, bit ću u gradu u četvrtak i imam preliminarni dogovor sa Landom i Nikšom da se vidimo tjekom prijepodneva jer mi u rano popodne ide Nona Ana na Mljet , pa da padne neki dogovor da makar kavu popijemo zajedno i malo proćakulamo. Nemate razloga da se svađate svako je onakav kakav je a to je , ustvari , ono pravo. :shh: :D

Dade bit će mi jako drago da se vidimo i popijemo kavu,ti spadaš u ove ljude koje sam naveo kao izuzetne ribolovce,
tako da bi volio nešto naučiti i od tebe,za razliku od nekih koji su sve naučili :D
rokoprc
Member

PostPostao/la labrax » 01. 04. 2013. (21:45)

rokoprc je napisao/la:Ja uopće ne sumnjam da si ti poslao Dadi ovaj pp,ali ne vidim razlog zašto ga nisi mogao objaviti javno,koliko sam vidio tamo nema ništa tajno,
nije mi jasno o kakvim konkretnim pozicijama ti govoriš,i tko ti ih je tražio,zar je Mljet konkretna pozicija :wtf:
Upravo iz ovoga pp-a si sve rekao,nisi onda morao ništa odgovarati,nego se dopisivati preko pp-a
Osim toga ovo je mala sredina i sve se brzo sazna,tvoji prijatelji imaju drugu verziju priče!
Nikad u životu nisam bio jalan jer inače ne bi okolo drugima vezivao i naručivao komplete,bio sam samo iskren i bez kompleksa
što od srca i tebi želim.
A što se tiče mojih rezultata,čujem da se redovito informiraš,tako da ti tu ne trebam ništa govoriti :D
Ja ti samo pokušavam reći da budeš manje bahat,da skupljaš savjete od boljih ribolovaca,da manje filozofiraš
i da govoriš ISTINU ,što bi kao pravnik i trebao ako se ne varam :D
:wave:

Imamo ja i matana i video sto je bilo ;) osvanut ce i na youtubeu, tako da molim te prestani se sluziti lazima, i ostavi se mene, sto vise pises veci smrad ispadas :clap:
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la rokoprc » 01. 04. 2013. (22:01)

Pretpostavljam da video kratko traje :D,
Sve što sam ti napisao s moje strane je apsolutno istina,zato te i boli.
Ja tebe nisam vrijeđao,zato te molim da ne vrijeđaš ni ti mene da se ne bi doveo u nezgodnu situaciju!
rokoprc
Member

PostPostao/la labrax » 01. 04. 2013. (22:04)

rokoprc je napisao/la:Pretpostavljam da video kratko traje :D,
Sve što sam ti napisao s moje strane je apsolutno istina,zato te i boli.
Ja tebe nisam vrijeđao,zato te molim da ne vrijeđaš ni ti mene da se ne bi doveo u nezgodnu situaciju!

gledaj,

nicim ti se prethodno nisam obratio, niti ista govorio o tebi, dok ti pises tako velike vrijeđajuće postove. izvrijeđaš me ko majmuna, na kraju napises sretan uskrs i kao ti mene ne vrijeđaš.. ma daj molim te.. jedino koga ovdje nesto boli si ti jer inace nebi imao motiva ovo pisati...
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la Mladen Miletić » 01. 04. 2013. (22:06)

Jutro je pametnije od večeri. Hodite spat.
Mladen
mldnmltc@gmail.com
099 3 20 40 20
Mladen Miletić
Member

Tip plovila: Yamaha 340, Yamaha 5

PostPostao/la rokoprc » 01. 04. 2013. (22:23)

Sve što sam mislio sam rekao i stojim iza svake moje riječi,
tako da je ovo ujedno i zadnji moj post u ovoj temi.
Laku noć svima! :wave:
rokoprc
Member

PostPostao/la lupis » 02. 04. 2013. (10:50)

nevjerojatno kako se jedna leđera tema pretvori u vrijeđanja dok si reko keks....,valjda ćemo toga bit pošteđni bar slijedećih 7 dana...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la bananko28 » 02. 04. 2013. (11:18)

lupis je napisao/la:nevjerojatno kako se jedna leđera tema pretvori u vrijeđanja dok si reko keks....,valjda ćemo toga bit pošteđni bar slijedećih 7 dana...

