Priče za šankom ... troši li dovoljno?

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Priče za šankom ... troši li dovoljno?

PostPostao/la lupis » 14. 03. 2013. (13:05)

ovdi nije tema smisao teme,već smisao ovog tipa broda...

ako je pošta daleko,ima li smisla ovakvim brodom putovat do nje,ako znamo da postoje druga ,jeftinija ,pa i komfornija rješenja...???
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la ivan3 » 14. 03. 2013. (13:07)

Ma ne govorin ja da nevalja i apsolutno se slažen s tobon, al' dopizdi malo.... :crazy:
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Majama

PostPostao/la plavnik » 14. 03. 2013. (13:15)

Shvatite već jednom da ovaj isti Grašo ne troši puno više od Maestrala i sličnih kad vozi 5 i pol-6 milja!

Poanta je da se lako pobjegne od nevere i da se može tuć more s njime, a pri vožnji 10-12 je kao 4*4 na moru :thumbup:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la lupis » 14. 03. 2013. (13:40)

šta oćeš reć....,da se takav brod kupuje zbog straha od nevere..,to je poanta kupnje...???

i neznam šta uvlačiš taj Maestral u svaku temu,heba te pa nemoreš otvorit više temu o nekom brodu da netko ne povuče paralelu s Maestralom...,šta je taj Maestral uopće...???... neka konstanta,mjerilo svih mjerila,koji klinac....????...stvarno ljudi ostavite se oftopičarenja i pišite o brodu koji je u temi...

Zorica apsolutno stojim na tvom stajalištu gleda pošte,jučer sam natukao kanji i fratri na pošti do koje sam se vozio brodom koji košta daleko manje od 70.000 eu(nov) 35 minuta brzinom od 5.8kt...,"ekonomik"...,da me ni potiral pljusak i mogućnost kontrabande od bure posli južina,vjerojatno bi premašio zakonski limit..,sva sreća...,.,sori na OT ali Zorica je prvi počeo po običaju ...
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la plavnik » 14. 03. 2013. (13:56)

lupis je napisao/la:šta oćeš reć....,da se takav brod kupuje zbog straha od nevere..,to je poanta kupnje...???

i neznam šta uvlačiš taj Maestral u svaku temu,heba te pa nemoreš otvorit više temu o nekom brodu da netko ne povuče paralelu s Maestralom...,šta je taj Maestral uopće...???... neka konstanta,mjerilo svih mjerila,koji klinac....????...stvarno ljudi ostavite se oftopičarenja i pišite o brodu koji je u temi...

Ja sam to namjerno da se referiram na tvoj prijašnji post, bez da te citiram :mrgreen:

Svaka čast M700 na komforu i ostalom, ali mjerilo može bit nekom drugom rangu brodova.

A što se tiče off topica, ti si ipak senior old member-off topic kralj kraljeva ;)

Ja nisam bio off :thumbup:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la ab ovo » 14. 03. 2013. (13:58)

zorica je napisao/la:privarili bi ste se kad bi znali koliko pošti ima da nisu na 10 20 i vise milja od kuce. vise puta san dozivija na raznin mistima di san bija a bija san na mistima blizu splita koje su vecini ovde nezamisliva da ne kazen skroz glupava pa bi se ljudi krstili koja se riba vata. zlatno je pravilo da je bolje radit lose poste koje znas nego dobre koje neznas. iman par poznanika koji imaju lipe brode sportasi i ka ono idu na palagruzu, lastovo susac itd... a ono na povratku gov_o. ljudi moji dalje ne znaci bolje i vise. mislin da ipak triba stogod i znat.

Svaka slijedeća punta bolje lovi. :think:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la marin » 14. 03. 2013. (14:07)

legi je napisao/la:ja da živin u splitu isto bi pisa i mislija i vjerovatno bi ima istu barku koju iman i sad....a kad bi i (teško)kupija veću,ne bi kuka ajme koliko troši,ajme koliko će ić.....Marine uživaj :wave:

ma nema tu kukanja, di si me to čuja ?
nego malo mi je isto demagogija kad neko tvrdi da se uopće ne osvrće na potrošnju, normalno je da oćeš proć povoljnije i kvalitetnije, kako bi se inače naprid išlo u bilo čemu
iman ja damora 300 na otoku u mistu, i ništa mi više ne triba, tako da mogu usporedit te 2 stvari, i zato odgovorno tvrdin da san ljubomoran na tebe i ostale po otocima šta se tiče ribolova
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la lupis » 14. 03. 2013. (14:10)

plavnik je napisao/la:
Ja sam to namjerno da se referiram na tvoj prijašnji post, bez da te citiram :mrgreen:

Svaka čast M700 na komforu i ostalom, ali mjerilo može bit nekom drugom rangu brodova.

