Izgubljeno olovo ...

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Izgubljeno olovo

PostPostao/la lvky » 16. 01. 2013. (23:17)

šta se družiš s njim :mrgreen:
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PostPostao/la Pape » 17. 01. 2013. (00:28)

riberer je napisao/la:Bez obzira što se filter cigarete razgradi relativno brzo u moru, treba mu oko jedne godine, on je prepun otrovnih supstanci.
Predpostavlja se da filteri cigareta predstavljeju oko 40% ukupnog odpada koji završi u Mediteranu ( 9,5% su plastične boce, 8,5% vrećice, 7,6% aluminijske kantice), a dobar dio tih supstanci ostaje u filterima ... i potom u moru ...

slika

...filter je alkidna celuloza, i da razgradi se za manje od jedne godine....40% otpada u moru?!...čisto sumnjan...ne znan kad san zadnji put vidija čik da pliva po moru, a da nije moj... :mrgreen:... i razgradi se u jednu godinu...šta za ovih ostalih navodnih 60% baš i nije slučaj, a znaju bit 1000 x otrovniji.... :eh:

...nego, uvatili ste se čikova, šta ćemo sa Jozinim motorom koji troši uja kliko i nafte?! ...koji je tu postotak?....:Cool34:
...mogli bi onda na kraju krajeva priupitat koliko metara nailona ostavite godišnje u moru, od okinutih sistema parangala, predveza, pioka...i te šta to ostavljaju, ajmo prikovat za zid....pa ćemo na svako pucanje pijoke vrištat....aaaa ubojico i ekološki zločinac....

...tako da moje mišljene ovde...malo smo otišli previše cipat po onoj dlaci...ima većih problema tu koji se ne riješavaju....
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la riberer » 17. 01. 2013. (01:12)

Pape je napisao/la:... u čemen je problem?! :problem:

Eto, pitao si, odgovorio sam ti. Što se mene tiče puši i dalje, ja ne pušim :mrgreen:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la schludo » 17. 01. 2013. (06:44)

Pape je napisao/la:...tako da moje mišljene ovde...malo smo otišli previše cipat po onoj dlaci...ima većih problema tu koji se ne riješavaju....

U pravu si; uvjek ima večih problema.....ali ako te uhapse u dučanu kad ukradeš žvakače, isto ti ne vrijedi pandurima reči, da ima večih lopova....! ;)
schludo
New Entry

Tip plovila: Beneteau Antares 620

PostPostao/la komarčeros » 17. 01. 2013. (06:45)

čikovi su uzas za vidit u moru ,to znaju oni koji ronu(bocama),na tin lokacijama di ih kurenti zbiju(čikove) to je uzas za vidit,ne vidi se uopce dno od njih,a to da se razgradi za godinu,hm i nisan bas siguran.
Hrvati iznad drugih Hrvata i time veci Hrvati od onih "drugih" po raznoraznim zaslugama, sve profesori prava, predstavnici ugnjetavanih, strucnjacu u brodogradnji, cuvaoci ribolovnih tajni, umjetnici u ocitavanju propulzije...
komarčeros
Member

Tip plovila: drvena pasara 6,5m DMB

PostPostao/la Pape » 17. 01. 2013. (10:20)

schludo je napisao/la:
Pape je napisao/la:...tako da moje mišljene ovde...malo smo otišli previše cipat po onoj dlaci...ima većih problema tu koji se ne riješavaju....

U pravu si; uvjek ima večih problema.....ali ako te uhapse u dučanu kad ukradeš žvakače, isto ti ne vrijedi pandurima reči, da ima večih lopova....! ;)

...moj stav je...ako se već ideš mrčit....onda se ne iden mrčit za žvaku.... ;)
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 17. 01. 2013. (13:28)

Pape je napisao/la:...moj stav je...ako se već ideš mrčit....onda se ne iden mrčit za žvaku.... ;)

Tako je. Sve dok pušiš, sve je u redu.
Problem će nastati tek onda kada počneš bacati u more bačve sa radioaktivnim otpadom. Do onda ... tranquillo ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la malub1 » 17. 01. 2013. (14:13)

Jeste se uvatili za čikove,a meni dođe da podržin biskupe u borbi protiv upotrebe prezervativa kad vidim koliko ih pliva po moru.
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la schludo » 17. 01. 2013. (16:04)

malub1 je napisao/la:Jeste se uvatili za čikove,a meni dođe da podržin biskupe u borbi protiv upotrebe prezervativa kad vidim koliko ih pliva po moru.

To bi bila opet nova tema: Šta radite poslije obavenog posla sa preservativima na moru ? :D
schludo
New Entry

PostPostao/la horus » 17. 01. 2013. (16:25)

horus
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 17. 01. 2013. (18:12)

riberer je napisao/la:Predpostavlja se da filteri cigareta predstavljeju oko 40% ukupnog odpada koji završi u Mediteranu (

.............. od 100 (sto) kubika smeca koje se baci u more ...... 40(cetrdeset) kubika otpada na filtere cigareta .............. ............ ............. ............. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

................................................................ pari mi se da je statistika opet ....... "zabucala" ............... sta Vi mislite ............. 8-)
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la Pape » 17. 01. 2013. (19:16)

horus je napisao/la:http://des.nh.gov/organization/divisions/water/wmb/coastal/trash/documents/marine_debris.pdf

evo Jenkiji istrazili :D

...aaaan'ha!!!...znači izgubiš predvez...600 godina dok se ne raspadne!....odlično da znan....da vidin sad ko će stavit da je izgubija pičak ili predvez.... :Other8:

riberer je napisao/la:
Pape je napisao/la:...moj stav je...ako se već ideš mrčit....onda se ne iden mrčit za žvaku.... ;)

Tako je. Sve dok pušiš, sve je u redu.
Problem će nastati tek onda kada počneš bacati u more bačve sa radioaktivnim otpadom. Do onda ... tranquillo ;)

...e jebaji ga druže učitelju...ti iz jednog extrema u drugi....

...a kad ste vi toliko ekološki osvješteni...šta ne brišete gujicu sa komadom bovana, perete se domaćim sapunom napravljenim od masti ili maslinovog uja, idete pješke na posal, ......i da sad ne nabrajan do besvjesti...i okričete pedale spojene na generatorić da bi onih 300-tinjak W kompa se uštekalo na forum?!....

...da se razumimo ja san za ekologiju...al brate...toliko onu dlaku sad cipate...da je oni cipač atoma u Cernu šta se gradija godinama...goli kua za ovo ovde....jebemi mater još koja stranica cipačine...i stvorit ćete antimateriju koja traje duže od jedne biljuntinke sekunde iz Cerna...vi ćete dobit na cilu minutu i to prvi u svitu.... :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 17. 01. 2013. (19:30)

Pušiš, a ??? :Angry53: :Other54:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la schludo » 17. 01. 2013. (19:45)

Pape je napisao/la:.....da se razumimo ja san za ekologiju...al brate...toliko onu dlaku sad cipate...da je oni cipač atoma u Cernu šta se gradija godinama...goli kua za ovo ovde....jebemi mater još koja stranica cipačine...i stvorit ćete antimateriju koja traje duže od jedne biljuntinke sekunde iz Cerna...vi ćete dobit na cilu minutu i to prvi u svitu.... :lol:

Lijepo vidjeti, da je prvi počeo razmišljat, gdje će slijedeći čik na moru baciti.... :clap:
schludo
New Entry

PostPostao/la malub1 » 17. 01. 2013. (23:22)

Je li olovo uopće topovima u moru?
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 31 gostiju.