TKO ZAPRAVO KONTROLIRA IZLOV RIBE

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: TKO ZAPRAVO KONTROLIRA IZLOV RIBE

PostPostao/la ceko » 30. 01. 2013. (18:05)

Bla, bla, bla.. Ništa pametno.. Zaključaj svadit ćemo se opet svi! Mislim da bi se mogla uvažavati pecatura ako ništa drugo, da se ne izlovljava nedorasla riba od strane bilo koga..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la el passo » 30. 01. 2013. (20:46)

Ma koja svađa, samo malo zdrave rasprave :lol:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la zorica » 30. 01. 2013. (20:57)

riberer je napisao/la:
zorica je napisao/la:Šta nisi stavija link na arapski ili svahili. Pa ako je u rijeci i istri normalnije da se govori taljanski umisto hrvatskog drugdi nije.

Il Piccolo je talijanski list ... u kojemu Italijani govore o tome da je prestankom rada burze u Hrvatskoj definitivno otvoreno crno tržište.

Steta da je ta jedna veletrznica zatvorila, ja mislin da bi ona potpuno suzbila crno trziste, nema sta.

Na prvoj aukciji u nas pojavilo se pet ribara i dva potencijalna kupca vise reklamnog karaktera.Ima nacina za suzbit crno trziste vrlo ucinkovitih i kao rezultat svega toga veletrznice ce se otvarat same po sebi i najvise ce profitirat ribari i ugostitelj. Pa nije ugostitelj lud ic na veletrznicu kad moze kupit di oce i od koga oce. Samo triba obrnit redosljed razmisljanja i suzbit prvo crnjak pa otvarat veletrznice a ne obrnuto.
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la riberer » 30. 01. 2013. (21:08)

el passo je napisao/la:...
A ja ću :Other14: - DO PODA !

Bit svega šta je kolega lupis rekao je to da krenemo od sebe, ali to je stvarno matematika isčitati između redaka

Nema tu nikakve matematike el passo ...
Lupis govori o forumu i slikama koje se objavljuju, a koje su ponekad na granici limita predviđenog zakonom za sportaše, iako ... bi on htio da se ne objavljuju nikakve slike. Njih ministarstvo redovito kontrolira i upotrijebiti će ih kao dokaz da nam (sportašima) treba zabraniti bilo kakav ribolov ... ;)

zorica je napisao/la:Steta da je ta jedna veletrznica zatvorila, ja mislin da bi ona potpuno suzbila crno trziste, nema sta.

Na prvoj aukciji u nas pojavilo se pet ribara i dva potencijalna kupca vise reklamnog karaktera.Ima nacina za suzbit crno trziste vrlo ucinkovitih i kao rezultat svega toga veletrznice ce se otvarat same po sebi i najvise ce profitirat ribari i ugostitelj. Pa nije ugostitelj lud ic na veletrznicu kad moze kupit di oce i od koga oce. Samo triba obrnit redosljed razmisljanja i suzbit prvo crnjak pa otvarat veletrznice a ne obrnuto.

Ma nema veze ... možda niste shvatili. Tamo se riba jednostavno ne može prodati, a da nije prošla kroz neku od veletržnica (postoje u svakom gradu na moru duž cijelog pouotoka). Sva riba koja je u prodaji mora proći kroz neku od njih, a kupiti se može i direktno (ugostitelj), ali na veletržnici, ne sa broda ili kombija. Za svaku kupljenu kašetu dobiješ račun ... pa ti riskiraj kupovati je na crno. Ako to ne suzbija crnjak ... ? :eh:

Šteta što Milić nije napravio jednu reportažu i po našim ribarnicama, možda bi tek to nekome otvorilo oči ... kad je već stručnjak za minimalne mjere u Italiji ... :wtf:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la malub1 » 30. 01. 2013. (21:17)

riberer je napisao/la:Šteta što Milić nije napravio jednu reportažu i po našim ribarnicama, možda bi tek to nekome otvorilo oči ... kad je već stručnjak za minimalne mjere u Italiji ... :wtf:

A u čemu razlika između prodaje na crno i prodaje sitne ribe (koja se po zakonu ne bi smila prodavat ) sa računom? Legalizcija lopovluka? :mrgreen:
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la riberer » 30. 01. 2013. (21:29)

O kojoj se je ribi konkretno radilo?
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
riberer
Moderator

PostPostao/la zorica » 30. 01. 2013. (21:34)

riberer je napisao/la:
el passo je napisao/la:...
A ja ću :Other14: - DO PODA !

