Kontrola izlova i prodaje ribe - ima li rješenja?

Zakonske odredbe u ribolovu, prijave prelova, prijedlozi ...

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: TKO ZAPRAVO KONTROLIRA IZLOV RIBE

PostPostao/la ceko » 03. 02. 2013. (09:28)

el passo je napisao/la:
ceko je napisao/la: sada ukidaju mali ribolov, za povlasticu nemamo para i šta sad.

Sad lipo tunju u ruke i gas na pučinu :lol:

Ae :lol: ..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la malub1 » 03. 02. 2013. (10:21)

Triba uvest da mali,sportski i rekreacijski ribi odma čin je ulove odrižu repnu peraju,ko ne učini snjin na goli,a profesionalcima koje se uvati sa protuzakoniton ribon (malon) prvi put oduzet koncesiju ( e da svi bi morali imat neku koncesijsku dozvolu) na misec dana ,drigi put na šest miseci a treći put trajno stin da nitko iz njihove bliže rodbine ne može dobit tu koncesiju.
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la legi » 03. 02. 2013. (10:40)

nek baci kamen prvi koji nije prodao nekad ribu i popunio sebi rupu u ovim jebenim vrimenima, bio on mali il sportaš il rekreativac,ja mislim da nas je na forumu malo i da nismo svetci,spustimo se na zemlju.... :oops:
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la malub1 » 03. 02. 2013. (10:51)

u nas se ne kontrolira ni ko prodaje maslinovo ulje ni ko prodaje vino iz vlastite proizvodnje pa ni ko proda kil ribe ili glavonožaca.
I svi pri tome smo i Goran i marin od porera a inače smo narod koji je najsritniji kad zahebe državu bar za kunu.I to je činjenica i gotovo.
Ali jedno je stvar zajebat državu za porez,a kad uništavaš riblji fond izlovom male i reproduktivno nezrele ribe onda uništavaš i svoju budućnost. :mrgreen:
malub1
Old Senior Member

PostPostao/la ab ovo » 03. 02. 2013. (15:01)

malub1 je napisao/la:Triba uvest da mali,sportski i rekreacijski ribi odma čin je ulove odrižu repnu peraju

:ugeek: I onda ćeš u restoranu u ponudi imati filetiranu ribu. I ovako bi se pola njih podavilo da im ne očiste ribu.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la malub1 » 03. 02. 2013. (16:35)

ab ovo je napisao/la:
malub1 je napisao/la:Triba uvest da mali,sportski i rekreacijski ribi odma čin je ulove odrižu repnu peraju

:ugeek: I onda ćeš u restoranu u ponudi imati filetiranu ribu. I ovako bi se pola njih podavilo da im ne očiste ribu.

Ali će zato inspekcija (eventualna tj. ako su došli u inspekciju ane na ručak) znat osakle je riba,a mislim da se u nas 99 % ribe u restoranima proda nefiletirano.
A i filetić od mola dugoga 7-8 cm baš i nije nešto impozantno na pijatu.
malub1
Old Senior Member

PostPostao/la Pestilence » 03. 02. 2013. (17:03)

malub1 je napisao/la:
ab ovo je napisao/la:

A i filetić od mola dugoga 7-8 cm baš i nije nešto impozantno na pijatu.

Je, al takvi moli ne dolaze od tri gore navedene kategorije...
Nego ih 99 % dodje od one cetvrte, nenavedene...

Kad se prica o filetima i ove tri kategorije, misli se valjda na ilegalnu oboritu ribu...
Ako imas problem, napravi sve sta mozes da ga rijesis.
Ako ga nemozes rijesit, onda nemas problem.
Pestilence
Senior Member

Tip plovila: pasara Elan 490 + Yamaha F6

Kontrola izlova i prodaje ribe - ima li rješenja?

PostPostao/la ceko » 03. 02. 2013. (17:14)

Treba razmisliti šta želimo postići kojim zakonom. Koga ili šta štitimo - ribara, ribu ili proračun. Tu miješamo sve, a tako ne ide.. Ne možeš štititi ribu, a dopustit taracanje po volji, ako štitiš ribu onda treba malo ograničiti ribare, a to im se ne sviđa, pa se ograničava tamo di se može, ali to u biti ne pomaže ribu ;) .
Onaj koji danas poštuje zakon, lovi koliko smije, ne prodaje itd. će vjerojatno i dalje poštivati, rezati repove itd., a onaj koji ima namjeru za.ebat zakon će i dalje po svom, tražeći načine kako da to ostvari (već sad ih mogu nabrojat bar tri kako bi izbjegao rezat repove isto kao i kako imati više udica i više ribe u brodu - ništa od repova :) )... Država opet ostaje kratkih rukava i u biti ništa se nije promijenilo. Treba naći nešto šta bi prodaju na crno učinilo manje privlačnom, odnosno legalizirati tu prodaju, e tu se javljaju profesionalci koji smatraju da ih to oštećuje.. Po meni je rješenje ili zabraniti sve osim profi, a njima uvesti kvote, prema prošlim, prijavljenim ulovima, plus kontrolirati ugostiteljske objekte (kućnu prodaju opet možete zaboraviti) ili dopustiti svima prodaju na otkup (kao što je to bilo nekad) uz ograničenje i kontrolu količine alata i radijusa kretanja (profi može više mreža, udica i sl. može npr. preko 2 milje od obale, a ostali ograničeno unutar te 2 milje, ograničiti i kW - 4 su dosta :lol: , metražu broda) i to je to šta se tiče proračuna ;) ..
ceko
Old Senior Member

