Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la djigo » 28. 11. 2012. (12:25)

A kako ste vi ljudi ljubomorni :evil:
djigo
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Betina 700

PostPostao/la josme » 28. 11. 2012. (12:30)

E daaaaa,ja jesam "ljubomoran",ma meni se sviđa brodica i da je moja ja si nebi lupao glavu da li poskakuje ili ne.....kao što si ne lupam glavu oko toga što je moja barka "samo Istranka"i što se penjem na svaki val a poslije surfam.... :lol:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la SEA » 28. 11. 2012. (13:52)

odma se nade pomalo uvridene ekipe ;)
brod je za 7m veoma dobar i sve naj :thumbup:

ali lupa ako se ne igras s rucicom gasa
to nije uvik ali kad dode mareta i puno malih valova klepne te :oops:

zato imas PUNO drugih dobrih ´karakteristika na ustrub tome
zar je to tesko priznat?
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la anguja » 08. 01. 2013. (08:44)

Nije mi jasno kako Bubić ne može dobit "čist" kokpit i bokun mista za leć vanka a Pičuljan može na brodu od 7m, a oba su trupa plitka i vrlo slična.

Kad govorim o nautičarima ne mislim o ekipi koja izađe na lignje ili ribolov, i nakon toga se vrati doma i spava u toplom krevetu.
Mislim na nekoga tko mjesec dana iz kolpa provede na takvom brodu, i krstari jadranom...
Svima je jasno da "mali" brod umara puno više nego veliki , pogotovo ako je spor, tuče ga svako vrime, valja te..ne možeš se ispružit i odmorit,na velikom si uvik komodan, zimi te grije webasto, imaš bojler s toplom vodom,spavaš ka u karoci...
more 3 mu ne znači puno, glava ti se ne klatara livo -desno...

Zato mislim da je B700 brod više za kraće izlete i ribičiju nego za krstarenja..

Pozdrav
anguja
Member

Tip plovila: plastična pasara 4,60; Galeb 6,75

PostPostao/la open510 » 08. 01. 2013. (09:26)

anguja je napisao/la:Nije mi jasno kako Bubić ne može dobit "čist" kokpit i bokun mista za leć vanka a Pičuljan može na brodu od 7m, a oba su trupa plitka i vrlo slična.

Kad govorim o nautičarima ne mislim o ekipi koja izađe na lignje ili ribolov, i nakon toga se vrati doma i spava u toplom krevetu.
Mislim na nekoga tko mjesec dana iz kolpa provede na takvom brodu, i krstari jadranom...
Svima je jasno da "mali" brod umara puno više nego veliki , pogotovo ako je spor, tuče ga svako vrime, valja te..ne možeš se ispružit i odmorit,na velikom si uvik komodan, zimi te grije webasto, imaš bojler s toplom vodom,spavaš ka u karoci...
more 3 mu ne znači puno, glava ti se ne klatara livo -desno...

Zato mislim da je B700 brod više za kraće izlete i ribičiju nego za krstarenja..

Pozdrav

nisam siguran da si bija, bar krace vrime, na B700... Ja (još) nisam vlasnik istog, ali sam provjerija neke stvari i nadam se da ce i krstarenje s tim brodom dobro proć...
Sto se tiče kašuna u kokpitu, svaki proizvođač moze birat kako ce napravit. To je Bubić samo preuzeja od Manikele (Bobija) koji su se namjerno odlučili za takvu koncepciju. U B700 ako se stavi manji motor (npr. do 50ks) moze i bez kašuna. Većina proizvođača malo podigne dno kokpita tako da motor stane ispod i onda dobiju ravno dno. Kod Pičuljanovog Rab 720 zato moraš dobro sagnit glavu kad ulaziš u kabinu, vrata baš i nisu visine čovika...
Sto se tiče udobnosti, B700 ima 4 ležaja dimenzija cca 190x70cm sto je po meni dovoljno za normalno spavanje 4 odrasla čovika. S lijeve strane duljina ležaja je od kabine do prove cca 375cm (ako se ukloni mala drvena pregrada koja sluzi kao naslon).
U B700 također moze stat bojler za toplu vodu, grijanje, dvostruko kuhalo, frižider, TV i sl. - to je provjereno jer sam to i sebi naručija ;)
Sto se tiče spavanja u kokpitu, kašun i obla krma/sjedala smetaju - ja sam sebi narucija poklopac na kašunu koji ce se preklopit unazad prema krmi i omogućit ležanje na njemu (i kašunu)...
Sto se tiče brzine, ona ovisi o motoru pa B700 ne mora bit spora. Sa motorima od bar 155ks glisira sasvim dobro, sa 230ks ići će nadam se do max 28 cvorova...
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la sans-ego » 08. 01. 2013. (12:24)

open510 je napisao/la:Sto se tiče udobnosti, B700 ima 4 ležaja dimenzija cca 190x70cm sto je po meni dovoljno za normalno spavanje 4 odrasla čovika. S lijeve strane duljina ležaja je od kabine do prove cca 375cm (ako se ukloni mala drvena pregrada koja sluzi kao naslon).
U B700 također moze stat bojler za toplu vodu, grijanje, dvostruko kuhalo, frižider, TV i sl. - to je provjereno jer sam to i sebi naručija ;)
Sto se tiče spavanja u kokpitu, kašun i obla krma/sjedala smetaju - ja sam sebi narucija poklopac na kašunu koji ce se preklopit unazad prema krmi i omogućit ležanje na njemu (i kašunu)...

