Prstaci

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Prstaci

PostPostao/la gof1 » 17. 02. 2009. (01:56)

raptor je napisao/la:
gof1 je napisao/la:
Gof1, 6000 kila a ne tona ;) pa kad bolje pogledaš i ni to neka cifra,ima svita ča i ribe toliko uvati i proda na crno pa niko ne reagira,još ih se diže u nebesa ;) je da zakon brani izlov prstaca ali kakve veze ča neki od nas tu i tamo malo natuku prstaci,jebeš zakon,on je i tako loš :!: Mislim,pa ako neko može radit prelov ribom zašto se onda nebi moglo i malo prstaci namlatit kako za pojist tako i za poboljšat buđet :!: Pa prstaci ima u izobilju ,ima ga svuda a ča se sklaštrila obala nema veze jer če i tako nju nasipat novopridošlo vikendaško pučanstvo ;)

Je raptore lapsus,6 tona.Nerazumijem baš ovaj tvoj post kojim si me citirao!?Bar sam se ja u jako puno navrata ogradio od bilo kojeg kršenja zakona,ili se pozivaš na onu temu podrške gdje je "titan" stavljen!?

Gof1,post je pisan karikirano,alegorijski i ne dotiće se tebe naravno :thumbup: i odgovor je da ;)[/quote]

ajde odgovoriću ti ujuto na pp i previše je OT-a na fotumu,imam zavrsit neku ponudu moram je do 9ujutro predat a glava mi pada kako mi se spava :D :D
gof1
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la lupis » 17. 02. 2009. (10:24)

karamba je napisao/la:samo nije samo stvar u tome več u mentalitetu , jer tko ima restoran a nema prstace gubi goste s najdubljim đepom , tu je problem također , jer kad ih nebi u restoranima gosti tražili nebi bilo problema

Evo Karamba,htio si da ti pokažem mjesto gdje skidaš odgovornost s restauratera pa ti ispunjavam želju!

U ovoj tvojoj rečenici da se lipo isčitat kako smatraš da su restaurateri jadnici koji moraju ić niz dlaku gostima kako bi opstali u surovom svijetu privatnog poduzetništva!
Ja bi rekao da si ti tu mislio da ugostitelji moraju imat prstace u ponudi jer ako nemaju gosti će otić kod drugoga koji ima!

Čini mi se da znaš i više o tome!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la DAMIR » 17. 02. 2009. (11:03)

Gaso je napisao/la:Prvo treba promjeniti u glavama ljudi zašto je skupljanje pristaca štetno za more, čak treba počet ovdje na forumu, kdje ima puno ljudi koji cjene plodove mora.
Evo, pa neka svatko malo razmisli kad je zadnji put jeo prstace.

Gaso,ako imaš pri ruci kakav prikladan tekst,samo daj. :thumbup: I po mogućnosti ga boldaj i opituraj ovako,neka svima bode oči,tako da niko ne može reć da nije vidija! :thumbup: ;)
DAMIR

PostPostao/la karamba » 17. 02. 2009. (11:15)

lupis je napisao/la:
karamba je napisao/la:samo nije samo stvar u tome več u mentalitetu , jer tko ima restoran a nema prstace gubi goste s najdubljim đepom , tu je problem također , jer kad ih nebi u restoranima gosti tražili nebi bilo problema

Evo Karamba,htio si da ti pokažem mjesto gdje skidaš odgovornost s restauratera pa ti ispunjavam želju!

U ovoj tvojoj rečenici da se lipo isčitat kako smatraš da su restaurateri jadnici koji moraju ić niz dlaku gostima kako bi opstali u surovom svijetu privatnog poduzetništva!
Ja bi rekao da si ti tu mislio da ugostitelji moraju imat prstace u ponudi jer ako nemaju gosti će otić kod drugoga koji ima!

Čini mi se da znaš i više o tome!

,,,
lupis pa ti kao da nisi sa ovog planeta , činjenica je da svi dobri restorani drže prstace i isto je činjenica da su isti zabranjeni . A zašto ih drže ?, zato jer nemaju sankcija. eto zašto !
a ako netko otvori restoran i nema prstace a vidi i zna da ostali imaju i zarađuju finu lovu na tome onda čovijek prijavi nadležnima , prođe par mjeseci nadležni siti a u restoranu i dalje prstaci , onda i taj čistunac krene u mutne vode .
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la lupis » 17. 02. 2009. (12:03)

karamba je napisao/la:,,,
lupis pa ti kao da nisi sa ovog planeta , činjenica je da svi dobri restorani drže prstace i isto je činjenica da su isti zabranjeni . A zašto ih drže ?, zato jer nemaju sankcija. eto zašto !
a ako netko otvori restoran i nema prstace a vidi i zna da ostali imaju i zarađuju finu lovu na tome onda čovijek prijavi nadležnima , prođe par mjeseci nadležni siti a u restoranu i dalje prstaci , onda i taj čistunac krene u mutne vode .

