Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la Pape » 18. 01. 2013. (15:23)

josme je napisao/la:Nemam komentara:
Pape

ivan3 je napisao/la:Pape

...ma sve pet ljudi...samo mi nije jasno šta san ja to napisa da san izazva takovu reakciju...možda nekome smeta šta san Lupisovu ideju podrža ili šta već.... :wtf:

...kad on napiše ka i ja, svoju golgotu oko broda...onda možda moremo na ti način razgovarat...dotad...aus-baus....ma metnit ću ipak....bauhaus.... ;)
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la erni » 18. 01. 2013. (16:10)

A da stavim nosac vanbrodskog do platforme ? Kako se pokazalo to rijesenje?
erni
Member

Tip plovila: Elan 45 impression

PostPostao/la 4ever » 18. 01. 2013. (23:37)

osiguranje sa vidom (vise da ga ima :lol: ) josme

slika

spojler je spusten malo doli a evo i vodena linija erni
slika
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la josme » 19. 01. 2013. (08:23)

Nadam se da je vida sa kontramaticom(samoosiguravajućom) inače možeš ostati bez motora...vide se od vibracija se znaju odvidati i ispasti..
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la lupis » 19. 01. 2013. (09:00)

bez ikakvih namjera podizanja tenzija,moram priznat da je brod ko brod dopadljiv,ideja broda je ok,mada nije sve razraeno do kraja,sigurno će se dosta prominit na bolje tokom godina,ako brod poživi,izmjenit u rasporedu,ali ova platforma iza,pa vanbrodski od 10 ks,koji i u funkciji i onako obišen za bandu stoje(i platforma i mortor u oba položaja) ko qrcu nokat..,,koja je funkcija tog vanbrodskog meni najprije to nije jasno...,zašto taj motor mora bit uopće na brodu,i te snage..???
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la 4ever » 19. 01. 2013. (13:25)

lupis je napisao/la:,ali ova platforma iza,pa vanbrodski od 10 ks,koji i u funkciji i onako obišen za bandu stoje(i platforma i mortor u oba položaja) ko qrcu nokat..,,koja je funkcija tog vanbrodskog meni najprije to nije jasno...,zašto taj motor mora bit uopće na brodu,i te snage..???

....meni za moj nacin koristenja broda to isto nebi bilo na brodu ali za nekoga ko se bavi ribolovom triba
4ever
Old Senior Member

PostPostao/la zorica » 19. 01. 2013. (14:55)

Za nekoga ko se bavi ribolovom taj motor moze samo smetat. Neznan sta mos s njin a sta nemos sa glavnim. Da ne govorin da je sve deset puta neprakticnije.
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la 4ever » 19. 01. 2013. (15:02)

zorica je napisao/la:Za nekoga ko se bavi ribolovom taj motor moze samo smetat. Neznan sta mos s njin a sta nemos sa glavnim. Da ne govorin da je sve deset puta neprakticnije.

ti ga bar znas,sumnjam da je na brodu radi sela :lol:
4ever
Old Senior Member

PostPostao/la Vava » 19. 01. 2013. (15:27)

zorica je napisao/la:Za nekoga ko se bavi ribolovom taj motor moze samo smetat. Neznan sta mos s njin a sta nemos sa glavnim. Da ne govorin da je sve deset puta neprakticnije.

Evo iz prakse: iman yamahu 4t (na B600) izad i sve zivo radin s njon ( s velikin motoron samo dojden na poziciju),
Od panule, parangala, vrse, pa cak san i mrize baca, do namistanja kad lovin sa dva sidra. Mislin da su prednosti puno vece negoli neke mane... kao prvo imas neku sigurnost (kakvu takvu) ako veliki krepa, i potrosnja je zanemariva...osnovni servis mogu sam napraviti, i manevar broda mi je ko da vozin pasaru.. mana kad ima mora peta iskace van i tlaka sa gorivon...
Vava
Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: betina 600

PostPostao/la 4ever » 19. 01. 2013. (16:17)

Vava je napisao/la:Od panule, parangala, vrse, pa cak san i mrize baca, do namistanja kad lovin sa dva sidra. Mislin da su prednosti puno vece negoli neke mane... kao prvo imas neku sigurnost (kakvu takvu) ako veliki krepa, i potrosnja je zanemariva...osnovni servis mogu sam napraviti, i manevar broda mi je ko da vozin pasaru.. mana kad ima mora peta iskace van i tlaka sa gorivon...