Eto nesto sam se povezao na Gasinoj Betini 700 do Losinja i nazad do "isle di SS"...impresije su:

Sjajan brod koji ima dovoljno mjesta za 2-3 da se dopluta od tocke A do tocke B u stilu Land Rovera u relativnom komodu...
Makina je glasna strasno Nanni CR, turbo zvizdi ma na kokpitu ne mozes pricati jedino da sjednes na uho covjeku.
Kokpit je solidan ali mali...more odbacuje daleko i po maestralicu ide sasvim solidno i bas tuce more..u stilu kalafurije i jako dobro drzi pravac za PD....na stranu to sto ga je vecinu vremena vozio autopilot koji je solidno izbazdaren i ispravlja i to jako brzo smjer...to sve po nekih 14-15 cv.

open510 je napisao/la:Sto se tiče brzine, ona ovisi o motoru pa B700 ne mora bit spora. Sa motorima od bar 155ks glisira sasvim dobro, sa 230ks ići će nadam se do max 28 cvorova...

vrlo iskreno: sve jace od 165 - 180 KS je bacanje goriva kroz auspuh...isto tako brze od 16-18 cv je po meni prebrzo za taj trup i stil i mislim da na vecim brzinama bi bio prilicno neupravljiv - i na granici opasnog...razmisli prije nego bacis skude fondo.

evo par slika pa vidi.

brazda, odlicno upasana propela:

slika

more odbacuje daleko...

slika

i kao Jeep ruje po maestralicu do dalekog otoka..more jedva 1-2 ..

slika
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la open510 » 08. 01. 2013. (14:23)

sans,
fala za slike i impresije, slicno sam i očekiva...
I ja sam razmislja o Nanniju, ali mi je VM ispa ipak jeftiniji (nadam se bit će bar jednako dobar ako je sudit po nekim forumašima :) ). Razlika (novčana) među verzijama istog VM motora (170-210-230ks) je zanemariva pa sam se odlucija za najjaču verziju - ne zbog max brzine koju cu mozda samo jednom isprobat po bonaci vec sto ce sigurno bit situacija sa 6+ osoba na brodu u razlicitim uvjetima na moru. Ocekujem putnu brzinu 15-20 cvorova, ovisno o moru. Probao sam B700 sa istim motorom koji ima Gašo i na 20-tak cvorova po uglavnom mirnom moru ide odlično...
:wave:
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la betinaši » 08. 01. 2013. (18:31)

Kraj tog kašuna u kokpitu stanu dvi ležaljke sa držačima za noge , virovali ili ne i ne smeta prolasku iz kabine na platformu.
Upravo radin nacrt tzv. duplog stola šta bi tribalo značit da će na kašunu biti još jedna daska koja će se sistemon razvlačenja
podigniti u još jedan stol .
Kašun je bija česta tema i stvar je ukusa i snalaženja na brodu ali ja bi uvik kašun nego friže na čelu.( u Damora se triba dobro sagnit za uć u kabinu )
betinaši
Member

Tip plovila: betina 700

PostPostao/la SEA » 08. 01. 2013. (20:02)

anguja je napisao/la:Nije mi jasno kako Bubić ne može dobit "čist" kokpit i bokun mista za leć vanka a Pičuljan može na brodu od 7m, a oba su trupa plitka i vrlo slična.
Pozdrav

Nije ti jasno jer nikad nisi usa na ta dva broda ;)
skoci na bandu P720 pa onda skoci na bandu B700
sve odgovore ces osma dobit
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la betinaši » 08. 01. 2013. (20:44)

evo jedna slikica tisnog kokpita.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
betinaši
Member

Tip plovila: betina 700

PostPostao/la erni » 08. 01. 2013. (22:12)

Evo jos jedna slika tisne krme B700, nije jos gotova ali prostor se vidi...

slika
erni
Member

Tip plovila: Elan 45 impression

PostPostao/la plavnik » 10. 01. 2013. (10:17)

Ovo super izgleda :thumbup:

Istu opciju tikovine i ja imam u planu, ali jednog lijepog dana...
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la djigo » 11. 01. 2013. (07:52)

A jest ti krma ne moze ni 20 ljudi stat.
djigo
Member

Tip plovila: Betina 700

PostPostao/la josme » 11. 01. 2013. (08:04)

ne znam baš....ako može u fiću onda može i na ovu krmu.... :lol:
Ma koliko vidim ima dosta mjesta...... opet sve ovisi o prohtjevima..... :wave:
Naravno da nemožeš plesati ali može se kulturno sjesti i peškati...
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la ivan3 » 11. 01. 2013. (08:31)

Kako se jede sa ovog kasuna? Navodno sluzi ka stol, al ja se slabo orijentiran u prostoru pa bi li ko moga malo pomoc.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: genije i 1 gost.