Bit svega šta je kolega lupis rekao je to da krenemo od sebe, ali to je stvarno matematika isčitati između redaka

Nema tu nikakve matematike el passo ...
Lupis govori o forumu i slikama koje se objavljuju, a koje su ponekad na granici limita predviđenog zakonom za sportaše, iako ... bi on htio da se ne objavljuju nikakve slike. Njih ministarstvo redovito kontrolira i upotrijebiti će ih kao dokaz da nam (sportašima) treba zabraniti bilo kakav ribolov ... ;)

zorica je napisao/la:Steta da je ta jedna veletrznica zatvorila, ja mislin da bi ona potpuno suzbila crno trziste, nema sta.

Ma nema veze ... možda niste shvatili. Tamo se riba jednostavno ne može prodati, a da nije prošla kroz neku od veletržnica (postoje u svakom gradu na moru duž cijelog pouotoka). Sva riba koja je u prodaji mora proći kroz neku od njih, a kupiti se može i direktno (ugostitelj), ali na veletržnici, ne sa broda ili kombija. Za svaku kupljenu kašetu dobiješ račun ... pa ti riskiraj kupovati je na crno. Ako to ne suzbija crnjak ... ? :eh:

Šteta što Milić nije napravio jednu reportažu i po našim ribarnicama, možda bi tek to nekome otvorilo oči ... kad je već stručnjak za minimalne mjere u Italiji ... :wtf:

Ma mogu se ja s tobon do ujutro natezat jeli prije nastala kokoš ili jaje. Zar i u nas ne riskiras prodajom/kupnjom na crno.
Veletrznice mogu nastat jedino kao posljedica jedne uredjene svjesti, a ne kao glavno sredstvo suzbijanja prodaje na crno. Ne mogu se otvorit veletrznice na obali a istodobno nikoga ne kaznjavat ako ih zaobilazi. E sad koja je garancija da ce se kaznjavat kad se otvore. Ako nece ne triba ih ni otvorit a ako oce sta smo do sad cekali.
zorica
Old Senior Member

PostPostao/la zorica » 30. 01. 2013. (21:36)

malub1 je napisao/la:
riberer je napisao/la:Šteta što Milić nije napravio jednu reportažu i po našim ribarnicama, možda bi tek to nekome otvorilo oči ... kad je već stručnjak za minimalne mjere u Italiji ... :wtf:

A u čemu razlika između prodaje na crno i prodaje sitne ribe (koja se po zakonu ne bi smila prodavat ) sa računom? Legalizcija lopovluka? :mrgreen:

Ne znan za konkretni slucaj ali pitanje je jeli minimalna riba u italiji i hrvatskoj ista i jeli lovostaj na odredjene vrste u italiji isti ka i u nas.
zorica
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 30. 01. 2013. (21:55)

zorica je napisao/la:... Zar i u nas ne riskiras prodajom/kupnjom na crno ...

