Bakan 4,50

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Bakan 4,50

PostPostao/la brodić » 20. 02. 2013. (20:39)

E sad moj komentar prizvođaču na cijenu- moja je konstatacija da jedan vrlo dobri i šminkerski skuter ala beverly ili yamaha x-max koštaju malo manje od 5000 eura, a imaju oko 25KS, idu 140km/h i mogu doć u skoro svaku valu
E sad; jel recimo moguće ovakav brod napravit u paketu s nekin motoron od 30 KS(al da imaš i rezervar i poziciono svitlo i konzolu i volan s monocavom) i napravit kalkulaciju da cijena bude konkurentna-recimo 40000 kn+pdv, s tim da i jedan i drugi dijele rizik ako ne prodaju određen broj brodova, recimo da bi to bilo isplativo na 100 brodova; i da nema ni akumulatora ni dodatne opreme, ni podvodne boje, ni tende, nego ko to oće to se radi naknadno i po punim cijenama
jel to uopće moguće????????????? :?: :?: :?:
brodić
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: gliser 4m, Patrol 690 by Antares yamaha 150

PostPostao/la el passo » 20. 02. 2013. (21:20)

Nije moguće. Prvo motor od 30 ks je oko 30t kn. Ostaje ti 10 sa tim da je proizvođać dužan kupiti i ugraditi volan, sajlu i puž te navigaciona svijetla za koja treba i panel sa sklopkom žicu i osigurać. To je još oko 2000 kn. Onda treba kupiti i oko 250 kg smole par kg gelcoata i 100 tinjak kg mate i rowinga. Također treba kompenzirati materijal za kalup i sami projekt te razno razna odobrenja. Treba unajmiti ili izgraditi prostor di će obavljati svoju djelatnost koji treba biti usklađen a zakonskim regulativama o sigurnosti na radu te sa uvjetima rada sa plastikom. Također mora i platiti državi davanja za sebe i radnika, radniku plaću i njemu što ostane. Ako želi prodati koji primjerak više mora proizvod reklamirati i ići po sajmovima. Tu ima bar još toliko caka i izdataka kojih se nisam sjetio ili ih neznam
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la josme » 21. 02. 2013. (08:16)

brodić je napisao/la:
josme je napisao/la:I ja sam bacio oko na njega i definitivno sam potvrdio moja vlastita opažanja.....kvalitetan,simpatičan ali nije za ribolov nego za šminku i za voziti "komade"...samo za uživanje u plovidbi....i na ljetovanju za vozikati se od vale do vale..

U matejušci ima jedan belmarin, ja mislin da bi moga bit quintus(uglavnom dužine 4,5 m) i prava je šminka ali čovik ga lipo opremija parangalima, feralon, pomoćnon penton i ne bi virovali, i to mu dobro stoji, a virujen da bi dobro i bakan izgleda i šminkerski i radno

A možeš i na svinju sedlo staviti.... :lol:
To je isto kao da kupiš porše i s njim voziš po njivi i skupljaš kumpire..... :cry:
el passo je napisao/la:Nije moguće. Prvo motor od 30 ks je oko 30t kn. Ostaje ti 10 sa tim da je proizvođać dužan kupiti i ugraditi volan, sajlu i puž te navigaciona svijetla za koja treba i panel sa sklopkom žicu i osigurać. To je još oko 2000 kn. Onda treba kupiti i oko 250 kg smole par kg gelcoata i 100 tinjak kg mate i rowinga. Također treba kompenzirati materijal za kalup i sami projekt te razno razna odobrenja. Treba unajmiti ili izgraditi prostor di će obavljati svoju djelatnost koji treba biti usklađen a zakonskim regulativama o sigurnosti na radu te sa uvjetima rada sa plastikom. Također mora i platiti državi davanja za sebe i radnika, radniku plaću i njemu što ostane. Ako želi prodati koji primjerak više mora proizvod reklamirati i ići po sajmovima. Tu ima bar još toliko caka i izdataka kojih se nisam sjetio ili ih neznam

Kolega ...sve se kompenzira kroz proizvodnju i narudžbe...a narudžbi neće biti ako ponudiš skupi brod....
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la zorica » 21. 02. 2013. (08:37)

josme je napisao/la:
Kolega ...sve se kompenzira kroz proizvodnju i narudžbe...a narudžbi neće biti ako ponudiš skupi brod....

Slazen se. Bolje je prodat deset brodova nego jedan. Kad mu se pocnu vrtit brodovi po moru i pol lucicama i po valama da vidis kako vise nece posjecivat sajmove koji isto tako masno kostaju. More mu je najbolji sajam.
Najbolje je kad pitas proizvodjaca di bi moga pogledat brod u moru,a on odgovori ima jedan na lošinju i jedan na pašmanu, a škver radi vec deset godina i uopce ne shvaca zasto ima samo dva na jadranu.
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la el passo » 21. 02. 2013. (09:34)

Sve to stoji samo ima i granica ispod koje radiš doslovno za ništa, pa zak... ti puna knjiga naruđbi ako sa svakom isporukom ideš dalje u minus. Bilo ih je koji su pokušali ići ispod ekonomske računice pa su ili propali ili digli cijene. Jašta ima i onih koji su za brod napravili veliku pompu oko izrade, studija i reklame pa nisu prodal ni prvi primjerak. Treba naći u svemu balans
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la MV KRK » 21. 02. 2013. (09:39)

Marin 22
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PostPostao/la josme » 21. 02. 2013. (10:25)