:thumbup:
dok se vi prepirete, meni stiglo 5 rapala iz škorpiona, pumpa rule za bazen, 2 nosaća za štap....
Ima još nekoliko sitnica koje sam zacrta, ali to ću onako u hodu.... :D
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la škarik » 02. 04. 2013. (15:10)

Uključujem se kao "anonimac" i kao "amater" u odnosu na sve prekaljene panulaše iz razloga što u svakom dijelu sezone ima neka vrst ribolova koji se bliži (kako je i naziv teme) i koji je završio.
Kopajući po arhivi fotografija i nekakvom mini dnevniku koji vodim godinama, zaključujem da je sezona panule prošla jer se lignja teško lovi. A baš na neku drugu živu ješku zubatac i ne trza. U ovom periodu se obično kaže (iz mog amaterskog iskustva) koliko liganja toliko i zubataca. A panulavanje komarči neću ni spominjat jer kad bi nekome do sada spomenija onda bi me izvriđalo ;) Ni ja nisam virova dok sa prijateljem (znalcem i super učiteljem) nisam proba i uvjerija se. Inače, za uvatit lignju u ovom akvatoriju triba dobro uznojit g....cu.

Svaki dio sezone ima svoje draži. Samo onaj, od 15.06. do 01.09. triba zaboravit jer to je vrime za guštanje u nekim drugim stvarima na moru. Bar meni.

I na kraju, moj dragi prijatelj koji je napisao članak o jiganju, u kojem je bio naljući protivnik te tehnike, onog momenta kad je (slučajno, kad su mu uvalili štap) uvatija iz prve gofa od 30kg, prominija je mišljenje o jiganju. Bar imam temu za zaj..avat njega odonda istim ričima koje je on napisao "Jesi lud i mlataraš rukama ili si počeja đigat?"

Nema smisla se vriđat na ovi virtualan način. Jedno je pisani trag a drugo dvi čaše vina ili piva i razgovor. Jedino tada se mogu nekakve eventualne razmirice ili ostaci ostataka nesuglasica riješiti. Na ovaj ili onaj način. Svejedno ;)
škarik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la nikezd » 27. 05. 2013. (12:42)

Bližila se ne bližila sezona (ja se ne sramin reći da lovin malu ribu i nisan stručnjak ka neki pa neznan točno stađune za lov itd) ali zasmetalo me jedno: Mislin da ovo nije tema za svađu niti da bi se tribalo pripirati oko gluposti i jeli neko ulovija na Mljetu, neko nije itd pa onda tu objavljivati uvrede i slično. Što se tiče sudionika u ovom topicu, @labrax; je okej momak, u par navrata san mu priko fejsbuka sla poruke (najvjerojatnije se smija na njih koliko se ne kužin u ribolov u odnosu na njega) ali mi je uvik odgovorija i više nego san ga pita i uputija me TOČNO di triban ići i što napraviti.
Tako da, ne svađajte se i ne vriđajte jer ovo nije misto za to a osim toga, malo je jadno izigravati baju priko interneta-da iman što protiv koga,reka bi mu u brk.
nix
nikezd
New Entry

PostPostao/la bananko28 » 29. 05. 2013. (09:10)

nikezd je napisao/la:B, @labrax; je okej momak, u par navrata san mu priko fejsbuka sla poruke (najvjerojatnije se smija na njih koliko se ne kužin u ribolov u odnosu na njega) ali mi je uvik odgovorija i više nego san ga pita

točno to :thumbup:
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.