Gdje kod nas, osim za smrznutu iz Metroa, dobiješ račun za kupljenu ribu?

zorica je napisao/la: ...Ne mogu se otvorit veletrznice na obali a istodobno nikoga ne kaznjavat ako ih zaobilazi ...

riberer je napisao/la:Ma nema veze ... možda niste shvatili. Tamo se riba jednostavno ne može prodati, a da nije prošla kroz neku od veletržnica (postoje u svakom gradu na moru duž cijelog pouotoka). Sva riba koja je u prodaji mora proći kroz neku od njih ...
riberer
Moderator

PostPostao/la lupis » 30. 01. 2013. (22:01)

riberer je napisao/la:
Lupis govori o forumu i slikama koje se objavljuju, a koje su ponekad na granici limita predviđenog zakonom za sportaše, iako ... bi on htio da se ne objavljuju nikakve slike. Njih ministarstvo redovito kontrolira i upotrijebiti će ih kao dokaz da nam (sportašima) treba zabraniti bilo kakav ribolov ...

nebi bilo dobro kad bi ja ovdi postao tema a ne nešto drugo...,ali kako si tu napisao...,moram potvdit da sam protiv svega toga ali samo zato jer sam ljubomoran i jer nemoren ulovit niš a kako čujem ni drugi ne love nešto ovdje pa se tješim da nije stvar u meni ali mi svakako smetaju te slike zbog kojih se loše osjećam jer drugi mogu i znaju ja ne..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Noaana » 30. 01. 2013. (22:17)

Dok se mi organiziramo kao talijani necemo vise nit ribe nit skoljki imati ocistit ce lesinari sve jer kod nas mrezu mozes bacit gdje te volja al za udicu na krivo mijesto odmah u przun
Noaana
New Entry

Tip plovila: ucka 410

PostPostao/la malub1 » 30. 01. 2013. (22:37)

zorica je napisao/la:
malub1 je napisao/la:

Ne znan za konkretni slucaj ali pitanje je jeli minimalna riba u italiji i hrvatskoj ista i jeli lovostaj na odredjene vrste u italiji isti ka i u nas.

Ribari su sami priznali (valjda zato šta je bila hrvatska televizija ) da je protuzakonito ali se zažmiri i prođe. E da rekli su i da je riba iz hrvatskoga zerpa.
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la zorica » 30. 01. 2013. (23:09)

riberer je napisao/la:Gdje kod nas, osim za smrznutu iz Metroa, dobiješ račun za kupljenu ribu?

Eto virova ili ne u mene....samo vise lokala bizi od racuna nego ribara.....virova i u to ili ne.....bar kod nas ovde doli.
zorica
Old Senior Member

PostPostao/la ceko » 31. 01. 2013. (09:04)

malub1 je napisao/la:A u čemu razlika između prodaje na crno i prodaje sitne ribe (koja se po zakonu ne bi smila prodavat ) sa računom? Legalizcija lopovluka? :mrgreen:

Razlika ti je u tome šta na crno ne dobiju poticaj.. Ovdje su zapravo dvije teme - prodaja na crno i legalna prodaja male ribe.. Na crno prodaju uglavnom mali brodi šta rade sa mrežama i parangalima (koće i plivarice malo ili ništa prodaju ovako - jer im se ne isplati) nepostojanje uređenog otkupa, loše cijene, zajebancija - ovako već imaju svoje kupce, restorani ili pojedinci koji čekaju ribu - sve se riješi direktno telefonom odmah po ulovu. Restorani otkupljuju na crno (nema pdv-a, kontrole, mogu šta ih je volja), nonice i žene isto vole malo jeftinije nego na ribarnici i tako to već ide.. Jer je lakše i isplativije..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la el passo » 31. 01. 2013. (09:46)

ceko je napisao/la: Na crno prodaju uglavnom mali brodi šta rade sa mrežama i parangalima (koće i plivarice malo ili ništa prodaju ovako - jer im se ne isplati) nepostojanje uređenog otkupa, loše cijene, zajebancija - ovako već imaju svoje kupce, restorani ili pojedinci koji čekaju ribu - sve se riješi direktno telefonom odmah po ulovu. Restorani otkupljuju na crno (nema pdv-a, kontrole, mogu šta ih je volja), nonice i žene isto vole malo jeftinije nego na ribarnici i tako to već ide.. Jer je lakše i isplativije..

Živio nam mali ribolov, dolje profesionalci i računi :lol:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.