evo da se i ja nadovezem na raspravu o pomocnom motoru od prije par dana, nisam se stiga prije ukljucit
Vidija sam slike od 4ever-a i škarika, ako ko ima još kakve sličice svog ili tuđih brodova sa rjesenjem pomocnog motora na platformi i/ili krmenoj ogradi neka stavi ili mi posalje na pp. Zahvaljujem unaprijed
Nastranu rasprave o ljepoti rjesenja i broda sa/bez pomocnog motora, ja jos razmisljam sta bi mi najvise odgovaralo.
Narucija sam produzenu platformu (80cm) jer zelim na nju izvuc mali gumenjak koji mi obavezno triba (podvodni ribolov). Nadam se da cu moc i u voznji (barem sporijoj i po mirnijem moru) drzat gumenjak na platformi navučen (i zavezan) poprečno, idealno bi bilo i ne skidat motor svaki put s njega kad se triba pribacit od vale do vale.
Zelim
uklonjiv nosač pomocnog motora koji ce se moć stavit i skinit sa desnog ruba (u sredini ce ić sklopive skale) platforme jer ne ocekujem da cu ga ikad koristit osim u situacijama kad krepa glavni motor (tj. ne zanima me panulavanje i spora voznja pomocnim motorom), a ne zelim da mi smeta na platformi - škarikovo rjesenje mi ne odgovara, dok se ne koristi tija bi pomocni motor nekako drzat po strani ili zakačen na krmenoj ogradi (kao što npr. na jedrilicama drže male motore). Bliže sam nečemu kao što je na 4ever-ovim slikama...Motor cu vozit sa produzenom ruckom, tako ga vozim i na gumenjaku...
Motor je Mercury 5ks 2T, cca 20kg, DO (morat cu malo povisit/nadogradit krmeno zrcalo na gumenjaku da prihvati DO, ali i to se da riješit), gumenjak cu nabavit najdulji koji moze stat na platformu a da ne smeta u voznji - isprobat cu nekoliko modela od min. 2.4m do eventualno 3m, širine max. do 160cm