Ne znam ništa o tim tvojim činjenicama,ja ne idem baš često po restoranima,ali to što idem u cijelom mom životu nitko mi nije ponudio prstace,isto tako meni nije palo na pamet da ih tražim!
Pa bi ja rekao da je činjenica samo to da ti misliš kako svi to rade,pa ih usput i opravdavaš!
I sličan stav imaš oko prelova,i tamo misliš kako to svi rade pa ne razumiš zašto se baš tebe napada i ne vidiš tu ništa lošega!

Tebi je lova malo pomutile kriterije,o moralu pak neznaš ništa!

NE ZNAČI AKO SVI TO RADE ILI VEĆINA DA JE TO I ISPRAVNO!
NE ZNAČI DA JE ZBOG ZARADE SVE DOZVOLJENO!

Ja bi te zamolio da moj nik ne spominješ više,malo mi je zamorno natezanje s tobom!
U 2/3 tvojih postova mene spominješ,poslije drugi čude da se natežemo...,aj ti lipo mene ostavi s bande i piši tamo o ribama i udicama...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la DAMIR » 17. 02. 2009. (12:13)

Ja bi te zamolio da moj nik ne spominješ više,malo mi je zamorno natezanje s tobom!
U 2/3 tvojih postova mene spominješ,poslije drugi čude da se natežemo...,aj ti lipo mene ostavi s bande i piši tamo o ribama i udicama...[/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol:

čuvajte se...

slika
DAMIR

PostPostao/la franco » 17. 02. 2009. (12:45)

Za riješit problematiku prstaca u restoranima ima tako jednostavan recept:
1) Gostioničaru molit ću lijepo račun od koga ste nabavili prstace? Nemaš - 100 000,00 kn kazne i (ili) zatvaranje 30 ili više dana usred sezone.
2)Reci od koga si ih nabavio - smanjenje kazne za neki postotak
3) Tako dalje od gostioničara,preko dobavljača,čuvara zaleđa,štemera
da te onda pitam da li bi bilo prstaca iz Neuma.Ako i tada tvrde da su iz Neuma lijepo u Carinu i potražiti papire i deklaracije o uvozu ili je čak dovoljno počet od veterinarske inspekcije jer prstaci ne mogu biti stariji od dan dva
Problem riješen ALI u kontroli mora bit Eliott Ness a ne lokalni inspektori.
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la raptor » 17. 02. 2009. (12:48)

Bome ni ja se ne sičam niti jednog restorana kako pučkog tako ni vrhunskog(da ne reklamiram ;) )di su mi bili nuđeni prstaci.
Nuđeni su mi samo od ovih tulipana ča "umanjuju" obalu i to privatno.
Kad smo več kod prstaci eto se sitija jedne zgode koja se zbila pred jedno 12 let. Jedan moj frnd se malčice bavia tim "biznisom" i prodava ih novopečenim zagrebačkim "jet seterima" sa novim gliserima i jahticama.Tako mi sidimo ispred jednog kafiča na terasi i dolazi gospon pitat ovog mog jel ima ča prstaci i kako ga je na njega uputia poznanik i da mu pothitno tiba koliko ima jel mu dolaze poslovni partneri na večeru.Ovi moj mu proda jedno 6-7 kili,izvadi iz mora u nekoj mriži i da liku.Ovi sav sretan odlazi ča i uskoči na svoj brod i prstace onako nonšalantno po krmi stavi u more a ča smo mi svi skupa vidili.Nakon desetak minuta ovi moj veli da gre cigareti kupit i vrati se za 15 minuta mokar i veli kako se smočija malo
da se rashladi(bilo je lito).Pijemo mi kad evo ti onog lika,viče,puše,jebe mamicu svima i svakome,pitamoga ča se desilo a on veli: ma jebo mu ja mater,neko mi je ukra prstace ,i štače kao sad,partneri samo ča mu nisu stigli na večeru a prstaca nema.I pita on ovoga moga,a da jel ima još prstaci jer nebi tija razočarat te svoje a ovi moj ispali ; iman još jednu vriču ali je ta rezervirana za drugog lika ,kad ovi grakne ;ma daj ,ja ču kupit,platiću koliko pitaš i vi moj mu ih naravno i proda.
Naravno,one prstace mu je zdimia ovi moj i ponovo mu ih proda :lol: umrli smo bili od smija :lol: :lol: :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 17. 02. 2009. (13:07)

A ni van bilo neugodno kasnije pineze brojat? :lol:

problem prstaca je u tome šta ih i inspektori vole na svom pijatu. Jedino kad bi inspektori bili vegetarijanci ili neki vlaji kojima nema do kaštradine i kisela kupusa? :lol:
DAMIR

PostPostao/la T&T DENTEX » 17. 02. 2009. (13:39)

