evo pa drago mi ja se razvila ova rasprava ,i ide baš tamo di sam mislio..,nravno da taj motor ima neku funkciju ali 10 ks je težak motor,i prejak...,sve je to vjerojatno zbog neke sigurnosti ali ako čovik misli prvenstveno panulat postoje bolja riješenja,ako ga je strah da će glavni motor krepat e hebi ga onda bolje ne i ić na more,gledat to čudo na krmi je optički užas,kvari cijelu vizuru broda,pa koliko brodi s jednim glavnim motorom plovi pa to čudo od sekundarnog pogona ni vidit,lip brod ali previše kompromisa za moj pojam...,Zorica je lipo napisao da to more jedino smetat,a još ga je gore vidit...,ako baš glavni krepa zbog nekakve šporkice u gorivu(neznam šta bi drugo moglo bit ako se motor održava),dovoljno je 6 ks za dovest taj brod do porta,kao i za panulu,a uz to može ga se lakše pospremit da ga ni vidit i d ane smeta kad netreba,a hebi ga ako krepa baš kad je slabo vrime (obično to tako i bude,kad zavalja i digne šporkicu),neće bit ni taj dosta od 10,ionako...,dobro nek svatko radi kako hoće alim meni je ovo i nakaradno i besmisleno,a osim toga svi ti podupirači i nosači,pa nosači nosača i podupirači podupirača,meni taj težak motor ne djeluje baš presiguran tako obišen kad je u funkciji,sve je dobo dok je vrime lipo ,nemaveze..,idemo dalje..
,šteta lip brod...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.