A što se tiče off topica, ti si ipak senior old member-off topic kralj kraljeva ;)

Ja nisam bio off :thumbup:

ne ja sam, heehehe..

taj dio odnosi se na odlasku na pošte o kojima je Zorica oftopičario,a ne o brodu...,opet si se po drugi put ulovio broda kojeg nitko ne spominje.. ;)
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 14. 03. 2013. (14:33)

Znači blokete, cimenat, ništa ::: Paleta pive, 20 - 30 kartona vina ??? Ništa. samo tank sory dva od 745 l svaki i deri ... :Other12:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la bobipu » 14. 03. 2013. (14:53)

ivan3 je napisao/la:Ima Marin u jednu ruku pravo.
Vi po otocima praktički živite na poštama, nemate di daleko ić nego van se dosta maknit milju (ako i toliko) iz porta, a nama je ovde ako oćeš uvatit štakod ozbiljnije malo... :Cool34: :Angry49:

Istina, uvati se u kanalu, al' nije to to... Ako oćeš 2-3 dana malo ozbiljnije, bacit parangalić ovo-ono, triba se zaletit do Brača-Šolte, a eto ti 9 milja nisi se ni okrenija.
To je meni, a Marin se ima još 2 milje više vozit dok obiđe Marjan.... Pa ti kreni taka taka 2 ure treskanja... Je znan, puten moš nadit parangal i svašta nešto, al' opet je 2 ure vožnje - 2 ure vožnje.
Pa bi onda tija da to bude bar ura i da voziš jedno 11-12..15 milja, e al to su već malo ozbiljnije potrošnje... Pa da bi nešto uvatija tribaš bit na moru, a ne u fotelji...
Ako ćeš sva 4 vikenda u misecu do Šolte to ti je jedno 30 milja * litra ipo na milju*11 kn*4... Pa računaj.
Pa moš birat oćeš trošit ili se treskat 2-3 ure tamo i 2-3 ure nazad i sigurno da je ta potrošnja tija netija bitna stavka. :think: Kapiši?
Al' ko ima za dat 60-70k € za brod ima i za livat gorivo, ako nema onda je budala šta je to kupija.

Tako da ove teme nemaju smisla, motor troši i uvik će trošit, ka šta je josme reka "sve šta uliješ". Znaš da troši otprilike toliko i toliko i znaš dokle moš stić i koliko ti triba ulit.
Dalje od toga su izdrkavanja jer ionako ne moš ništa više prominit. Ako nemoš livat prodaj brod, kupi manji i čao doviđema. :wave:

:thumbup: :thumbup: :clap: :clap:
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Tip plovila: Marušić 21

PostPostao/la zorica » 14. 03. 2013. (15:18)

lupis je napisao/la:,ima li smisla ovakvim brodom putovat do nje,ako znamo da postoje druga ,jeftinija ,pa i komfornija rješenja...???

lupis je napisao/la:i neznam šta uvlačiš taj Maestral u svaku temu,heba te pa nemoreš otvorit više temu o nekom brodu da netko ne povuče paralelu s Maestralom...,šta je taj Maestral uopće...???... neka konstanta,mjerilo svih mjerila,koji klinac....????...stvarno ljudi ostavite se oftopičarenja i pišite o brodu koji je u temi...

Muuuudroooo......izvedeno. ka ono stativa ali ipak je to zgoditak u rašlje
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la dimulius » 14. 03. 2013. (15:42)

i meni se ka cinilo da lupi cilja na odredjeni brod koji necu spominjat ;)

ajde lupi sad dok je prilika, ulovi tu ekipu sta su kupili g23 i napravi djir po malo jacem moru pa javi impresije.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la josme » 14. 03. 2013. (16:02)

Ma njegova impresija bi bila duboka depresija :Suprise7: i odmah bi prodao (nećemo reći šta :10: )i nikada više nebi išao na more(pa čak ni močiti muda :Other54: ) : Laughing3:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la lupis » 14. 03. 2013. (16:07)

šta ga imam ulovit evo ga s druge bande šanka..hehehehe...,BTW tankovi su 2x150 l...,čovik voli laganiju vožnju pa će od jednog tanka napravit peku...
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la MV KRK » 14. 03. 2013. (17:47)

plavnik je napisao/la:Shvatite već jednom da ovaj isti Grašo ne troši puno više od Maestrala i sličnih kad vozi 5 i pol-6 milja!

Poanta je da se lako pobjegne od nevere i da se može tuć more s njime, a pri vožnji 10-12 je kao 4*4 na moru :thumbup:

:thumbup: ,i kad si kratk sa vremenom lijepo das malo gasa i evo te, to nema cjene.
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.