Re: O lovu i prodaji ribe u RH

PostPostao/la bananko28 » 03. 02. 2013. (19:13)

da kontrola po moru, restoranima, ribarnicama radi posa kako treba, da kažnjavaju krivolovce i prodavače na crno, da masno kažnjavaju sve ugostitelje koji nemaju uvedenu ribu koju prodaju, da se inspekcija šeće u svako doba dana po portima i da kontroliraju ulove svakoga ribara profija i sportaša koji se vrati, nebi trebalo nikakvih monada i izmišljanja tople vode, ukidanja sportaša i malog ribolova....onaj koji ima motiv lovit ribu za prodaju nebi ga više ima, sidija bi doma, lovili bi oni koji to zaista vole i uživaju u tome...
Nego oni ništa ne rade, dobivaju masne plače za đaba... sad su se mnogi usrali kad su čuli za fiksalne kase, neznaju di če sa ribom....da je država radila posa nebi ni do sad znali.....
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la riberer » 03. 02. 2013. (19:24)

I meni se čini da je stvar u kontroli ... a nje nema ...

P.S.
Ne sviđa mi se novi naslov ... nije transparentan, opet će biti svega :problem:
Molim prijedloge :D
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la ceko » 03. 02. 2013. (19:45)

riberer je napisao/la:...opet će biti svega :problem:

Ha!Ha! Premjesti u parlaonicu, mandrać? :lol:
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 03. 02. 2013. (20:11)

vas trojicu treba banirat doživotno :mrgreen: ....,o čemu vi pišete....,kakva nelegalna prodaja jeste vi normalni...,još će ispast da ljudi prodaju stotine kila ribe....,pa šta i da prodaju od čega će živit...,nemore svatko otvorit servis računala...,stvarno ovo je provokacija :mrgreen: ,sva sreća da je sutra lipo vrime...,sve će bi idealno...,nema ma cili dan.....,iden na zapad od zore do sumraka...,za gušt....,i da se odmorim od ovakvih tema samo me opterećuju...,mislio sam ovdi nać savjet ribolovni kako vezat udicu a vi trkeljate o nekoj ilegali,dajte bar neki lip film da se čudim ribi koju nisam i nećuulovit..,neznam ki je gori...,još ovi Bannako82 i taj Čato ajde to je za očekivat..., ali ovaj Ribiber .... :crazy:,svašta...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la bananko28 » 03. 02. 2013. (20:27)

lupis je napisao/la:vas trojicu treba banirat doživotno :mrgreen: ....,o čemu vi pišete....,kakva nelegalna prodaja jeste vi normalni...,još će ispast da ljudi prodaju stotine kila ribe....,pa šta i da prodaju od čega će živit...,nemore svatko otvorit servis računala...,stvarno ovo je provokacija :mrgreen: ,sva sreća da je sutra lipo vrime...,sve će bi idealno...,nema ma cili dan.....,iden na zapad od zore do sumraka...,za gušt....,i da se odmorim od ovakvih tema samo me opterećuju...,mislio sam ovdi nać savjet ribolovni kako vezat udicu a vi trkeljate o nekoj ilegali,dajte bar neki lip film da se čudim ribi koju nisam i nećuulovit..,neznam ki je gori...,još ovi Bannako82 i taj Čato ajde to je za očekivat..., ali ovaj Ribiber .... :crazy:,svašta...

heheheheheh
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

Re: Kontrola izlova i prodaje ribe - ima li rješenja?

PostPostao/la karlovacko » 04. 02. 2013. (15:08)

Aj' vi meni recite nesto, da dodjem sad onako naivno na peskariju, zauzmem banak. Bili ko' sta pita?
Znam kako je bilo prije 20 god., ocigledno nisam bija dopunac ni ima obrt. Tribalo je platit kantaru i banak (nesto sitno), ako si ucinija bas puno prometa lupnilo bi ti 4-5 posto i to je bilo to.

Kako je danas? Ne pitam za zakon "nega" :lol: praksu :) .

Glede mede i naslova teme, gazda, sta ti znaci ovo "ima li rijesenja"?
"good things come to those who wait"
karlovacko
Senior Member

Tip plovila: Fortis 590 Fisher / Suzuki 90 hp

Re: Kontrola izlova i prodaje ribe - ima li rješenja?

PostPostao/la Dade » 04. 02. 2013. (18:37)

Nikad nije bilo da nekako nije bilo ...pustimo da zažive nove regule pa će mo kako se mora. Niko nas nije pitao ništa a donosile su se razne uredbe i zakoni i opet smo nekako živjeli pa opet će mo . To je kao sa pojasima u autu..prvo je bilo svakako a danas se svi vežemo i niko ne beštima...i na ovo će mo naviknut. :angel:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PrethodnaSljedeća

Natrag na Loviti u okvirima zakona

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.