Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la erni » 16. 01. 2013. (11:53)

Ovo je starija slika sa boka....
slika
erni
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Elan 45 impression

PostPostao/la plavnik » 16. 01. 2013. (12:46)

Zašto nisi zadovoljan bočnim prozorima?

Se mogu otvarat?

Čini mi se da nije ista boja okvira što bi meni malo smetalo...
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la plavnik » 16. 01. 2013. (12:50)

I vidim da imaš bijelu platformu kao kolega Palamide na G20.

Vjerojatno si je i ti izabrao zbog sunca kad se po ljeti užari, ali moram priznat da je meni drago da nisam išao na bijelu. Puno mi je ljepše da je u boji trupa jer onda tvori jednu cijelinu, ovako je to po mom ukusu... A i nije neki problem to sunce.
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la erni » 16. 01. 2013. (16:29)

Prozori su Vetusovi i mogu se otvarat.... ali boja je razlicita o gornjih. Te prozore sam kupio prije gornjih i eto sta je tu je...
A platforma je takva na svim betinama koliko ja znam
iz kabine mali prozori izgledaju ovako...
slika
erni
Member

Tip plovila: Elan 45 impression

PostPostao/la ivan3 » 16. 01. 2013. (17:52)

Skroz dobro joj stoji jarbol, al bolje bi bilo da si ga na provu stavija da iz kabine izlazi : Other6: : Other6: :thumbup:
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la škarik » 16. 01. 2013. (21:58)

Pozdrav ekipa.... Erni, ako mogu pomoć sa savjetima (slikama) moje bivše Betine:
slika

Sa bočnim hvatanjem ograde na špirun imaš puno prostora za uć na brod
škarik
Old Senior Member

Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la škarik » 16. 01. 2013. (22:06)

Stražnji spojler je bija ovako riješen, ove portele su vridile zlata. nosač motora san posebno radija i ispa me jeftinije od kupovnog:
slika

slika
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la luc » 16. 01. 2013. (23:15)

Pa šta si me pita skale, vidiš da ih imaš 8-)
luc
Senior Member

Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la lupis » 17. 01. 2013. (07:42)

bilo bi lipo kad bi nas vlasnici nakon 3-5 godina upotrebe broda izvjestili kako su zadovoljni rasporedom i uređenjem krme...

jesam za klupice i kašun,ali je potrebno da ispune uvjete funkcionalnosti čim bolje...,a ne ovo..

Najprije mi nije jasno zašto kašun,kad je već tamo,nije napravljuen do neke upotrebljive visine....,ovo je doslovno bez veze...,nemoreš sjest ,nemoreš jest,nemoreš ga koristit kao radnu plohu....,nula.....,ideja :thumbdown:
Pod dva,klupice....,krma je zaobljena i s te strane nemože se dobit 160- 180cm ravne klupice(u M700 je to i preko 200cm ;) ),danas sutra će doć gore bimini ili kakva tenda ili tvrdi krov i iz prebogatog iskustva izležavanja nema lipše nego leć u krmu na klupicu u hlad,za vrime ljetne žege..,komoditet ležanja na njima :thumbdown:
Pod tri,ona gazišta,koja služe prilikom silaženja u krmu....,katastrofa....,služe jedino tome ....,zar se nemože klupice napravit u produžetku kabine,nemoraju bit cijelom bočnom dužinom a služile bi i kao gazište za silazak,i kao mjesto za izležavanje,i kao sjedeće mjesto uz kašun(koji mora bit viši)i kao spemište(sigurno više stvari stane u nekakvo tijelo ravnih linija nego u ove "u" klupice ,može se ostavit pri krmi prilaz do bande ,a za sjest na samu krmu može se napravit nekakva mala klupica ili krmena palubica kao kod Galeba(po tom pitanju nije ni M700 savršen),i prilikom vožnje je lipše sjedit s boka ,a i zbog rasporeda opterećenja,osim toga dim se povlači za brodom u vožnji i tamo na samoj krmi ga se sigurno osjeti više nego z bande... :thumbdown: :thumbdown:

evo stvarno bi volio čut iskrene impresije korisnika nakon par sezona..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la djigo » 17. 01. 2013. (08:25)

Pa ti bi od betine B700 napravio M700.Jesi genijalac.I o kakvom dimu pricas?
djigo
Member