..uz sve to gore navedeno covik se bavi i podvodnim ribolovom pa mu triba i mali kaic za otic par milja dalje od broda.....
4ever
Old Senior Member

PostPostao/la Vava » 19. 01. 2013. (16:31)

još jedan + ,
samo neka prvo vidi kako će mu pasati ručka od gasa pod rukom da može komodno sediti i držat motor a da se ne grči ili rastiže da uvati gas, pošto je lipo spustija spojler (mada ima produžetaka za gas ručku), kod mene je to ispalo super (puka slučajnost, kad sam stavlja mali motor nisan uopće mislija o tome) tako da i 5 sati panulavanja nije problem ...pozz
Vava
Member

PostPostao/la lupis » 19. 01. 2013. (18:16)

evo pa drago mi ja se razvila ova rasprava ,i ide baš tamo di sam mislio..,nravno da taj motor ima neku funkciju ali 10 ks je težak motor,i prejak...,sve je to vjerojatno zbog neke sigurnosti ali ako čovik misli prvenstveno panulat postoje bolja riješenja,ako ga je strah da će glavni motor krepat e hebi ga onda bolje ne i ić na more,gledat to čudo na krmi je optički užas,kvari cijelu vizuru broda,pa koliko brodi s jednim glavnim motorom plovi pa to čudo od sekundarnog pogona ni vidit,lip brod ali previše kompromisa za moj pojam...,Zorica je lipo napisao da to more jedino smetat,a još ga je gore vidit...,ako baš glavni krepa zbog nekakve šporkice u gorivu(neznam šta bi drugo moglo bit ako se motor održava),dovoljno je 6 ks za dovest taj brod do porta,kao i za panulu,a uz to može ga se lakše pospremit da ga ni vidit i d ane smeta kad netreba,a hebi ga ako krepa baš kad je slabo vrime (obično to tako i bude,kad zavalja i digne šporkicu),neće bit ni taj dosta od 10,ionako...,dobro nek svatko radi kako hoće alim meni je ovo i nakaradno i besmisleno,a osim toga svi ti podupirači i nosači,pa nosači nosača i podupirači podupirača,meni taj težak motor ne djeluje baš presiguran tako obišen kad je u funkciji,sve je dobo dok je vrime lipo ,nemaveze..,idemo dalje.. :wave: ,šteta lip brod...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Vava » 19. 01. 2013. (18:33)

dobro si napisa "idemo dalje" svak po svom guštu :wave:
Vava
Member

PostPostao/la erni » 19. 01. 2013. (18:48)

Slazem se da veliki pomocni motor nije bas lipo vidit na krmi. Inace me muka uhvati kad vidim da na klasicne linije stavljaju vanbrodske motore za glavni pogon. Ok za glisere i manje kaice to je normalno... Ali na vece od 6m ... izgledaju kao da kokosi obujemo patike... :D
Ali za panulu moram imat pomocni motor, a troling na glavni bas i ne bi. A volia bi imat i cistu platformu. Vidia sam negdje nosac pomocnog uz platformu, pa sto mislite na to rijesenje?
erni
Member

Tip plovila: Elan 45 impression

PostPostao/la Vava » 19. 01. 2013. (19:35)

Po meni moze i to rijesenje, ali ako ti sluzi za panulu motor ti mora lipo lezat u ruci a da ti sedis u kokpitu bez ikakvog raztezanja.. Neznan kako ce to biti jer je pom motor izbacen teke sa strane...
Ja osobno ne patim od estetike meni je bitno da sve na brodu ima neku funkciju i da meni bude ugodno
P.s (nisan siguran ali mislim da jedan piculjan ima takvo rijesenje u mom portu pa ako je tako sutra ti slikan pa ti posaljen da vidis)
Vava
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: 612410BjajD, franina i 0 gostiju.