tomsic davor je napisao/la:nostromo je napisao/la:naval s tim dnon bi bija dobar da nema toliku veliku i tešku nadkabinu i ostale tričarije jer je prilično uzak i vergulast što se vidi iz aviona. Kad san ga gleda na kolpomortu uz malo maestrala gega se nekontrolirano livo- desno, jednostavno je pretežak i nepogođen tili vi to priznati ili ne. imate i na you tubeu testiranja kad vidite uvatićete se za glavu, bar ja jesan kad san vidija
Druze ja sam sa navalom evo godinu ipo svaki dan na more kad se moze...normalno da ne idem po velikom jugu i buri...ali znalo me uhvatit dosta puta...ne vozim 14 15 milja ali 9 10 bez problema...kad treba onda i 8 9...i evo stigo sam do sad svaki put....
Sto se tice toga da nije pogodjen to si tek fulo...sa 7. ljudi na putnoj idem sa isto obrtaja samo milju sporije...neke duplo manje barke sa istim motorom ne mogu ni da pomisle da izglisiraju sa toliko ljudi...jedina zamjerka je niz val na jugo...ali u toj klasi ne znam koji se dobro ponasa u toj situaciji...pa ni neki veci brodovi...
Ne znam sto neki stalno pominju da je vergolast...jer nije mi jasno sta ljudi ocekuju od barke te klase...ne moze se on uporedjivat sa brodom od 7 metara i tonu ipo dvije...
Nemam ja sta hvalit navala...sve cu ti rec kako je...i svaka barka ima mana...bitno je da ih ima sto manje...
Ja navala svedno prodajem za neko vrjeme i uzimam nesto vece tako da nemam razloga ne reci istinu o barci...
Uostalom prodaju ih da ne mogu stizat...ne bez razloga vjeruj mi...
I pusti se you tuba...sjedi malo u barku pa probaj koji dan...ne 5 minuta...
Da druže...tako ide i dalmatinka s 15 ks