Tip plovila: Betina 700

PostPostao/la lupis » 17. 01. 2013. (08:40)

nebi napravio ništa nego bi pokušao raspored i elemente napraavit da budu čim više funkcionalniji..., cijele M700 mi ne pada uspoređivat s ovim brodom,nego neke elemente,zašto se ne bi veliko iskustvo priznatog škvera i bogato iskustvo njegovih projektana ne bi uzelo kao primjer i uzet za usporedbu ..?
dim...,možda sam se krivo izrazio...,ali miris izgaranja se sigurno osjeti ako se sjedi na tim krmenim klupicama prilikom putne brzine,mada čisto sumjnjam da su klupice tada u bilokakvoj funkciji...,s te strane imaš i pravo...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la ivan3 » 17. 01. 2013. (09:49)

lupis je napisao/la:nebi napravio ništa nego bi pokušao raspored i elemente napraavit da budu čim više funkcionalniji..., cijele M700 mi ne pada uspoređivat s ovim brodom,nego neke elemente,zašto se ne bi veliko iskustvo priznatog škvera i bogato iskustvo njegovih projektana ne bi uzelo kao primjer i uzet za usporedbu ..?
dim...,možda sam se krivo izrazio...,ali miris izgaranja se sigurno osjeti ako se sjedi na tim krmenim klupicama prilikom putne brzine,mada čisto sumjnjam da su klupice tada u bilokakvoj funkciji...,s te strane imaš i pravo...

E vidiš, ne balimo svi po moru 4 milje pa da se kadimo u svojin ispušnin plinovima. Mi sa pdima damo malo gasa i pobignemo od dima.
A i nemamo svi stare prdonje da zagađujemo okoliš ka pokvarena nuklearna elektrana.
U mene moš auspuh utirat u kabinu i ličit sinuse, a i žene bi padale na taj vonj. Ma koji Chanel...
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la škarik » 17. 01. 2013. (09:58)

slika

Sa krme san liti vozija jer u poludeplasmanskom režimu nije diza provu i sve san vidija naprid. Spustija bi ga na 11-12 nm i vozija s krme. Za panulu ne triba uopće isticat kako je ova kombinacija ok. je, mora san se koji put dignut ali zato san i ostavija prostor iznad kabine kroz koji bi moga vidit po mraku ima li koji brod isprid, a fala Bogu, ovdje isprid Splita je gužva u šesnajstercu kad su lignje u điru i još se potrefi lipo vrime.
Kašun je moga stavit duplo manji, ali na što bi to ličilo? Ovako, nas 8 bi se namistilo oko kašuna i spiza na kašunu i nije bila velika gužva. A najbitnije je da težina nas nije potapala krmu toliko da ne bi ulazilo more u kokpit kroz rupe za samopražnjenje. To se dogodilo kod mog prijatelja kojemu je Bobi "diga" kokpit i napravija ga bez kašuna, sa hard topom... par ljudi više u kokpitu i počeja se punit.
Uglavnom, kad netko od brodograditelja zamisli ovakav tip broda, koji ovako izgleda,.... teško može usvajat neke nove ideje.
Mene je osobno oduševija kokpit od MF695 ali unutra nema mista. I ko će onda oudovoljit svakome od nas? Ja bi ovo, ti bi ono, neko treći bi onako,..... Jbga, zato i ima masu brodova koji su svaki na svoj način specifični.
I na kraju, razapet ćete me na križ sad :D , bija san na Pičuljana 720, lipi brod, nema šta,.... da bi rič reka,..... ali.... ja sa 194cm siden u njega, noge savijene u neprirodnom položaju a kad se dignen čini mi se da ću upas u more priko bande.
A ulaz u kabinu bi mi nanija puno ozljeda po glavi. I kad uzmeš još i cijenu u obzir, zaključak je da bi prije kupija Betinu nego Pičuljana. ali opet, to je moj stav. Isto ka šta mogu kazat da mi je gropo25 na slikama ludilo, da se nisan ima prilike vozit u njemu, ali to je ka i Pičuljan jedan viši cjenovni razred pa se vratimo u realnost i guštajmo u onim brodima šta imamo i boravimo više na moru jer smo tamo daleko od ovog sr@**a na kopnu.

Evo još i slike kašuna, iznutra, to san odma prominija jer je Bobi loše riješio izolaciju pa san u Osculatija kupija samoljepljivu toplinsku i zvučnu izolaciju i sve skupa još izlipija sa aluminijskom samoljepljivom trakom.
slika
škarik
Old Senior Member

PostPostao/la som » 17. 01. 2013. (10:01)

E moj Lupis.Ko s dicon lježe budi se popišan.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Pape » 17. 01. 2013. (11:11)

...pa načelno se s Lupismo gori slažen, ne sad oko njegovih konkretnih prijedloga, šta bi on učinija po brodu, već da se napiše nakog god-dvi-tri šta bi prominija na brodu kojeg imaš, da te se pita.... i šta bi po tebi tribalo bit da brod bude iskoristiviji u svakom pogledu...evo čak i ja na onog svog sutra kad bi se radija novi Islander, nakon ovih godinu i nešto dana iman dosta toga šta bi po meni tribalo bit da ti brod bude još bolji, iskoristiviji i s istom snagom ide bolje...a još bi nadoda s današnjom tehnologijom materijala, da bude još jači brod sa još manje onih bitnih kila...a sam brod bi i dalje osta totalno isti i u svom izvornom i prepoznatljivom obliku i sve njegove dobre osobine bi ostale netaknute....

...tako da za Lupijev prijedlog...moj palac gori.... :thumbup:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: 612410BjajD i 0 gostiju.