To držanje prstaca po restoranima vam je ka neka Javna tajna , svi znaju o tome a niko ništa nezna.
Ispekcija zna devet dana isti prstace a deseti kaznu naplatiti.Onih prvih devet dana je bilo radi prikupljanja dokaznog materijala. :lol:
Raptore nemoš uspoređivati slučajni prelov ako ga tako mogu nazvati od svjesnog devastiranja obale i izlova prstaca. :think:
slika
T&T DENTEX
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: kuster 550 cabin

PostPostao/la raptor » 17. 02. 2009. (13:39)

DAMIR je napisao/la:A ni van bilo neugodno kasnije pineze brojat? :lol:

problem prstaca je u tome šta ih i inspektori vole na svom pijatu. Jedino kad bi inspektori bili vegetarijanci ili neki vlaji kojima nema do kaštradine i kisela kupusa? :lol:

Ma nismo mi te pineze ni vidili,ovi je zavrtija rundu i gasssss :lol: uru vrimena smo posli toga još umirali od smija.Isti taj frend ti je jednom restoranu u Crikvenici isporučija 100 kg hobotnice i posli uru vrimena od istoga vlasnika uzeo iste nazad,ka hitno mu triba 100 kili za poznatu stranku pa da je ka ne izgubi i ovi gazda mu ih da nazad koje ovi bia proda drugom restoranu i tako zaradi duplo :lol: To ja nebi bia ni zna da me ni drugi dan zva na mob.vlasnik restorana i pita me da kad ćemo mu donest odnosno vratit hobotnice :mrgreen: Ja u čudu velim pa smo ti jučer dali 100 kili oli si sve potrošija već,ka kud prije :o a ovi mi veli,ma je qr@c,oni tvoj je nakon uru doša sa drugim autom i uzea hobotnice nazad :lol: :lol:
Umra san prvo bia od srama a posli od smija :lol: pas mu mater lopovsku,ali da je ovi moj mudrac,JE :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 17. 02. 2009. (13:49)

T&T DENTEX je napisao/la:To držanje prstaca po restoranima vam je ka neka Javna tajna , svi znaju o tome a niko ništa nezna.
Ispekcija zna devet dana isti prstace a deseti kaznu naplatiti.Onih prvih devet dana je bilo radi prikupljanja dokaznog materijala. :lol:
Raptore nemoš uspoređivati slučajni prelov ako ga tako mogu nazvati od svjesnog devastiranja obale i izlova prstaca. :think:

Zašto ne :?: pa oni ča tuće prstaci ne nosi vagu sa sebon :mrgreen: vagne posli i onda vidi da je malo više čapa nego je mialia :lol:(šala)
Pa ako je lov učinjen parangalom onda zna bit prelova ali ako neko na fermu,panulu ili pušku čapa deset kili komarača,arbuni ili zubaci a ča je to nego svjesno :!: da ni nesvjesno :?: ili se dotični ka ne razumi u količine pa dok ne vagne nezna koliko je uvatija :lol: e moj tetejac :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la wildstar » 18. 02. 2009. (18:39)

Ja znam bar 5 restorana di se nudu prstaci ali znam i par ljudi koji tuku samo za naše guzonje sa markovog trga,kad se nađu na jadranu a inače su slabog apetita.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la franco » 18. 02. 2009. (18:58)

Jedna mala digresija sredinom 70-ih godina bilo je dozvoljeno vadit prstace ali na ovaj način.Sa barkom, kod nas batanom i staklom se je išlo tražit kamen u moru, slobodan kamen kojeg se je kliještima nasađenim na drveni nastavak od oko pet metri ulovilo.Na kliještima je bio špag kojim sekamen dizao i onda veslima u kraj i tamo bi se kamen razbijao i vadili prstaci.Ali na taj način malo se što prodavalo jer bi se otelio od rada,a i nije bilo neke velike potražnje kad je moga svaki vadit.Sjećam se da smo mi išli možda godišnje jedamput ili dvaput.
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la Robi » 18. 02. 2009. (19:20)

jasno je meni da je prstac najukusnija skoljka u nasem podneblju, ali nikad mi nije islo u glavu ljudska obijest da devastira okolis da bi zadovoljia osjet okusa. je prstac najbolji ali i dagnja je odlicna, pa ne triba nista unistavat.
ili izivljavanje nad zivotinjama zbog male razlike u okusu ka sta je izist janje umisto ovce.ili lovit kosove umisto kupit kokoš u butigu. ili nalovit 10 kila lubina, svaki manje od po kila, umisto potrudit se i ulovit dva postena.
znam da se vecina ljudi nece slozit sa ovim sta sam napisa za janjetinu, ali provajte malo razmislit o tome da zbog one ekstra nijanse u okusu zakolju nedoraslu zivotinju iliti zivotinjsko dite. meni je to obijest i nista vise.

samo iznosim svoj stav, ne bi od ovoga radija svadju....
Robi

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.