Evo još jedna narodna"Nije za guske sijeno" tj ne radi ono što pojma nemaš i nemaš uvjeta....nažalost kod nas svakodnevica :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la lupis » 21. 02. 2013. (10:40)

ma nema kruha kod nas samo u izradi tih kada...,kad će te to shvatit....,ovima iz Yamahe,Mercuryja,Tohatsua itd se uvik s pojavom nove kade otegne osmjeh od uha do uha...,motor se prodaje to je bitno,kao i u auto industriji...,motor je srce i najskuplja komponenta....,a isto tako ,ruku na srce,napravit moderan motor je malo kompliciranije i skuplje nego napravit plastični škaf od 5 metri...,računajte ljudi kolkjo se nekih vanbrodskih prodaje diljem svjeta od neke firme,i cijene su ajmo reć paprene...,a na svakog proizvođača motora ide barem 100 proizvođača kada(od renomiranih do lokalnih,nakraju svi pokucaju na vrata ovih što prodaju motore) koji bi morali spustit cijenu svog rada do bola kako bi proizvod (u paketu s motrorom) bio konkurentan..,ista stvar kao i kod auta kažem...,motori,elektronika i neka inovativna rješenja su najskuplji dio,a sama karoserija-lim je sića...,ona daje taj vanjski sjaj i prodaje skupe nevidljive dijelove..,ovdi govorimo o lijevanju plastičurine u nekom obliku koja bi trebala prodat sve ostalo...,proizvođači motora kad prepoznaju dobru priliku,a to znači renome brodograditelja i dopadljivost linije, idu s cijenama motora dole i zajedno s brodograditeljima idu u prodaju...

najskuplja je varijanta kupit goli brod male serije, a poslije sam obijat vrata...,pa sigurno da će za jednog PeruPerića cijena vanbrodskog s 40 ks bit jedna,a za jedan renomirani svjetski brend u proizvodnji kada koji dogovori sexkluzivu cijena druga....,i nemore takvom konkurirat nitko osim još njih par koji drže 75% svjetskog tržišta u nekom segmentu,a tad nastupa monopol..

sve je to lipo ,imat domaći brod,doć na sajam,ali mali smo i moreš ga hebat....,kad se podile troškovi proizvodnje na potencijalni broj kupaca odnosno prodanih proizvoda,ja ne kužim kako se ljudima uopće isplati zajebavat s tim...,ako im je struka plastika ,u ovom okruženju bi im bilo isplativije dogovorit livanje šta ja znam negog dijela koji se ugrađuje po brodima diljem svijeta..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la nostromo » 21. 02. 2013. (10:47)

Evo moran se složit s prethodno navedenin, a i ovaj maestral VB ne figura loše ;)
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la lupis » 21. 02. 2013. (10:49)

ima 3 Verada po 200... ;)
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la teo_ribar » 21. 02. 2013. (10:50)

lupis je napisao/la:ima 3 Verada po 200... ;)

tribal biš stavit i sliku tlocrta da vidimo kako to izgleda na krmi ;)
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la nostromo » 21. 02. 2013. (10:55)

Ne, bez zaj...mislin da bi VB dobro izgleda, pogotovo na M600, 30 ak konjića i neki spojlerić, a zamislte samo mista u kokpitu...neka sasvin druga dimenzija.
nostromo
Old Senior Member

PostPostao/la nostromo » 21. 02. 2013. (10:57)

Odosmo off topic...sorry
nostromo
Old Senior Member

PostPostao/la prpa » 05. 03. 2013. (21:01)

NAZAD NA CIJENU BRODOVA.

Evo za primjer u Hrvatskoj samo ima bar 1.000.000 registriranih auta, i zbog masovnosti proizvodnje auti imaju jeftinu cijenu.
Svi ti dileri, servisi, zastupnici imaju solidnu bazu kupaca i mogu proć sa malim rabatima.

Broj registriranih (i prodanih) barki u Hrvatskoj je puuuuunnnoooo manji i samim time proizvođači da bi opstali imaju visoke cijene (mislim na barku, bez motora).
Moj je jedini ZAKLJUČAK DA BI VB MOTORI MORALI BITI PUUNNOO JEFTINIJI. Ipak se tu radi o 5-6 proizvođača koji kontoliraju bar 75%
svjetskog tržišta i oni imaju solidne serije, pa mi se čini da bi motori trebali biti jeftiniji.

Čini mi se da ipak Hrvatski proizvođači imaju puno bolje cijene nego što imaju slične uvozne barke.

Ja sam u potrazi za barkom do 7m tipa fisherman, i kad čovjek dobije stvarne ponude od uvoznika sa svom neophodnom opremom vidi da su
uvozne barke ipak dosta sukplje, cirka 20%. A na to su nažalost naši proizvođači prisiljeni jer većinu prodaju tu na HR tržištu. Pa najvjerojatnije
štede na plačama (jer su prisiljeni na to).
Jedan od rijetkih pravih proizvođača je Pičuljan. Barka košta ali ima pogon, dobre plače, ..., ali sve izvozi, pa ga briga oće li prodat 4 barke u HR ili ne.

Sve u svemu treba podržat HR proizvođaće! :angel:
prpa
New Entry

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: drvena pasara sa kabinom i nadkabinom

PostPostao/la marin1975 » 12. 08. 2013. (08:46)

Mene zanima dali je ova Yamaha 40 KS na slikama od bakana model motora koji se može podići na 60 KS i dali je to moguće napraviti pri kupnji motora a da se ne gubi garancija.
marin1975
New Entry

Tip plovila: Elan pasara+Selva 5

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.